• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

13.01.2023

22:08 >> 22:12

RUSIJA DOBILA UPOZORENJE! OTIŠAO KADIROV! Eksplozije u Berdjansku! Putin otkrio

Tanjug/AP

Vesti

RUSIJA DOBILA UPOZORENJE! OTIŠAO KADIROV! Eksplozije u Berdjansku! Putin otkrio

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 324. dan

SAD i Japan upozorili Rusiju

SAD i Japan objavili su zajedničko saopštenje u kojem upozoravaju Rusiju da ne koristi nuklearno oružje.

Predsednici su ponovili važnost mira i stabilnosti u Tajvanskom moreuzu i upozorili da Rusija ne koristi nuklearno oružje u Ukrajini.


"Snažno se protivimo bilo kakvim jednostranim pokušajima da se silom ili prinudom promeni status kvo, bilo gde u svetu", navodi se u saopštenju.

Otišao Kadirov

Vlasti LNR optužile Britanca da je špijunirao za Ukrajinu dok je radio za OEBS

Vlasti samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) optužile su Britanca Dejvida Orelsa, koji je radio u okviru misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), za špijuniranje za Ukrajinu, javila je danas agencija RIA Novosti.

Ruska agencija je navela da je Orels, koji je radio kao operator dronova za OEBS, osumnjičen za predaju obaveštajnih podataka o položaju boraca koje podržava Rusija i naoružanja, koje su potom Ukrajinci koristili da bi ih napali.

Orels je za Rojters rekao da je napustio Lugansku oblast u februaru prošle godine, nešto pre nego što je počeo ruski napad na Ukrajinu i da je sada savršeno bezbedan u Velikoj Britaniji.

On je tvrdnju opisao kao smešnu i rekao da ne zna zašto je to sada urađeno.

Ukrajinski mediji: Serija snažnih eksplozija u Berdjansku; širi se gusti dim

 

Raskolnici zauzeli hram kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u Kijevskoj oblasti

Pristalice raskolničke „Pravoslavne crkve Ukrajine“ zauzele su hram kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve (UPC) u Kijevskoj oblasti, saopštila je UPC.

„Pristalice 'Pravoslavne crkve Ukrajine' 12. januara zauzele su hram Arhistratega Mihaila i svih Bestelesnih Sila Nebeskih u selu Belogorodka u Kijevskoj oblasti“, navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu kanonske UPC.

Kako je precizirano, pristalice raskolnika su nezakonito izmenile dokumenta koja se sada vode na lokalnog sveštenika „Pravoslavne crkve Ukrajine“.

„Prema dokumentima to od danas nije naš hram, ali mi smo organizovali danonoćno dežurstvo“, saopštili su parohijani hrama.

Prema zvaničnom saopštenju koje su lokalne vlasti poslale parohiji, 12. januara „promenili su se podaci verske zajednice Miholjske parohije Kijevske eparhije UPC sela Belogorodke Bučanskog okruga Kijevske oblasti“ i njen rukovodilac.

 

Putin otkrio šta je jako važno za pobedu u Ukrajini!

 

Brifing ruske vojske:

U delu fronta kod Krasnog Limana, u području Grigorovke i Serebrjanke u DNR, ruska vojska je za dan likvidirala preko 40 ukrajinskih vojnika kao i sedam jedinica tehnike.
Artiljerija Zapadnog vojnog okruga u pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti likvidirala je do 20 ukrajinskih vojnika kao i šest vojnih vozila.
Ruska avijacija i artiljerija su uništile dva skladišta ukrajinske vojske u DNR i Zaporoškoj oblasti.
Tokom kontrabaterijske borbe uništena su dva ukrajinska sistema „grad“, tri samohodna topa „gvozdika“ i „akacija“, kao i tri haubice.
Pomorska pešadija Baltičke flote za dan je likvidirala više od 20 ukrajinskih vojnika u DNR kao i četiri vojna vozila.

 

 

 

Uzbuna za vazdušnu opasnost na istoku Ukrajine

Uzbuna za vazdušnu opasnost proglašena je u delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom kijevskih snaga, izjavio je predstavnik lokalnih vlasti Anatolij Kurtev. Prethodno su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile i u Harkovskoj, Sumskoj, Poltavskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

 

Ruske snage preuzele su kontrolu nad Soledarom

 

NATO prebacuje "avakse" u Rumuniju!

 

Zbog Ukrajine presušile zalihe oružja u SAD?

 

Maljar: Žestoka noć u Soledaru, borbe se nastavljaju

Ukrajinske snage su izdržale noć žestokih borbi u Soledaru, saopštila je danas zamenica ministra odbrane te zemlje Hana Maljar.

"Neprijatelj je bacio skoro sve snage na region Donjecka i nastavlja sa ofanzivom visokog intenziteta. Naši hrabri borci pokušavaju da drže liniju odbrane", napisala je Maljar na Telegramu. 
Maljar je dodala da je ovo "teška faza rata", u kome će Ukrajina "bez sumnje pobediti"
, prenosi Rojters.

Prema ruskim izvorima, Soledar je već osvojen, a ruske snage nastavljaju napade u pravcu Artemovska (ukrajinski Bahmut).
 

Francuska šalje tenkove

Francuska nastoji da  isporuči Ukrajini lake borbene tenkove AMX 10-RC u roku od dva meseca, izjavio je danas francuski ministar oružanih snaga Sebastijen Lekornu.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron u razgovoru sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim rekao da će Francuska isporučiti ili oklopna vozila ili tenkove AMX 10-RC, prenosi agencija Ria.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da će svaka pošiljka iz Francuske koja sadrži oružje predstavljati legitimnu metu za ruske snage.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je ranije da se zemlje NATO-a ''igraju rata'' time što isporučuju oružje Ukrajini, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi rusko-ukrajinskim pregovorima i da će imati negativan efekat.
 

 

 

"BAHMUT JE OPKOLJEN!"
 

Veliki napad ukrajinskih snaga na Donbas

Ukrajinske snage su tokom noći i jutra izvele snažan napad na teritoriju Donbasa, a među metama su se našli gradovi Donjeck, Jasinovata i Jakovljevka.

U poslednjem talasu granatiranja oko sedam časova po lokalnom vremenu ispaljeno je preko 20 raketa iz višecevnih raketnih lansera na Jasinovatu, Avdejevku i Jakovljevku. Nešto ranije, granatiran je i Donjeck kada je ispaljeno šest projektila kalibra 155 milimetara, a potom još tri i to na centralni deo grada.

Vlasti Donjecka navode i da je proteklog dana od granatiranja ukrajinskih snaga poginuo jedan civil, dok je još četvoro stanovnika ranjeno.

Granatirano je selo i Mineraljno, a u ranim jutarnjim časovima ispaljeno je 10 raketa iz višecevnih raketnih lansera i pet projektila NATO kalibra iz haubica M777 koje je Kijevu isporučila Amerika.

RAZOTKRIO UKRAJINSKE ZLOČINE?! Francuski vojnik strahuje za ŽIVOT, žestoko se ZAMERIO ZAPADU, SBU ga prati u STOPU - TRAŽI SPAS U RUSIJI!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Naši hrabri borci pokušavaju da drže liniju odbrane", napisala je Maljar na Telegramu.  Maljar je dodala da je ovo "teška faza rata", u kome će Ukrajina "bez sumnje pobediti" Pokušavaju da drže liniju odbrane, ali će pobediti. Stvarno je smehotresno.

Pera

pre 1 godinu

Rusi zvanicno objavili da su zauzeli Soledar, ukrajinci objavili da su zadrzali centar i ponovo osvojili rudnik. Ne zna se ko vise laze, a izgleda i jedni i drugi.....

Mislav

pre 1 godinu

Bog te neće....pa ti rusi svaki dan rasture bar dva skladišta oružja. Mora da u Ukrajini svaka kuća ima po bar tri izgleda!!! Pa već su dosad bar 700 skladišta oružja digli u zrak! Tu i svaki hrčak ima po skladište dva.

Vasilije

pre 1 godinu

Iako je zvanicno sa ruske strane dana obavest da je Soledar pao u ruske ruke, danas je dosao demant, britanski novinar Sky Newsa Alec Rossi koji je iz Slovjanska, danas, usao u zapadno predgradje Soledara zajedno sa ukrajinskim vojnicima je potvrdio slikama i reportazom da ukrajinci drze zapadni deo grada, novinar Rossi je cak tu lakse povredjen kada ga je iznenada iz rusevine napao pripadnik vagnera i pao zajedno sa njim, ali ukrajinski vojnik u pratnji novinara, hladnim oruzijem ( noz) neutralisao je pripadnika vagnera i oslobodio novinara kojega su brzo evakuisali u pravcu Slovjanska ( pic twiter). Ukrajinci su jos u zapadnom delu i tamo su sagradili novu liniju odbrane u predgradju, u Blagodatnoj, Krasnoj Hori i Silu.,

Čedo

pre 1 godinu

Japan rekao Rusiji nemoj da bacaš atomske pošto nemate iskustva to bolje radi amerika jeste videli Hiroshima I Nagasaki onako se to radi

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija