• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Sputnjik

25.12.2022

07:00

BELORUSIJA DOBILA ISKANDER I S-400! Moskva zadovoljno trlja ruke: Veća efikasnost savezne države biće povećana

Vesti

BELORUSIJA DOBILA ISKANDER I S-400! Moskva zadovoljno trlja ruke: Veća efikasnost savezne države biće povećana

Podeli vest

Ruski PVO sistemi i rakete "Iskander" povećaće efikasnost protivvazdušne odbrane Savezne države, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Galuzin.

- Oružanim snagama Belorusije isporučeno je najmodernije rusko naoružanje – sistemi S-400 i mobilni raketni sistemi ‘Iskander’ - rekao je Galuzin.

Podsetimo, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da su ovi sistemi u ponedeljak stupili na borbeno dežurstvo.

Prema rečima Galuzina, Rusija i Belorusija aktivno rade na zaštiti zapadnih granica Savezne države i obe modernizuju infrastrukutru na granici.

On je, takođe, rekao da nije korektno govoriti o tome da će zajedničke snage Rusije i Belorusije biti angažovane u specijalnoj operaciji u Ukrajini.

- Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije - rekao je zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Galuzin je dodao i da to što Rusija obučava posade beloruskih aviona, preuređenih za primenu specijalne municije predstavlja simetričan odgovor na neprijateljske poteze NATO.

- Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku 19. decembra saopštena je odluka o obuci posada borbenih aviona, preuređenih za moguću primenu specijalne municije - rekao je Galuzin i naveo da se SAD analogne stvari rade već godinama sa saveznicima u NATO.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija