• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

03.12.2022

19:24

"SPREMAMO SE KAO JEDNA VOJSKA"! Šojgu u Belorusiju otišao sa DEBELIM razlogom, Lukašenko potvrdio sumnje! Ako žele da ratuju...

Vesti

"SPREMAMO SE KAO JEDNA VOJSKA"! Šojgu u Belorusiju otišao sa DEBELIM razlogom, Lukašenko potvrdio sumnje! Ako žele da ratuju...

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je rekao da ni on, ni beloruske specijalne službe ne vide da je Zapad spreman za sveobuhvatne pregovore o Ukrajini

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu sastao se u Minsku sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom koji je poručio da je Minsk spreman da ispuni svoje obaveze u okviru postojećih sporazuma sa Moskvom.

- Jednom rečju, sve što Belorusi moraju da urade u okviru otvorenog, stvarnog sporazuma, mi ćemo učiniti. Nemojte sumnjati u to - rekao je beloruski predsednik, prenosi Sputnjik Belorusija.

Foto: AP/Photo

Sergej Šojgu

Lukašenko je istakao da se beloruska i ruska strana pripremaju kao jedinstvena vojska i sve se odvija onako kako se dogovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- I naši i vaši oficiri pripremaju momke. I Belorusi i Rusi se obučavaju, da bi, ukoliko bude bilo potrebno, naši prvi redovi - branioci Savezne države, mogli da odbiju svaku agresiju. Niko se ovde ne deli, mi se spremamo kao jedna vojska. Svi za to znaju i mi to ne krijemo. A u modernom svetu to ne može ni da se sakrije - rekao je Lukašenko.

Kako je prenela agencija Belta, Lukašenko je rekao da ni on, a ni beloruske specijalne službe ne vide da je Zapad spreman za sveobuhvatne pregovore o Ukrajini.

Foto: Reuters

Aleksandar Lukašenko

- Nemam nameru nikoga da plašim, vi još manje. Svi su ionako preplašeni. Ali ako oni žele da mirno živimo u našem regionu, ne obazirući se na to kako na to gledaju s druge strane okeana - i Rusija i Belorusija su za to spremne. Ako žele da ratuju i to ne samo do poslednjeg Ukrajinca ili Poljaka ili plaćenika - to je njihova stvar, njihovo pravo. Za sada, na primer, naše službe ne vide da su spremni za sveobuhvatne pregovore i da se dogovaraju na jedan ljudski način - rekao je on komentarišući to da li su oponenti spremni za normalizaciju situacije u regionu.

Oponenti gledaju kako da produže rat, rekao je Lukašenko i dodao da se u tom slučaju "specijalna operacija neće prekinuti".

- Ali, vi to bolje znate - rekao je on Šojguu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija