• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

20.10.2022

09:50

DELFINI LOVE DIVERZANTE?! UKRAJINCI U STRAHU! Rusi dresirali morske zveri za borbu protiv terorista, ODBRANA NE POSTOJI!

Vesti

DELFINI LOVE DIVERZANTE?! UKRAJINCI U STRAHU! Rusi dresirali morske zveri za borbu protiv terorista, ODBRANA NE POSTOJI!

Podeli vest

Danas u svetu postoje samo dva centra za obuku borbenih delfina – baza San Dijego u SAD i Sevastopolj u Rusiji

Rusija može upotrebiti borbene delfine za borbu protiv ukrajinskih diverzanata u Crnom moru, piše američki portal „19FortiFajv“, pozivajući se na podatke američkog Pomorskog instituta.

Po rečima kolumniste Blejka Stiluela, specijalno obučene morske životinje uspešno se koriste za otkrivanje podvodnih mina i vojnih ronilaca.

„Sprečiti diverzante i specijalce da ne uđu u luku je težak zadatak koji zahteva konstantnu budnost ili posedovanje najnovijih vojnih tehnologija. Šta u toj situaciji može da se uporedi sa životinjom koja je uvek svesna, čak i kada spava?“, konstatuje Stiluel.

Nakon ulaska Krima u sastav Rusije 2014. godine, u nadležnost zemlje je prešao i državni okeanarijum gde su ranije obučavani borbeni delfini.

Ranije je izvor u bezbednosnim strukturama Krima rekao za Sputnjik da su na poluostrvu 2015. godine održane prve vežbe u kojima su učestvovali delfini.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija