• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2022

09:03

PREMINUO KIPARSKI ARHIEPISKOP HRIZOSTOMOS!

Tanjug/AP

Vesti

PREMINUO KIPARSKI ARHIEPISKOP HRIZOSTOMOS!

Podeli vest

Kiparski arhiepiskop Hrizostomos II preminuo je jutros, saopštila je državna televizija te zemlje

Hrizostomos (81) je bolovao od raka jetre i poslednje dane proveo je u sedištu crkve u prestonici, prenosi AP.

U saopštenju koje je izdao tim lekara navodi se da je nadbiskup preminuo mirno jutros u 6.40 časova po lokalnom vremenu.

„Svi koji su mu bili bliski u teškim časovima njegove bolesti iskusili su njegovu poniznost, dobrotu i duboku veru, kao i brigu za svoje stado“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je arhiepiskop iza sebe ostavio nasleđe obeleženo njegovom „vizijom, smelošću, poštovanjem i željom za obnavljanjem crkvene istorijske tradicije, kao i inovativnim promenama koje su uvek imale za cilj jedinstvo crkve“.

„Ono što ćemo uvek pratiti je njegova direktnost, ljubaznost i njegov osmeh“, navodi se u saopštenju.

Državna televizija je prenela da će se Sveti sinod - najviše crkveno telo koje donosi odluke - sastati kako bi se dogovorili detalji vezani za sahranu, na koju će biti pozvani i poglavari drugih pravoslavnih crkava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija