• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.10.2022

18:41

"MORAL UKRAJINE JE PRED KOLAPSOM"! Kinezi o taktici ruskog generala Surovikina!

Tanjug/AP

Vesti

"MORAL UKRAJINE JE PRED KOLAPSOM"! Kinezi o taktici ruskog generala Surovikina!

Podeli vest

Ruski general Sergej Surovikin, pokrenuo je taktiku koja Kijevu daje sumorne izglede, a moral Oružanih snaga Ukrajine je pred kolapsom, piše kinesko izdanje "Sohu“

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, nedavno je imenovao glavnokomandujućeg Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, Sergeja Surovikina, za komandanta zajedničke grupe trupa u zoni „specijalne vojne operacije“. Skoro odmah nakon toga ruska vojska je počela da koristi bespilotne letelice za nanošenje preciznih udara na ukrajinsku energetsku i vojnu infrastrukturu.

- Veliki broj dronova „Geran-2“ doneo je veliku korist ruskoj vojsci. Ukrajinska vojska ne može ništa da uradi sa udarima ruskih oružanih snaga, a moral Ukrajine je pred kolapsom - tvrde autori članka kineske publikacije.

Glavnokomandujući ukrajinske vojske još uvek ne znaju kako da se suprotstave taktici generala Surovikina, koji Oružanim snagama Ukrajine sistematski uništava pozadinu, naglašava se u članku.

- Nakon što je Rusija pokazala svoju odlučnost i čvrstinu, Zapad je počeo da preispituje svoje planove za vojnu pomoć Ukrajini. Za sada, Sjedinjene Države ne znaju kako da potisnu prednost Rusije u vazduhu - piše „Sohu“.

U članku se napominje da, dok Kijev i Pentagon razmišljaju šta da rade sa ruskim dronovima, ukrajinski vojska trči ulicama gradova i puca u nebo u nadi da će ih oboriti.

- Budućnost koja čeka režim u Kijevu izgleda da je mračna - dodaje kinesko izdanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Jadnici informbirovski putlerovski, šta vi objavljujete. A ustvari, agresor na kolenima.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija