• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

29.12.2022

20:18

POČINJE DRUGA ETAPA "OSVETE", ČEČENI JURIŠAJU NA KIJEV?! Kadirov uputio jezive reči: Đavolima ćemo pokazati šta je "AHMAT SILA"

Vesti

POČINJE DRUGA ETAPA "OSVETE", ČEČENI JURIŠAJU NA KIJEV?! Kadirov uputio jezive reči: Đavolima ćemo pokazati šta je "AHMAT SILA"

Podeli vest

U Ukrajini mi se borimo protiv fašizma, satanizma i nacizma. Podržavamo odluku Putina da započne vojnu operaciju u Ukrajini, poručio je lider Čečenije

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je danas da u potpunosti podržava odluku ruskog predsednika Vladimira Putina da započne specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, dodajući i da su se do sada uspešno odupirali sankcijama, te da nije bilo nikakvih većih posledica koje su proistekle iz njih, prenosi državna televizija Čečenije "Grozni".

On je objasnio da, iako je ova godina za sve bila teška, ipak smatra da je dobro što se Rusija bori protiv fašizma i satanizma, koji uništavaju porodične i druge tradicionalne vrednosti. 

Odgovarajući na pitanje o potencijalno novom talasu mobilizacije, lider Čečenije je poručio da svaki muškarac, koji voli svoj narod i religiju, treba da bude spreman da zbog nje ode na front i bori se protiv satanizma. Ovakvih ljudi u njegovoj republici, kako je kazao, ima mnogo.

Ipak, do sada, kako je ocenio, Čečeni su ne samo ispunili sve zahteve koji se tiču mobilizacije, već su i učinili više od toga - "premašili smo zahteve za 254 odsto", izjavio je.

Dodao je i da o ovim pitanjima odlučuje predsednik Rusije, te da među onim Čečenima koji su otišli na front nema mladih ljudi, već da su to sve dobro obučeni pojedinci, koji su se sami prijavili da idu u boj. 

- U Ukrajini mi se borimo protiv fašizma, satanizma i nacizma. Svi oni koji ne žele da žive pod LGBT zastavom treba da ustanu i pomognu nam da se izborimo sa ovim - izjavio je.

Snage "Ahmata" još čekaju na pravi trenutak da iskažu sav svoj potencijal. "Pokazaćemo šta zaista znače reči 'Ahmat sila', koje izgovaramo od srca. To će se desiti uskoro, na kraju, kada podignemo zastavu pobede", poručio je Kadirov.

 

 

Najavio je i da se bliži početak druge etape akcije "Vazmezdije" (Vozmezdie), što na ruskom znači osveta. To je posebna vojna operacija u Ukrajini, u kojoj učestvuju čečenski vojnici. Njen nastavak biće još žešći, poručio je.

Upitan da li će se ikada kandidovati na mesto predsednika Rusije, odgovorio je da kao građanin Ruske Federacije ima na to pravo, ali da to neće nikada učiniti. 

Rusija je "država na čijem čelu je jedan jako mudar, dalekovid, snažan čovek, talentovan, pošten, pristojan — čovek koji ima sve kvalitete. Posle takvog lidera, ovu državu biće gotovo nemoguće voditi", odnosno, zameniti ga, istakao je lider Čečenije.

Osvrnuo se i na izjave da ukrajinski vojnici žestoko muče ruske zarobljenike. Kazao je da se ne slaže sa predlogom Kijeva da bi jednom trebalo doći do razmene zarobljenika dveju strana po principu svi za sve i da Moskva treba da pokaže svoju snagu i udari direktno na Kijev. 

- Moramo da otvorimo vatru i pucamo na Kijev - on je uzrok svega ovoga. Ne treba da se igramo sa đavolima koji ubijaju naše ljude, jer oni treba da obezbede sigurnost naših građana - rekao je čečenski lider, naglasivši da ukrajinskom predsedniku Vladimiru Zelenskom treba suditi u glavnom gradu Čečenije, Groznom.

 

 

Rekao je i da prihvata izvinjenje koje je došlo iz Vatikana nakon nedavnog incidenta, koji je bio izazvan izjavom pape Franciska:"Drago nam je što su uvideli svoju grešku i odlučili da se izvine. Prihvatamo izvinjenje, ali poručujemo svima: budite oprezni, ne dirajte nas, posebno ne Čečene".

Ipak, Kadirov je ošto osudio sve one Čečene koji su odlučili da napuste zemlju, i priključe se Oružanim snagama Ukrajine. Nazvao ih je izdajnicima, a ne vojnicima, jer "da su ratnici, ne bi bežali u drugu zemlju, ne bi ostavili braću da ginu".

Takođe je kazao i da bi svi oni koji klevetaju čečenski narod, kulturu i tradiciju trebalo da se izvine ne njemu lično, već Čečenima.

Lider Čečenije je naglasio i da je u odličnoj formi, da redovno trenira, pliva, te da su glasine o njegovoj bolesti laž. 

- Odlazeća godina nije bila laka i puna je događaja, i tužnih i radosnih. Uprkos poteškoćama i pritiscima sa kojima se zemlja suočila, mi ipak uspevamo da idemo napred, i što je najvažnije, da se dalje razvijamo. Napravili smo napredak u mnogim oblastima. Ali, još bitnije, postigli smo jedinstvo u borbi protiv fašizma i satanizma, koji gutaju Evropu i Zapad. Naša hrabra braća danas su na prvoj liniji i vode beskompromisnu ​​borbu protiv ovog zla - napisao je pre nekoliko dana Kadirov na svom Telegram kanalu, najavljujući današnje godišnje obraćanje.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sinisa Petrlic

pre 1 godinu

Sve pohvale vasem novinaru i redakciji za ovaj vrhunski clanak, to je vrh novinarstva, treba vas predloziti za Nobelovu i Pulicerovu nagradu. Sigurno su vasi najblizi jako ponosni na vas .

Istina

pre 1 godinu

Bravo za Kadirova! Zbori istinito, hrabro i snažno!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija