• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.01.2023

09:24

SLIKA ŽUTE KUHINJE POTRESLA SVET! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

SLIKA ŽUTE KUHINJE POTRESLA SVET! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Svet su potresle stravične scene pogođene stambene zgrade u Dnjepru gde su poginule 44 osobe

 

Brojni snimci ruševina i dalje su tema na društvenim mrežama dok dve strane polemišu kako je došlo do udara na zgradu. Rusi tvrde da je ukrajinski PVO oborio njihov projektil na stambeni blok, Ukrajinci tvrde da su Rusi direktno gađali višespratnicu.

Za to vreme, ukrajinski mediji prikazali su tragediju porodice koja je živela u pogođenoj zgradi.

Samo nekoliko dana pre napada, porodica Korenovski proslavljala je rođendan svoje ćerke. Jedan od videosnimaka koji je objavljen na društvenim mrežama, prikazuje porodicu na okupu u kuhinji, gde su priredili proslavu rođendana jednoj od ćerki.

Foto: Reuters

Pogođena stambena zgrada u Dnjepru

Nekoliko dana kasnije, raketa je pogodila stambenu zgradu, a u napadu je stradao njihov otac - Mihajlo Korenovski.

"Ovo je Mihajlo Korenovski, trener boksa koji je poginuo u raketnom napadu u Dnjepru. Njegova porodica je preživela. Ovaj video prikazuje njihovu kuhinju pre i posle napada", stoji u opisu videosnimka.

Njegova supruga, objavila je nakon napada fotografiju na kojoj je prikazana porodica Korenovski, ali i njihove komšije sa kojima su zajedno slavili Novu godinu.

 

 

"Slavili smo Novu godinu zajedno. Komšije sa osmog i devetog sprata. Četiri osobe sa ove fotografije su poginule. Deca su ostala siročad", rekla je ona.

Raketni napad u Dnjepru bio je najveći napad u ruskom raketnom udaru napadu koji je pokrenut pre dva dana. 

Podsetimo, Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, 14. januara uveče rekao da je ruska raketa pala na zgradu u Dnjepru nakon što ju je oborila ukrajinska PVO. To je izazvalo burne reakcije u samom državnom vrhu, a Arestovič je juče predao ostavku. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile

pre 1 godinu

KATASTROFA... Bože daj pameti ljudima da ovo sve što brže prestane!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija