• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

31.01.2023

07:00

MOSKVA IMA I CENOVNIK - ZA UNIŠTEN NATO TENK 71.650$! Privreda daje podršku ruskoj armiji na frontu! ZA F16 CENA JE MNOGO VEĆA, ALI...

Vesti

MOSKVA IMA I CENOVNIK - ZA UNIŠTEN NATO TENK 71.650$! Privreda daje podršku ruskoj armiji na frontu! ZA F16 CENA JE MNOGO VEĆA, ALI...

Podeli vest

Ruska kompanija "Fores" nudi čak 71.650 dolara ruskom vojniku u Ukrajini koji bude uništio prvi NATO tenk - nemački "leopard" ili američki "abrams". Za svako sledeće uništeno teško oklopno vozilo ta firma nudi 7.165 dolara u kešu, dok za oboreni zapadni avion, ukoliko borbene letelice uopšte budu isporučene Kijevu, sledi nagrada od 215.000 dolara.

Kompanija "Fores", koja je osnovana 2000. sa sedištem u Jekaterinburgu i bavi se proizvodnjom materijala za energetsku industriju, rešila je da podstakne ruske borce koji se nalaze na frontu u Ukrajini da budu još bolji, izdržljiviji i efikasniji.

Prvi trofej

Rukovodstvo te firme, na iznenađenje svih građana Rusije, na svojoj internet stranici objavilo je da nudi novac za uništenje zapadnih tenkova i aviona.

- Ruski vojnici koji unište ili zaplene nemačke 'leoparde' ili američke 'abramse' dobiće nagradu u kešu - piše na stranici "Foresa", na kojoj se nalazi velika ruska zastava sa slovom Z u sredini.

Kako je navedeno, ta kompanija će platiti čak pet miliona rubalja, što je oko 71.650 dolara, kao podsticaj za prvi "trofejni" uništeni zapadni tenk.

- Za svaki sledeći NATO tenk koji se nađe u zoni specijalne vojne operacije ruski vojnici će dobiti po 500.000 rubalja (7.165 dolara) - istaknuto je na sajtu ruske firme.

Nude i 143.000$ za 'abrams'

Ruski glumac Ivan Oklobistin objavio je sličnu ponudu kao firma "Fores" na svom blogu u nedelju.
- Određeni članovi velike biznis zajednice ovlastili su me da vas sve informišem da će oni dati nagradu od 10 miliona rubalja (143.000 dolara) za svaki uništeni tenk 'abrams' - napisao je Oklobistin.

U slučaju da Zapad bude isporučio svoje borbene avione Ukrajini, počevši od F-15 i F-16, i ako one budu postale legitimna meta ruske vojske, "Fores" borcima nudi nagradu od 15 miliona rubalja, što je 215.000 dolara za svaku uništenu letelicu.

- Svedočimo procesu stalne eskalacije konflikta i neograničenog upumpavanja neprijateljskog oružja u Ukrajinu. Odluka o slanju zapadnih tenkova Kijevu pokazuje da se NATO ne drži koncepta snabdevanja Ukrajine samo defanzivnim oružjem, što znači da je potrebno konsolidovati i podržati našu armiju. To radimo od početka specijalne vojne operacije i nameravamo da nastavimo da podržavamo naše vojnike i ubuduće - objavilo je rukovodstvo "Foresa" na internet stranici firme.

Opasne isporuke

Ova objava dolazi nakon što je nemački kancelar Olaf Šolc, posle žestokih pritisaka saveznika NATO, prošle nedelje pristao da pošalje 14 tenkova "leopard" Ukrajini. Vlada u Berlinu najavila je da će tenkovi stići u Ukrajinu najverovatnije krajem marta ili početkom aprila. Ukrajinski vojnici će morati da prođu i obuku za rukovanje tim tenkovima, ali nije objavljeno kada i gde će ona biti obavljena.

Istovremeno američki predsednik Džo Bajden saopštio je da će Kijevu poslati 31 tenk "abrams". Datum isporuke je, međutim, ostao pod znakom pitanja, budući da je Pentagon saopštio da tih tenkova nema na zalihama, već da oni tek moraju da budu napravljeni. Procenjuje se da to znači da se neće naći na ukrajinskom ratištu još najmanje godinu dana.

Rusija je žestoko kritikovala poteze Nemačke i Amerike, navevši da će to samo dovesti do eskalacije sukoba i da će ga produžiti. Ipak, Kremlj je saopštio da će ruska vojska uništiti zapadne tenkove, kao i sve ostalo oružje koje stiže u Ukrajinu.

Danska premijerka sa Zelenskim u Nikolajevu


Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao se juče sa danskom premijerkom Mete Frederiksen u južnom ukrajinskom gradu Nikolajevu.
Na video-snimku, koji je na društvene mreže postavila kancelarija Zelenskog, predsednik Ukrajine se rukuje sa Frederiksenovom na ulici pokrivenoj snegom pre nego što su ušli u bolnicu, gde su posetili vojnike ranjene tokom sukoba sa Rusijom.
"Za naše vojnike je važno da dobiju ne samo fizičku već i psihološku rehabilitaciju. Zahvalan sam svim medicinskim radnicima koji brinu o zdravlju naših branilaca. Želim im brz oporavak!", napisao je Zelenski na Telegramu.
Kancelarija Zelenskog nije iznela detalje o razgovoru sa premijerkom Danske. Međutim, ministarstvo odbrane Danske saopštilo je ranije ovog meseca da će donirati Ukrajini 19 haubica "cezar" francuske proizvodnje, te se veruje da je Frederiksenova zbog toga posetila Zelenskog.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija