• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.11.2022

18:56

SITUACIJA HAOTIČNA, RUSI OSTAVLJAJU BROJNE ZAMKE! Teško će preći preko neuspeha u Hersonu, upotrebiće artiljeriju? Analitičar izneo svoje predviđanje

Reuters

Vesti

SITUACIJA HAOTIČNA, RUSI OSTAVLJAJU BROJNE ZAMKE! Teško će preći preko neuspeha u Hersonu, upotrebiće artiljeriju? Analitičar izneo svoje predviđanje

Podeli vest

Ugledni vojni analitičar Majkl Klark komentarisao je situaciju u Hersonu za Skaj njuz.

Klark kaže da je situacija haotična, i iako se čini da su se ruske snage povukle, on očekuje da će ostaviti brojne zamke i naterati Ukrajince da plate za svoj uspeh podmetnutom "sabotažom".

On smatra i da bi na ulicama moglo biti situacija koje bi se mogle nazvati "grubom pravdom" i da bi to moglo biti "veoma ružno".

On kaže da se čini da je veći deo ruske opreme povučen dalje na sever, ali da je "panika“ koja je nastala tokom ruskog povlačenja dovela do toga da su se mnogi ruski mobilisani vojnici udavili u reci Dnjepar.

Celu situaciju Klark naziva "haotičnim krajem nesumnjivo potpunog povlačenja iz Hersona“ i "propagandnom noćnom morom za Kremlj“.

Ali uprkos proslavi koja je zahvatila Ukrajince, njihove snage bi mogle da se suoče sa još jednim problemom, odnosno da bi se ruske trupe mogle konsolidovati na istočnoj obali reke, gde bi onda verovatno pokušale da bombarduju Herson artiljerijom, slično kao što su to uradile sa Marijupoljom i Severodonjeck.

Klark smatra da će Ukrajinci zbog toga morati da potisnu Ruse 30 ili 40 kilometara na istok, ali bi to, kako kaže, podrazumevalo "zaista veliki manevar" da ih opkoli ili pritisne da se povuku.

Viši savetnik ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Mihajlo Podoljak rekao je u petak na Tviteru da Moskva planira da pretvori grad Herson u smrtonosnu zamku.

Ruske snage miniraju "sve" dok se povlače iz grada i planiraju da ga granatiraju sa druge strane reke Dnjepar, pretvarajući ga u „grad smrti“, rekao je Podoljak.

- Ruska vojska minira sve što može: stanove, kanalizaciju. Artiljerija na levoj obali planira da pretvori grad u ruševine. Ovako izgleda ruski svet: došao, opljačkao, proslavio, ubio 'svedoke', ostavio ruševine i otišao - dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija