• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

24.11.2022

22:23

U HERSONU DELUJU "BRIGADE ZA ČIŠĆENJE"! KIJEV BEZ STRUJE! Konašenkov: Projektile na Kijev ispalila UKRAJINA! Rusi poslali elitne jedinice na front!

Tanjug/AP

Vesti

U HERSONU DELUJU "BRIGADE ZA ČIŠĆENJE"! KIJEV BEZ STRUJE! Konašenkov: Projektile na Kijev ispalila UKRAJINA! Rusi poslali elitne jedinice na front!

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 274. dan

POTPUNO NESVESTAN SITUACIJE! Dok je većina Ukrajine u mraku zbog raketnih udara Rusije, Zelenski najavljuje ofanzivu?!

U Kijevu razmatraju evakuaciju stanovništva

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko rekao je da vlasti razmatraju preseljenje dela stanovnika u predgrađa: oni mogu biti smešteni u dečje kampove i staračke domove. Istovremeno, Kličko je odbio da takvo preseljenje nazove evakuacijom.

U HERSONU DELUJU "BRIGADE ZA ČIŠĆENJE"?! Rusija optužila Ukrajinu za stravičan ratni zločin!

Eksplozije u Zaporožju koji se nalazi pod kontrolom Kijeva, pišu ukrajinski mediji.

SUROVIKIN SPREMA KLOPKU ZA KIJEV! Herson je samo kamuflaža za ono šta se dešava u Donbasu?!

Sedamdeset odsto Kijeva i dalje nema struju, u toku je remont grejanja, saopštila je gradska vojna uprava ukrajinske prestonice.

„Situacija u Kijevu u 17.20 po lokalnom vremenu: 70 odsto gradskog stambenog fonda je bez struje“, navodi se na Telegram kanalu administracije.

VAŠINGTON NE ŽELI POBEDU UKRAJINE?! Američki generali besni na Bajdena, NASAMS stigao prekasno!

Putin dao važan zadatak Ministarstvu odbrane Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin dao je zadatak da se uspostavi kvalitetan mehanizam saradnje među proizvođačima vojne opreme i onima koji je primenjuju u vojsci.

 - Važno nam je ne samo da povećamo obime i nomenklaturu isporuka, već i da poboljšamo kvalitativne karakteristike proizvoda. Upravo zato je tako bitna direktna veza proizvođača, konstruktorskih centara sa onima koji koriste ovu tehniku - rekao je Putin, govoreći na Koordinacionom odboru za obezbeđenje potreba Oružanih snaga Rusije.

PUTIN SE DOGOVORIO SA ARAPIMA? Amerikancima poručeno - ne dirajte cenu nafte!

Gori ukrajinsko skladište nafte u Hersonu

 

 

KIJEV U VELIKOM PROBLEMU! Rusi izneli nova saznanja o proizvodnji biološkog oružja u Ukrajini!

Kina preko Amerike ubedila Poljsku da ne šalje MIG-29 Ukrajini

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena ubedila je u martu Poljsku da ne isporučuje sovjetske lovce MiG-29 Ukrajini, na zahtev Kine, koja strahuje od eskalacije ukrajinskog sukoba, piše britanski magazin "Spektar", pozivajući se na izvore u kineskim diplomatskim krugovima.

SUDBINA UKRAJINE VISI O KONCU! Rusi pronašli rešenje za američku taktiku koju koristi Kijev!

Pedeset ruskih vojnika koji su se nalazili u zarobljeništvu na teritoriji pod kontrolom Kijeva – vraćeni su kući, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako se navodi, avionima vojno-transportne avijacije Rusije vojnici su prebačeni u Moskvu radi lečenja i rehabilitacije u medicinskim ustanovama Ministarstva odbrane Rusije.

ANGELA JE MOGLA DA ZAUSTAVI PUTINA? Merkel: Sve je moglo biti drugačije!

Konašenkov: Rusija nije ispalila projektile na Kijev

Ruske snage nisu ispalile nijedan projektil na Kijev i razaranja izazvana u gradu rezultat su pada raketa inostranog i ukrajinskog PVO sistema, izjavio je danas portparol ruskog ministarstva odbrane general-poručnik Igor Konašenkov.

On je rekao da juče nije izveden nijedan ruski napad u okviru granica grada Kijeva, a da su sva razaranja u prestonici, o kojima su izvestile kijevske vlasti, nastala kao posledica pada raketa inostranih i ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane raspoređenih u stambenim područjima ukrajinske prestonice, preneo je TAŠ.

Regionalne vlasti su saopštile da je juče, kao posledica ruskih raketnih napada, nastao najveći prekid u snabdevanju električnom energijom u Kijevu za devet meseci od kada je rat počeo, preneo je Rojters.
 

Plaćenici

Plaćenici iz 54 zemlje bore se u Ukrajini na strani Kijeva – neki od njih su prisutni tamo od 2014. godine, a mnogi imaju iskustvo iz sukoba na Bliskom istoku, saopštio je Istražni komitet Rusije.

EP odobrio kredit od 18 milijardi evra za Ukrajinu

Evropski parlament odobrio je paket kreditne makrofinansijske podrške EU za Ukrajinu za 2023. godinu u iznosu do 18 milijardi evra, saopštila je šefica Evropskog parlamenta Roberta Metsola.

„U rekordno kratkom roku Evropski parlament je upravo odobrio 18 milijardi evra za Ukrajinu“, napisala je Metsola na Tviteru.

 

 

 

Lukašenko je pozvao Ukrajinu da „zaustavi“ i poručio da će se u suprotnom suočiti sa „potpunim uništenjem“

- Sve je u rukama Ukrajine. Ne zato što želim da gurnem ovu temu Zelenskom i Ukrajini. Zaista, sve je sada u rukama Ukrajine. Ako ne žele da ljudi umiru – i to u ogromnom broju. Teško je, teško, ali moramo da stanemo, ovo mora da se zaustavi, jer će dalje doći do potpunog uništenja Ukrajine... To nije ono što je Putin jednom rekao mnogo pre „operacije“, da bi to ugrozilo gubitak državnost – to bi bilo uništenje Ukrajine. Moramo prestati - rekao je ruskim medijima.

Ovako je Lukašenka, po svemu sudeći, prokomentarisao nove raketne udare na Ukrajinu.

Treba napomenuti da je nakon ovih udara Kijev još jednom odbacio ideju o pregovorima sa Rusijom.

Britanski obaveštajci: Rusi poslali elitne desantne snage u Donbas

Britansko ministarstvo odbrane jutros je objavilo novi izveštaj svojih vojnih obaveštajaca o situaciji u Ukrajini. U njemu navode da je Rusija u poslednje dve nedelje verovatno prebacila velike delove svojih vazdušno-desantnih snaga (VDV) na linije fronta u istočnim regionima Luganska i Donjecka. Od septembra do oktobra većina znatno oslabljenih jedinica VDV-a bila je angažovan na odbrani okupiranih teritorija zapadno od reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti, navodi se u izveštaju.

Obaveštajci navode da je deo vazdušno-desantnih jedinica ojačan nedavno mobilisanim rezervistima. Iako će to slabo obučeno osoblje verojatno razvodniti kapacitete VDV-a, Rusija će te snage verovatno angažovati u sektorima koje smatra posebno važnim. Potencijalni operativni zadaci VDV-a uključuju podršku odbrane područja Kremena-Svatove u Luganskoj oblasti, ali i jačanje ofanzivnih operacija u smeru grada Bahmut u Donjecku, stoji u izveštaju.

Kličko: 70 odsto zemlje bez struje

 

Lukašenko: U slučaju napada sa zapada ili juga, Belorusija će odgovoriti zajedno sa Rusijom

Šolc: Putin ne može da pobedi na bojnom polju

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da predsednik Rusije Vladimir Putin više ne može da pobedi na bojnom polju. Šolc je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu s predsednikom Kipra Nikosom Anastasiadisom pozvao na trenutni prekid "ruskog bombardovanja civilnog stanovništva".

"To što Rusija nedeljama baca svoje bombe na civilnu infrastrukturu u Ukrajini nije samo nepodnošljivo, već je i očito kršenje međunarodnog prava. Postupci Rusije su još jednom pokazali koliko je Putin nemilosrdan. Ponovno apelujemo na Putina da prestane s besmislenim ubijanjem i da potpuno povuče svoje trupe iz Ukrajine te da pristane na mirovne pregovore", rekao je Šolc, preneo je Dojče vele.

FSB: Sprečen napad na gasovod ka Turskoj i Evropi

 

 

Zelenski: Oduzeti Rusiji pravo glasa u SB UN

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je na sastanku Saveta bezbednosti pozvao UN da pošalje misiju eksperata u Ukrajinu kako bi procenila stanje oštećene kritične infrastrukture.

Istovremeno je istakao da je Kijev u kontaktu sa partnerima koji podržavaju ideju zaštite ukrajinskog neba.

- Potreban nam je efikasan savremeni sistem protivvazdušne i protivraketne odbrane. Želimo da zahvalimo onima koji je nude. Zato vas pozivam da preduzmete konkretne korake za zaštitu života - rekao je Zelenski.

Zelenski je takođe pozvao da se Rusiji oduzme pravo glasa u Savetu bezbednosti UN i da se na njene odluke stavi veto.

- Teroristička država (kakvom Ukrajina smatra Rusiju) ne može da učestvuje ni u kakvom glasanju o svojoj agresiji i teroru, to je ćorsokak - rekao je Zelenski, govoreći putem video veze na hitnom sastanku Saveta bezbednosti UN o Ukrajini, koji je sazvan na zahtev Kijeva.

Zelenski je takođe pozvao da se Rusiji ukine pravo veta na odluke Saveta bezbednosti. Po njegovom mišljenju, ove mere će „vratiti pravdu unutar strukture UN“.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da je 70 odsto grada i dalje bez struje

LNR: Ofanziva Ukrajine na Svatovo i Kremenu

Oružane snage Ukrajine planiraju da nastave ofanzivu na naselja Svatovo i Kremena u Luganskoj Narodnoj Republici (LNR) u narednih 5-7 dana, izjavio je oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

„Ovo vreme je potrebno da se nadoknade gubici u jurišnim jedinicama, formiraju udarne grupe i sprovede borbena koordinacija“, napisao je on na svom kanalu na Telegramu.

Osim toga, za to vreme uspostaviće se stabilna temperatura ispod nule, što će, prema njegovim rečima, doprineti kretanju vozila na točkovima i guseničarima.

Maročko je dodao da su u četvrtak ukrajinske snage izvele napad iz američkih sistema „Himars“ na centar Stahanova u LNR. Prema preliminarnim informacijama, u napadu nije bilo žrtava.

Ukrajina: Teške borbe u Donjecku, Rusi granatiraju Herson

Glavni štab ukrajinske vojske objavio je da ruske snage pokušavaju da napreduju prema svojim glavnim metama u regionu Donjeck, gradovima Bahmutu i Avdejevki. Ruske snage granatirale su oba područja i koriste zapaljivu municiju  u pokušaju da spale ukrajinske odbrambene pozicije, ali uz tek ograničen uspeh, objavila je ukrajinska vojska.

Protiv ruskih snaga na području Bahmuta bori se i jedinica čečenskih boraca, koji se nadaju da bi ukrajinska pobeda mogla da pokrene političku krizu u Čečeniji i sruši moćnog čečenskog lidera Ramzana Kadirova koji podržava Kremlj, navodi Reuters.

Na jugu ruske snage se i dalje ukopavaju na istočnoj obali rijeke Dnjepar, objavila je ukrajinska vojska, dodajući da granatiraju područja na zapadnoj obali uključujući i grad Herson, koji su nedavno oslobodile ukrajinske snage nakon ruskog povlačenja. Rojters navodi da nije mogao da proveri izvještaje sa fronta


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srbin

pre 1 godinu

Kaze Solc... pa ni sam sebi ne veruje... toliko puta izgovori laz, pa i sam veruje u to... Neka se seti sta je AMERIKA radila u Srbiji... Iraku, Libiji, Gvatamali, Indonesiji, Cubi, Congu,Laosu, Vijetnamu, Cambodzi, Grenadi, libanonu,Panami, Somaliji, Bosni, Afganistanu, Jemenu, Pakistanu, Siriji....malo li je... pa ako zapad ima lose obrazovanje... ili kolektivnu amneziju... ostali nemaju...

Dragi

pre 1 godinu

Zašto Rusija ne može da pobedi u ovom ratu? Odgovor se krije u sledećem pitanju: zašto Srbija nije mogla da pobedi na Kosmetu?

Vladimir

pre 1 godinu

Gospordin Šolc bi trebalo prvo da svojoj zemlji i NATO-u lupi zaušku i jasno se izjasni da je NATO izvršio agresiju na Srbiju 1999 godine,prekršio sva međunarodna prava,ubio preko 3000 ljudi svojim bombama,uništio infrastrukturu i tako mimo SB UN naneo Srbiji štetu merenu u milijardama,pa onda da nekom drži lekcije o međunarodnom pravu.U Evropi je u 20 veku svo zlo sveta dolazuilo iz Nemačke i Engleske,sve itekako potpomugnuto američkim zlom.

Marcco

pre 1 godinu

Znači, bacanje bombi na civilnu infrastrukturu je kršenje međunarodnog prava? Jel bi Šulc mogao to pismeno da dostavi? Možda bi neko mogao da mu dostavi spisak šta i gde su bacali 1999. godine.

Janko

pre 1 godinu

Koliko love ulazi u Ukrajinu..neverovatno..koliko je ukrajinaca i zapadnjaka uzelo svoj deo...taj broj verovatno ide n+1..Jednog dana samo isplivaju nove banke..novi fondovi..novooo...samo novo.. Koliko je zapad alav na lovu...nema mere da izmeri..nije u SI sistemu mera!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija