• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.12.2022

21:56

ZELENSKI PRIPREMA MIROVNI PLAN, ROGOZIN IDE U MOSKVU NA OPERACIJU! Kijev šalje specijalne snage u Bahmut! Ukrajinci digli u vazduh ruskog zvaničnika!

Tanjug/AP/printscreen

Vesti

ZELENSKI PRIPREMA MIROVNI PLAN, ROGOZIN IDE U MOSKVU NA OPERACIJU! Kijev šalje specijalne snage u Bahmut! Ukrajinci digli u vazduh ruskog zvaničnika!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 302. dan

KIM NAORUŽAVA VAGNEROVCE?! AMERIKANCI OTKRILI TAJNE ISPORUKE, PJONGJANG ŠALJE NAJMODERNIJE NAORUŽANJE RUSKOJ PRIVATNOJ VOJSCI!

 

Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

 

 

 

PUTIN SPREMA OSVETU ZAPADU, EVROPA ĆE ZAŽALITI ZBOG UDARA NA RUSKU NAFTU!

 

Rogozin će biti operisan u Moskvi

Lekari u Donjecku i Rostovu na Donu nisu se usudili da izvrše operaciju ranjenom Dmitriju Rogozinu zbog njene složenosti, saopštio je pomoćnik bivšeg šefa "Roskosmosa".

Foto: Reuters

Dmitrij Rogozin

"Rogozin do sada nije operisan. Lekari u Donjecku i Rostovu na Donu nisu se usudili da izvrše operaciju, s obzirom na njenu složenost. Nakon transporta u Moskvu, konzilijum lekara će doneti odluku o neophodnoj medicinskoj pomoći“, rekao je on.
 

SVET PRED NUKLEARNIM RATOM?! ELITNA AMERIČKA DIVIZIJA U RUMUNIJI PRETI RUSIMA - SAMO ČEKAMO POZIV!

 

Zelenski priprema mirovni plan

Okruženje Vladimira Zelenskog dovršava svoj mirovni plan od deset tačaka i namerava da predstavi svoje ideje u februaru – godinu dana nakon početka specijalne vojne operacije, piše "Volstrit džurnal", pozivajući se na neimenovane izvore u evropskim i ukrajinskim diplomatskim krugovima.

Zelenski je ranije saopštio da je tokom onlajn govora na samitu G20 izneo svoju viziju koraka za uspostavljanje mira u Ukrajini, koja se sastoji od 10 tačaka.

Moskva je više puta nagoveštavala da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou.
 

PUTINOV POKLON KADIROVU? RUSIJA UVODI "ISLAMSKO BANKARSTVO" - UKIDA SE KAMATAI?!

 

Britansko ministarstvo obrane objavilo video obuke ukrajinske vojske

 

 

 

HOĆE LI NEKO OBUZDATI ZELENSKOG?! ZAHAROVA ZAGRMELA NA "NEOTESANOG" LIDERA UKRAJINE - PLAŠE GA SE I NJEGOVI GOSPODARI!

 

Amerikanci proširili listu sankcija protiv Rusije

Američke vlasti su u proširile listu sankcija protiv Rusije, dodavši na listu 10 ruskih organizacija.
U saopštenju američkog Stejt departmenta se navodi da Vašington uvodi sankcije ruskim kompanijama zbog specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini.

Kako je pojasnio američki državni sekretar Entoni Blinken, „Sjedinjene Države uvode sankcije ruskim vojno-pomorskim objektima zbog ruskih pomorskih operacija koje se izvode protiv ukrajinskih luka, između ostalih protiv onih koje obezbeđuju svet hranom i žitom“.
 

GERASIMOV SE NE PLAŠI "PATRIOTA", RUSKI "KINDŽALI" NEREŠIVA ENIGMA ZA ZAPAD!

 

Hotel u Donjecku u kom je ranjen Dmitrij Rogozin

 

 

PATRIOTI DŽABE DOLAZE?! KIJEVU NIKAD DOSTA ORUŽJA, ZAHTEVAJU OD AMERIKANACA I F16?!

 

Ubijen lokalni zvaničnik u Hersonskoj oblasti

Starešina sela Ljubimovka u Hersonskoj oblasti Andrej Štepa poginuo je u eksploziji automobila, rekao je Sputnjiku zamenik načelnika administracije Nove Kahovke Ruslan Agajev.

Prema rečima zvaničnika, u pogibiji starešine sela umešani su ukrajinski diverzanti, koji ga je izabrao za metu „zbog aktivne građanske pozicije“.
 

OPŠTI HAOS MEĐU UKRAJINCIMA - KIJEV POSLAO SPECIJALNE SNAGE U BAHMUT DA KAZNE DEZERTERE!?

 

Poginuo Rogozinov pomoćnik

Bivši šef Roskosmosa, Dmitrij Rogozin, koji predvodi tim vojnih savetnika Carski vukovi, a ranjen je u granatiranju Donjecka, objavio je danas da je njegov pomoćnik Mihail Bridasov poginuo u tom granatiranju.

"Poginuo je moj saborac i pomoćnik Mihail Bridasov, koji je bio oficir specijalaca u bliskoj prošlosti", objavio je Rogozin na društvenoj mreži VKontakte, a preneo TASS.

Foto: Reuters

Dmitrij Rogozin

On je naveo da će se vratiti na liniju fronta kada mu bude bolje. Rogozin je ranije danas izjavio da su ukrajinske snage pet puta granatirale hotel gde je bio na sastanku sa premijerom samoproglašene Donjecke Narodne Republike Vitalijem Hočenkom.

Rogozin tvrdi da je  "neko otkrio informaciju o sastanku i da je bombardovanje bilo precizno."

Zelenski se sastao sa Dudom na povratku iz SAD

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da se sastao sa poljskim kolegom Andžejem Dudom tokom povratka kući poske značajne posete Sjedinjenim Državama.

Foto: AP/Photo

Andržej Duda i Volodimir Zelenski

Zelenski je na svom profilu na mreži Telegram napisao da su njih dvojica ''sumirala godinu koja je donela istorijske izazove zbog rata u punom jeku''.

''Razgovarali smo o strateškim planovima za budućnost, bilateralnim odnosima i saradnji na međunarodnom nivou 2023. godine'', napisao je Zelenski.

 

ŠOK PROGNOZA AMERIČKOG GENERALA: KRIM PADA DO KRAJA AVGUSTA! Ima, ipak, jedno "ALI" koje budi jezu! U Bajdenovim redovima nemaju dilemu: Putin će to sigurno uraditi!

 

Putin odlučio, Evropa je sledeća?

 

Peskov: Ruski zvaničnici nastaviće da posećuju nove regione zemlje

Ruski zvaničnici nastaviće da posećuju "nove regione zemlje" rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, koji je prokomentarisao napad u kojem je povređen bivši izvršni direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin.

- Zvaničnici su posećivali nove ruske regione i nastaviće to da rade. Zvaničnici moraju da putuju tamo. Osim toga, postoji ogroman broj volontera i volonterskih organizacija koje su tamo od neprocenjive vrednosti - rekao je Peskov, prenosi TAS S.

Izveštaj ruskog ministarstva odbrane

Oružane snage Rusije uništile su punkt za remont artiljerijskih sistema M777 u DNR, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov.

On je dodao da je kod sela Vesjolo u Hersonskoj oblasti otkriven položaj i uništena ukrajinska stanica za elektronsko ratovanje. Operativno-taktička avijacija, raketne snage i artiljerija uništile su tri skladišta municije ukrajinskih snaga u Donjeckoj Narodnoj Republici, Zaporoškoj oblasti i Nikolajevskoj oblasti.

U kupjanskom pravcu uništeno je do 15 ukrajinskih vojnika i dva vozila u oblastima naselja Kučerovka u Harkovskoj oblasti i Novosjolovsko u Luganskog Narodnog Republici.

U krasnolimanskom pravcu ruska artiljerija uništila je ukrajinske jedinice koncentrisane u oblastima naselja Sergejevka u LNR i Terni u DNR. Gubici Oružanih snaga Ukrajine u ovom pravcu iznose više od 20 poginulih i ranjenih, dok su uništena dva borbena oklopna vozila i tri kamioneta.

 

 

U donjeckom pravcu ruske trupe nastavile su ofanzivne operacije. Proteklog dana u ovom pravcu ubijeno je do 50 ukrajinskih vojnika, a uništeno dva tenka, tri borbena vozila pešadije i pet automobila.

U južnodonjeckom pravcu dejstvima ruske avijacije, artiljerije i trupa uništene su jedinice Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja Nikoljsko, Novomajorsko i Novopolj u DNR.

U Donjeckoj Narodnoj Republici i Zaporoškoj oblasti uništene su dve ukrajinske diverzantske grupe. U proteklih 24 časa u ovom pravcu ubijeno je do 30 ukrajinskih vojnika, a uništeno dva borbena oklopna vozila i tri kamioneta.

Tokom kontrabaterijske borbe izvršena su dva raketna udara na vatrene položaje ukrajinskih višecevnih raketnih sistema „Grad“ i „Smerč“ u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su dva aviona MiG-29 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine u oblastima naselja Ševčenko i Bogatir. Osim toga, u DNR je uništen ukrajinski helikopter Mi-8.

Ruski sistemi PVO oborili su tri bespilotne letelice u Donjeckoj Narodnoj Republici. Takođe su presretnute dve rakete ispaljene iz višecevnob bacača raketa „Himars“ u Luganskoj Narodnoj Republici.

 

Šojgu u inspekciji

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izvršio je inspekciju jedinica Oružanih snaga Rusije u zoni sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane. U saopštenju se dodaje da je Šojgu izvršio proveru uslova smeštaja ljudstva i vojne opreme na privremenim punktovima vojnih jedinica u zoni specijalne operacije.

On je, navodi se, tokom posete, posebnu pažnju obratio na organizaciju svestrane podrške vojsci koja je angažovana u specijalnoj operaciji na liniji fronta.

Šojgu je, prema saopštenju, zahvalio ljudstvu što dobro izvršavaju zadatke u toku specijalne operacije.

 

 

„Sergej Šojgu je razgovarao sa komandantima vojnih jedinica i zahvalio vojnicima za dobro izvršavanje zadataka tokom sprovođenja specijalne vojne operacije“, navodi Ministarstvo odbrane.

Ruski predsednik Vladimir Putin u sredu je na kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije izjavio da ruski vojnici koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji ispunjavaju svoj dug odvažno i čvrsto, ne žaleći svoje živote. Putin je takođe skrenuo pažnju Ministarstvu odbrane da nikakvih ograničenja u finansiranju vojske nema i da država daje sve što je vojsci potrebno.

Kako sada izgleda prva linija Avdejevka

 

 

Lukašenko naložio proveru snaga za hitno reagovanje

 

Pušilin o borbama u Marinki

Ruske trupe će uskoro osloboditi Marinku, uprkos tome što neprijatelj pokušava da učvrsti položaje na periferiji tog grada, izjavio je za RIA Novosti Denis Pušilin, vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike.

- Jedinice u Marinki napreduju, već se vodi borba za oslobođenje ostatka grada. Ali neprijatelj pruža otpor, pokušava da se održi u svakoj zgradi. Navodno im je tako naređeno - rekao je sagovornik agencije.

Ukrajinci se ne obaziru na gubitke i nastavljaju da šalju nove rezerve, naglasio je Pušilin.

- Ipak, za nas je važno svakih 50-100 metara koliko naše jedinice svakodnevno napreduju, tako da ćemo vrlo brzo videti Marinku već potpuno oslobođenu - zaključio je on.

"PROCURILE SU INFORMACIJE, BILI SU PRECIZNI" OGLASIO SE ROGOZIN! Šef "Carskih vukova" otkrio detalje o ranjavanju, evo u kakvom je stanju

 

Snage DNR krenule u ofanzivu na naselje Njujork

Haubice vode ofanzivu na položaje ukrajinskih trupa u blizini naselja Njujork u DNR.
Naselje je krajem 19. veka dobilo naziv Njujork, dok se u periodu 1951-2021 zvalo Novgorodsko. Tu se sada vode žestoke borbe, a na jednom od sektora počelo je panično povlačenje ukrajinskih trupa. Artiljerija treće brigade prvog armijskog korpusa gađa ukrajinske jedinice koje se povlače.

„Neprijatelj trpi velike gubitke. Trenutno pokušava da evakuiše svoje vojnike i povlači se, brzo se povlači sa svojih položaja. Oklopni transporteri i borbena vozila pešadije koja su tamo primećena su uništena. Oružane snage Ukrajine pokušavaju da evakuišu ljudstvo pomoću oklopnih vozila“, rekao je za Sputnjik komandant haubičkog diviziona sa pozivnim znakom Kolivan.

On je istakao da ruske snage ne dozvoljavaju ukrajinskoj artiljeriji da gađa bolnice, vrtiće i škole.

„Na našoj zemlji, grad Novgorodsko, oduvek je bio Novgorodsko, to je naš grad i biće naš. Fašisti su ga nazvali – Njujork. Oni se tako potčinjavaju Vašingtonu, pa su ga tako nazvali Njujork“, dodao je Kolivan.

PAD RUBLJE! Ruska valuta na minimumu prema dolaru, ovako nije bilo od kraja aprila

 

Maročko: Ukrajinci raspoređuju specijalce u rejonu Bahmuta

Ukrajinska komanda raspoređuje dodatne specijalne snage u rejonu Bahmuta, rekao je za RIA Novosti oficir Narodne milicije LNR Andrej Maročko, pozivajući se na obaveštajne podatke.

- U cilju održavanja položaja zabeležen je dodatni transfer pripadnika ukrajinskih specijalnih jedinica - rekao je on.

Prema tvrdnjama Maročka, zadaci ovih jedinica, pored odbrane, uključuju i suzbijanje panike i slučajeva dezerterstva u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

 

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) OVDE JE RANJEN ROGOZIN! Strašne scene u pogođenom hotelu, Putinov saradnik slavio rođendan kada su udarili projektili?!

 

Amerikanci će pratiti opremu koju šalju u Ukrajinu

Džejms Ajvs, zamenik direktora američke Službe za krivične istrage Ministarstva odbrane SAD, rekao je da će ta agencija pratiti potencijalno preusmeravanje američke pomoći Ukrajini na crno tržište, piše Kijev Indipendent.

- Rizik je veoma stvaran na osnovu činjenice da imamo posla sa tako neverovatnom količinom predmeta, od kojih mnogi imaju ratne sposobnosti, i to radimo veoma brzo - rekao je Ajvs u intervjuu za Difens njuz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 1 godinu

I tako, namesto skupog Sarmata sa kojim je teo da gadja rumune, bugare i crnogorce, za Dimitrija Rogozina je bila dovoljna i "jeftinija" 155mm granata ispaljena iz Cesar haubice da ga rani i posalje u bolnicu. Sa njim je ranjen i premijer DNR, kada su ukrajinci pogodili granatama hotel u Donjecku gde su se oni nalazili.....

Miro

pre 1 godinu

Lukašenko se sprema za " agresiju"? Valjda za odbranu ili su samo Nato snage odbrambene gde hod da su a oni koji bi da zaštite svoju zemlju su agresori. Dokle više?

Normalac

pre 1 godinu

Bravo za napredovanje od 3cm dnevno. Pozdrav iz Hersona!

Marcco

pre 1 godinu

Da sam ja Amerikanac ja bih na tu opremu stavio GPS treker pa da u svakom trenutku vide gde im je oprema! A s obzirom da je to javno dobro i da se plaća parama poreznih obaveznika, treba omogućiti da svaki Amerikanac preko interneta vidi gde su mu milijarde završile.

Miro

pre 1 godinu

Povratak Krima? Krim je odlukom Hruščova dat Ukrajini 1954 godine. Povratak u šta? U SSSR. Ako će se vraćati na staro onda se mora obnoviti SSSR.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija