• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

10.01.2023

22:30

RUSI PRELOMILI RAT?! ARTEMOVSK I SOLEDAR SU KLJUČNE ODBRAMBENE TAČKE UKRAJINE! Do kraja januara  ove teritorije biće pod kontrolom Moskve!

AP/Tanjug

Vesti

RUSI PRELOMILI RAT?! ARTEMOVSK I SOLEDAR SU KLJUČNE ODBRAMBENE TAČKE UKRAJINE! Do kraja januara ove teritorije biće pod kontrolom Moskve!

Podeli vest

Zauzimanje Soledara jedna je od ključnih pobeda Rusije u Ukrajini, a U ovom trenutku, pravac Artemovsk predstavlja veliki problem za ukrajinsku vojsku.

Pored problema kod Bahmuta, snage Oružanih snaga Ukrajine izgubili su kontrolu nad Soledarom.

Vojni ekspert, bivši oficir specijalaca, pukovnik u penziji Anatolij Matvijčuk je rekao da Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke.

- Najvažnije je da je put koji snabdeva neprijateljsku grupaciju već presečen - rekao je on.

U ovom trenutku, pravac Artemovsk predstavlja veliki problem za ukrajinsku vojsku. Pored problema kod Bahmuta, snage Oružanih snaga Ukrajine gube kontrolu nad Soledarom.

Poznato je da je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Zalužni već obavestio Zelenskog o kritičnoj situaciji vojske na tom delu fronta. Takođe je zatražio od predsednika dozvolu za povlačenje ukrajinskog vojnog kontingenta iz grada.

Istovremeno, Kijev se svim silama trudi da zadrži frtont na ovom delu. Saopšteno je da ukrajinska vojska šalje rezerve, opremu i ljudstvo, ali... 

Matvejčuk smatra da ni takve mere neće pomoći Oružanim snagama Ukrajine da zadrže ili vrate Soledar.

- Ruske trupe su stigle do predgrađa Artemovska, zauzele oblasti sa leve i desne strane duž bokova i potiskuju neprijatelja iz grada. Ali najvažnije je da je put koji snabdeva neprijateljsku grupaciju u defanzivi već presečen - kaže Matvejčuk.

On objašnjava da je reč o ključnim tačkama odbrane Ukrajinaca. 

- Prebacivanje Artemovska i Soledara pod rusku kontrolu u potpunosti narušava stabilnost odbrane neprijatelja na odbrambenoj liniji Kramatorska - objasnio je pukovnik.

Kada Oružane snage RF zauzmu Soledar i Artemovsk, onda će nakon toga biti moguće početi sa pripremama za ofanzivu na Kramatorsk i Slavjansk.

- Prema mojim prognozama, do kraja januara verovatno ćemo moći da kažemo da smo očistili sve ove teritorije - rezimirao je Matvijčuk.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jastreb

pre 1 godinu

Valjda će i ta velika vojska nešto na terenu da uradi a ne da bude dekoracija Vagnerovcima i Kadirovcima što je sramota za tako velku zemlju i vojsku.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija