• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

01.11.2022

22:56

RUSKA OFANZIVA NA AVDEJEVKU, KIJEV PRIZNAJE, UKRAJINA NE MOŽE DA SE ODBRANI? Britanci ne odustaju: Putin ima rak i Parkinsonovu bolest (FOTO/VIDEO)

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

RUSKA OFANZIVA NA AVDEJEVKU, KIJEV PRIZNAJE, UKRAJINA NE MOŽE DA SE ODBRANI? Britanci ne odustaju: Putin ima rak i Parkinsonovu bolest (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U toku je 251. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini.

23.00 Ofanziva na Avdejevku (VIDEO)

Ruske trupe trupe uništavaju uporišta Ukrajinaca kod Donjecka.

 

 

22.30 Ukrajina ne može da se odbrani?

Ukrajinsko Vazduhoplovstvo saopštilo je danas da trenutno nema efikasnu odbranu od balističkih projektila koje Iran planira da pošalje Rusiji.
Jurij Ihnat, portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, rekao je da je domet iranskih balističkih raketa koje navodno stižu u Rusiju 300 do 700 kilometara, što bi Rusiji omogućilo da pogađa ciljeve bilo gde u Ukrajini. "Velika je verovatnoća da će rakete biti isporučene severno od ukrajinske granice, odakle mogu da budu lansirane preko cele teritorije Ukrajine", rekao je Ihnat danas na konferenciji za novinare održanoj u Kijevu. Ranije danas, CNN je objavio da se Iran sprema da Rusiji pošalje dodatnih 1.000 komada oružja, uključujući balističke rakete zemlja-zemlja i dronove kamikaze. Na pitanje da li su oružane snage Ukrajine spremne da se brane od ovakvih tipova iranskih projektila, Ihnat je rekao da će Ukrajina "preduzeti sve zaštitne mere koje može protiv takvih projektila". Međutim, on je upozorio da trenutno nemaju efikasnu odbranu od takvih projektila.
"Teoretski ih je moguće oboriti, ali je veoma teško uraditi sa onim što trenutno imamo na raspolaganju", dodao je on.
"Imamo protivvazdušnu odbranu, a ne protivraketnu odbranu", rekao je Ihnat i dodao da Ukrajina veruje da Rusiji ponestaje sopstvenih raketa Iskander-M, što je primorava da se okrene Iranu. "Očigledno, ove rakete im dolaze da zamene iskandere, kojih im ponestaje", rekao je portparol.
Mihajlo Podoljak, savetnik ukrajinskog predsednika Zelenskog, nazvao je Teheran "učesnikom u agresiji".
"Iran šalje rakete u Rusku Federaciju i zna da će Rusi njima napasti naše gradove. Oni obučavaju Ruse da koriste dronove znajući da će njima napasti ukrajinski energetski sektor i izazvati novi talas izbeglica prema evropskim Sindikat", objavio je Podoljak na Tviteru.

22.00 Britanci ne odustaju: Putin ima rak i Parkinsonovu bolest

Britanski tabloid San ne odustaje od insinuacija da je Vladimir Putin teško bolestan. Objavio je da su procurili špijunski dokumenti iz kojih proizlazi da ruski predsednik Vladimir Putin ima rani stadijum Parkinsonove bolesti i rak pankerasa.
Glasine o Putinovom lošem zdravstvenom stanju kruže godinama, a zapadne obaveštajne službe ranije su sugerisale da ima ozbiljnih zdravstvenih problema.
San sada tvrdi da je imao uvid u mejlove u kojima ruski obaveštajni izvor blizak Kremlju tvrdi da su Putinu dijagnostikovan rani stadijum Parkinsonove bolesti i rak pankerasa, kao i da su se pojavile glasine da Putin ima i rak prostate, prenosi Index.hr.
Zvaničnici Kremlja su uvek dosad poricali da nešto nije u redu sa zdravljem Vladimira Putina.
Snimci koje su ranije pokrenuli spekulacije o zdravlju
Dopisnik Kijev posta Džejson Džej Smart ranije je tvrdio da „videosnimci koje su objavili ruske vladine vesti na Putinovoj ruci pokazuju nešto što bi mogli biti tragovi infuzije".
Takođe je naveo da je Moskva objavila dva videa - jedan s vodenim žigom koji navodno maskira Putinovu ruku i drugi koji ih uopšte ne prikazuje.
San podseća i na video koji, kako se čini, pokazuje da su se Putinu ruke nekontrolisano tresle za vreme susreta s beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Kremlju.

21,30 Amerika kaže da ne želi sukob za Rusijom, hoće pregovore

Sjedinjene Američke Države ne žele sukob sa Rusijom i htele bi da se situacija u Ukrajini reši putem pregovora, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u američkom Savetu za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi.
„Predsednikovi ciljevi bili su jasni od samog početka... Mi ne želimo sukob sa Rusijom. To je pod jedan", rekao je Kirbi na brifingu.
Kao ostale zadatke naveo je jačanje istočnog krila NATO-a i pomocě Ukrajini kako bi pregovorima o rešavanju sukoba pristupila sa najpovoljnije pozicije.
Kako bi bili uspešni na bojnom polju kada ovaj rat dođe do pregovaračkog rešenja. Predsednik je veoma zainteresovan da do toga dođe", konstatovao je Kirbi. On je ponovio da SAD ne teže smeni vlasti u Rusiji.
„Ruski narod ima pravo da određuje ko ga vodi", dodao je portparol.
Kirbi je naveo da SAD računaju na očuvanje i nastavak prehrambenog sporazuma.
„Veoma podržavamo produženje prehrambenog sporazuma, koji bi trebalo da se održi 19. ovog meseca. Radimo sa našim saveznicima i partnerima, nadamo se da cěe to uspeti", rekao je Kirbi.
„Iako znamo da su Rusi objavili o obustavljanju, ohrabrujucěe je videti da žito nastavlja da se izvozi", dodao je on.

21.00 Najbogatiji Rusi izgubili više od 83 milijarde dolara u 2022.

Bogatstvo najimućnijih biznismena u Rusiji smanjilo se za 83,4 milijarde dolara od početka 2022. godine, prema "Blumbergovom indeksu milijardera" objavljenom danas.
Bogatstvo Vladimira Potanjina, predsednika holdinga Interos i rudarske kompanije Nornikl, iznosi sada prema "Blumbergovoj" računici 29,8 milijardi dolara, što je za 1,08 milijardi dolara manje nego na početku godine, prenosi Tas.
Leonid Mikhelson, predsednik Upravnog odbora Novateka, izgubio je pet milijardi dolara od januara 2022. i njegova neto vrednost se procenjuje na 27,4 milijarde dolara. Aleksej Mordašov, predsednik Upravnog odbora Severstala, raspolaže sada sa 21,1 milijardom dolara, odnosno sa 7,78 milijardi dolara manje nego na početku godine.
Na listi je i predsednik Upravnog odbora NLMK-a Vladimir Lisin sa bogatstvom od 20,2 milijarde dolara nakon gubitka 7,8 milijardi dolara, zatim bivši izvršni direktor Lukoila Vagit Alekperov, koji je "lakši" za 1,86 milijardi dolara, te vlasnik Metaloinvesta Ališer Usmanov sa izgubljenih 3,38 milijardi dolara.
Akcionar Novateka Genadij Timčenko je izgubio 8,35 milijardi dolara, dok je bivši neizvršni direktor proizvođača đubriva, grupe EuroKem, Andrej Meljničenko ostao bez 3,88 milijardi dolara tokom proteklih deset meseci.

20.30 Čavušoglu i Lavrov razgovarali o sporazumu o žitu

Ministri spoljnih poslova Turske i Rusije Mevlut Čavušoglu i Sergej Lavrov razgovarali su o nedavnom razvoju događaja u vezi sa produženjem sporazuma o transportu žita kroz Crno more, saopštio je izvor iz turskog ministarstva spoljnih poslova.
Pres služba Kremlja izvestila je da je predsednik Vladimir Putin ranije danas razgovarao telefonom s predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom kada ga je obavestio o odluci Rusije da suspenduje učešće u sporazumu o žitu, prenosi Tas.
"Naglašeno je da kijevski režim uz podršku svojih zapadnih pokrovitelja koristi humanitarni brodski koridor napravljen za transport ukrajinskog žita da izvrši udare protiv infrastrukture i brodova ruske Crnomorske flote u Sevastopolju, koji su imali zadatak da obezbeđuju bezbedno funkcionisanje rute", navodi se u saopštenju.

20.00 Šojgu: Udari efektivno smanjuju vojni potencijal Ukrajine

Foto: AP/Photo

Ruske vojska nanosi udare po kritičnoj infrastrukturi Ukrajine, što što dovodi do efektivnog smanjenja potencijala Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.
"Istovremeno, preduzimaju se iscrpne mere kako bi se sprečila smrt ukrajinskih državljana", rekao je on na konferencijskom pozivu.
Ministar je naveo da „kijevski režim nastavlja da organizuje terorističke akcije za istrebljenje civilnog stanovništva i uništavanja društvenih objekata".
„Oružane snage Ukrajine ne prestaju da granatiraju nuklearnu elektranu Zaporožje, tačke evakuacije i mesta distribucije humanitarne pomoći, namerno nanose ciljane udare po objektima civilnog stanovništva", rekao je ministar odbrane.
Prema njegovim rečima, u odbijanju neprijateljskih vazdušnih napada „presreteno je više od 200 raketa "Hajmars" u proteklih deset dana".

19.30 Šef KGB Belorusije: Stigla je 101. vazdušnodesantna divizija SAD, znamo koji im je plan

Zapadne zemlje su razvile planove za uvođenje vojnih kontingenata na teritoriju Belorusije, izjavio je u utorak Ivan Tertel, šef republičkog komiteta za državnu bezbednost.
On je takođe primetio da je komitet svestan konkretnih zapadnih planova za ulazak vojnih kontingenata, uključujući i iz Poljske, na teritoriju Belorusije.
Šef KGB-a je naglasio da je deo 101. vazdušno-desantne divizije američkog vazduhoplovstva već baziran u susednoj zemlji.
Tertel je pojasnio da je Belorusija pre nekoliko godina bila spremna da učestvuje u stabilizaciji situacije na jugoistoku Ukrajine, ali zapadne države nisu išle na to. I upravo je to dovelo do onoga što se danas može primetiti u regionu.
Šef komiteta je naveo da se trenutno stvaraju preduslovi za značajan svetski sukob - formiranje koalicija po grupama zemalja: na istoku i na zapadu.

18.30 Putin: Nastavak sporazuma o žitu posle istrage i garancija

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da je ponovno pristupanje Rusije sporazumu o žitu moguće nakon istrage o napadu na Sevastopolj i bezbednosnih garancija Ukrajine, saopštila je danas pres služba Kremlja posle telefonskog razgovora dvojice lidera.
„Neophodno je sprovesti detaljnu istragu okolnosti pokušaja udara na infrastrukturu i brodove Crnomorske flote u Sevastopolju kao i dobijanja stvarnih garancija od Kijeva o striktnom pridržavanju Istanbulskih sporazuma, posebno nekorišćenju humanitarnog koridora u vojne svrhe. Tek nakon toga bilo bi moguće razmotriti nastavak aktivnosti u okviru Crnomorske inicijative", navodi se u saopštenju Kremlja, prenosi TAS S.
Predsednik Rusije podsetio je i da nije ispunjen drugi deo paketa sporazuma prema kojem je trebalo da se deblokira izvoz ruskih poljoprivrednih proizvoda i đubriva na svetska tržišta.
Erdogan je Putinu preneo da Turska nastavlja da preduzima neophodne korake za rešavanje problema u vezi sa sprovođenjem sporazuma o žitu.
Rusija je u subotu saopštila da obustavlja učešće u sporazumu o žitu nakon napada u Sevastopolju na ratne brodove Crnomorske flote i na trgovačka plovila koja su angažovana za obezbeđenje žitnog koridora.
Dogovor koji su postigli Ukrajina i Rusija 22. jula u Istanbulu, uz posredovanje Ujedinjenih nacija i Turske, rezultirao je izvozom nekoliko miliona tona prehrambenih proizvoda iz crnomorskih luka u Ukrajini.

18.00 Makron: Francuska će pomoći Ukrajini da prebrodi zimu

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je nakon telefonskog razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim da će Francuska pomoći Ukrajini da prebrodi zimu, kao i u popravljanju energetske i vodovodne infrastrukture oštećene ruskim udarima.
Francuska je takođe najavila da će učestvovati u jačanju ukrajinske protivvazdušne odbrane, prenosi Rojters.
Makron i Zelenski su se složili da održe međunarodnu konferenciju u Parizu 13. decembra kako bi se pomoglo ukrajinskim civilima tokom zime.
Francuski lider naglasio je da će cilj bilateralne konferencije zakazane za 12. decembar još veća podrška francuskih kompanija Ukrajini.

17.30 Rosgvardija je privela 27 jataka VSU u Hersonu

Foto: Printskrin Youtube

Pres-služba Ruske garde prenosi da su za nedelju dana službenici odeljenja otkrili 27 saučesnika Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti.
Pored toga, zaplenjeno je oko 170 jedinica vatrenog oružja, projektila za bacače granata i artiljerijskih granata.
Rosgvardejci su takođe otkrili i zaplenili više od 50.000 komada municije različitog kalibra i komponente za izradu improvizovanih eksplozivnih naprava.
Kako napominju u odeljenju, u borbi protiv diverzacije zaposlenima u Rosgvardiji pomažu lokalni stanovnici koji redovno prijavljuju sumnjiva lica i potencijalno opasne nalaze.

17.00 Nova tura oružja i vojne opreme zapadnih zemalja Ukrajine

Kao deo novog paketa vojne pomoći Ukrajini, koja će biti prebačena uskoro, ali takođe i planirana za buduće isporuke obuhvaćene su sledeće vrste opreme i oružja:
U poslednjoj turi iza Pentagona je stiglo, ili treba da stigne 8 NASAMS PVO sistema (dva u narednim nedeljama, još šest godina u narednim godinama), rakete za MLRS HIMARS, 500 visoko preciznih projektila kalibra 155 mm za artiljeriju, 1.500 PRK SMAV i AT4, 125 hamvija (oklopnih vozila), 4 Satelitske antene za direktnu komunikaciju sa komercijalnim satelitima (Maxar itd.) ali i sistemi za borbu protiv dronova Vampir

16.41 - Medvedev upozorio zapad, poraz Rusije bi doveo do kraja planete!

16.13 - Putin i Erdogan razgovarali o ključnom sporazumu!

15.32 - Zapad u panici! Iran šalje novu isporuku najmodernijeg naoružanja Rusiji

15.01 - Ruski hakeri provalili u ukrajinski komandni program - Otkriveni brojni planovi

Ruski vojnici dobili su sve planove komande Oružanih snaga Ukrajine, rekao je za Sputnjik ukrajinski haker sa pseudonimom "Džoker2 koji je prešao u DNR.

Haker je saopštio da se u program „Delta“ unose svi podaci o ukrajinskim i ruskim trupama, uključujući koordinate tehnike i brojnost ljudstva.

14.14 - Zelenski s Makronom o jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da je razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o jačanju odbrambenih kapaciteta Ukrajine i obnavljanju oštećene energetske infrastrukture.

Zelenski je sastanak nazvao "izuzetno važnim i produktivnim", ali nije precizirao šta je dogovoreno. Makronu je zahvalio na nepokolebljivoj podršci od početka rata u Ukrajini, prenosi Rojters.

"Izuzetno važan i produktivan razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. Konkretne odluke o jačanju odbrambenih sposobnosti Ukrajine. Konkretne inicijative za obnovu uništene energetske infrastrukture", naveo je Zelenski na Tviteru.

13.45 - Erdogan telefonon s Putinom i Zelenskim

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu rekao je da turski predsednik Redžep Tajip Erdogan namerava da obavi telefonske razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i Vladimirom Zelenskim o situaciji oko „prehrambenog sporazumoma“.

„Predsednik Erdogan će narednih dana razgovarati telefonom sa Putinom i Zelenskim“, rekao je Čavušoglu novinarima.

13.17 - Inspektori stigli u Kijev, traže "prljavu bombu", režim Zelenskog u panici!

12.23 - Sergej Šojgu: Uništavamo vojni potencijal Ukrajine, Kijev iz očaja teroriše civile!

10.43 - "Završeno je"- Šokantna teorija zavere o ulozi Birtanaca u napadu na Severni tok

10.29 - Odbijen ukrajinski napad na Herson

Ruske snage su odbile sve pokušaje Oružanih snaga Ukrajine da probiju odbranu u Hersonskoj oblasti, rekao je Kiril Stremousov, zamenik šefa regionalne administracije.

"Za sada je sve pod kontrolom. Nacisti pokušavaju da se probiju u pravcu Berislava. Svi pokušaji su zaustavljeni", objasnio je on.

Ističe se da su Oružane snage Ukrajine izgubile oko 70 ljudi i sedam jedinica vojne tehnike.

 

10.08 - Poltava posle ruskog napada dronovima

 

 

09.43 - Ukrajina se vraća transportu žitarica preko Rumunije, izjavio je generalni direktor "Ukrajinskog dunavskog brodarstva" Dmitrij Moskalenko.

„Naš "Dunavski put žita" već počinje sa radom. To je sigurna i garantovana isporuka poljoprivrednih proizvoda iz rečne luke direktno do morskog broda velike tonaže. Ceo logistički lanac obavlja i kontroliše Ukrajinsko dunavsko brodarstvo“, napisao je Moskaljenko na svojoj fejsbuk stranici (ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji).

Napominje se da je u okviru projekta kompanija investirala u punktove za pretovar robe i da se dogovorila sa rumunskom kompanijom TTS o stvaranju efikasnije i brže šeme pretovara žitarica u luci Konstanca. Ukrajina je pre sklapanja „prehrambenog sporazuma” izvozila žito preko luka Reni i Izmail, odakle je ono išlo Dunavom do rumunske luke Konstanca.

09.07 - Evakuacija leve obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti

Počela je evakuacija ljudi iz nekih opština Hersonske oblasti na levoj obali Dnjepra koje su u ponedeljak uključene u proširenu zonu evakuacije. Ovo je za TASS izvestio zamenik guvernera regiona Kiril Stremousov.

„Možemo reći da je počela evakuacija“, rekao je Stremousov odgovarajući na pitanje novinara.

Prema njegovim rečima, biće obezbeđeni autobusi za evakuaciju, kao i za odvođenje ljudi sa desne obale.

U ponedeljak je vršilac dužnosti guvernera regiona Volodimir Saldo saopštio da su vlasti proširile zonu evakuacije za 15 kilometara od reke Dnjepar zbog pripreme Oružanih snaga Ukrajine za masovni raketni napad na hidroelektranu Kahovskaja. Proširena zona evakuacije obuhvatala je teritorije na levoj obali Novokahovskog gradskog okruga, Golopristanskog, Aleškinskog, Kahovskog, Gornostajevskog, Velikolepetičkog i Verhnerogačičkog opštinskog okruga.

​08.52 - Snabdevanje vodom i strujom u Kijevu je potpuno uspostavljeno, izjavio je jutros gradonačelnik Vitalij Kličko.

On je na Telegramu zahvalio stručnjacima iz vodovoda i energetskih kompanija koji su, nakon jučerašnjih ruskih raketnih napada, radili ceo dan da omoguće ponovno snabdevanje strujom i vodom gradaja Kijeva.

Kličko je naveo da je obnovljeno i snabdevanje strujom u Kijevu, ali da su na snazi restrikcije zbog značajnog deficita u energetskom sistemu posle ruskih napada, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ruske snage juče su izvele masovne raketne udare na infrastrukturne objekte u Ukrajini, uglavnom energetske, a nokon toga u Ukrajini su uvedena vanredna isključenja električne energije. Oko 80 odsto potrošača u Kijevu bilo je ostalo i bez vode.

Ukrajinska vojska je izvestila da je „više od 50 krstarećih raketa“ palo na Ukrajinu, dva dana pošto je Moskva optužila Kijev da je dronovima napao njenu flotu u Crnom moru.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su „sve mete pogođene“, prenosi Jutarnji list.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u ponedeljak uveče je rekao da je telefonom razgovarao s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i zahvalio mu na pošiljci protivvazdušnog oružja koje ipak nije moglo presresti sve ruske rakete.

„Moramo postaviti protivvazdušni štit iznad Ukrajine“, napisao je na Tviteru.

08.50 - Oblasti bez struje

Prema saopštenju Ukrenerga, danas će bez struje biti Kijevska, Černigovska, Čerkaška, Žitomirska, Sumska, Harkovska i Poltavska oblast.

 

 

08.23 - U važdušnom napadu na Nikolajev poginula žena

Najmanje jedna osoba je poginula u ruskom vazdušnom napadu na lučki grad Nikolajev, na jugu Ukrajine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Spasioci su, rano jutros po lokalnom vremenu, iz ruševina stambene zgrade izvukli telo starije žene, rekli su svedoci za Rojters. Navodi se da su na grad ispaljene četiri rakete.

07.21 - "Dronovi iznad regiona"

Vlasti Poltavske, Nikolajevske i Dnjepropetrovske oblasti saopštile su da su tokom noći odjeknule eksplozije u tim regionima. Kako su saopštili, primećene su „neprijateljske bespilotne letelice iznad regiona“.

07.08 - Pušilin: Ruska vojska napreduje kod Ugledara

Vršilac dužnosti lidera Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin saopštio je da ruska vojska napreduje u području Ugljedara, koji se nalazi pod kontrolom Kijeva.
Kako pišu telegram kanali, u tom području je aktivna artiljerija i avijacija. Ruska vojska potiskuje protivnika iz Pavlovke i Novomihajlovke.

07.05 - Mornari oborili dron

Mornari Crnomorske flote oborili su dron na severu Sevastopolja, saopštio je gubernator grada Mihail Razvožajev.
„Pre deset minuta u području Ljubimovke naši mornari su oborili dron. Za laku noć ili dobro jutro :)….Zna naša draga zemlja da brodovi ne spavaju i da dobro čuvaju obale naše države“, napisao je Razvožajev na telegramu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Istina

pre 1 godinu

Kličko laže skoro kao Zelenski, što se kaže za medalju, na štetu svog naroda.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija