• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer

01.02.2023

23:00

TRAMP ODUSTAO, NIKI HEJLI U TRCI ZA BELU KUĆU! SLEDI OBRAČUN SA KAMALOM HARIS, ILI MIŠEL OBAMOM?! Amerika će dobiti prvu ženu šefa SAD!

Vesti

TRAMP ODUSTAO, NIKI HEJLI U TRCI ZA BELU KUĆU! SLEDI OBRAČUN SA KAMALOM HARIS, ILI MIŠEL OBAMOM?! Amerika će dobiti prvu ženu šefa SAD!

Podeli vest

Bivša guvernerka Južne Karoline Niki Hejli, koja je našoj javnosti poznatija kao ambasadorka Sjedinjenih Država pri Savetu bezbednosti, objaviće kandidaturu za predsednika SAD u narednim nedeljama, objavio je Ej-Bi-Si njuz.

Prema upućenim izvorima, Niki Hejli bi sredinom februara trebalo da objavi nameru da se kandiduje ispred republikanaca, a u narednim danima pozivnice će biti poslate njenim pristalicama.

Hejlijeva, koja je bila američki ambasador pri UN tokom mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa, ranije je rekla da se neće kandidovati protiv njega.

- Ne bih se kandidovala ako bi se predsednik Tramp kandidovao i razgovarala bih s njim o tome - rekla je Hejlijeva za Asošijejted pres 2021. godine.

Bivša guvernerka Južne Karoline je, u međuvremenu, odustala od tog stava, a pre nekoliko dana Tramp je rekao novinarima da je nedavno primio telefonski poziv od Hejlijeve.

- Pozvala me je i rekla da bi želela da razmisli o tome, a ja sam rekao da to treba da uradi - rekao je Tramp novinarima tokom vikenda.

Pedesetjednogodišnja Nimrata Niki Hejli vršila je dužnost 116. guvernera Južne Karoline, a bila je i članica Predstavničkog doma Južne Karoline.

U predizbornoj kampanji za predsedničke izbore 2012. godine, kandidat Republikanske partije Mit Romni je razmatrao da predloži Hejlijevu kao svoju potencijalnu potpredsednicu u izbornoj trci, ali je ona izjavila da neće biti u mogućnosti da prihvati bilo čiju ponudu, zbog svoje guvernerske funkcije.

Donald Tramp je 2016. nominovao Hejlijevu za poziciju ambasadorke SAD u Ujedinjenim nacijama, što je ona prihvatila. Časopis Tajm ju je 2016. svrstao na spisak 100 najuticajnijih osoba sveta. U decembru 2018. je svojevoljno donela odluku da se povuče sa pozicije ambasadora. Naredne godine ušla je u bord direktora "Boinga".

Istovremeno, demokrate najavljuju da bi njihov kandidat za šefa bele kuće moga da bude aktuelna potpredsednica Kamala Haris, ili Mišel Obama.

Foto: AP PHOTO

Kamala Haris slovi kao prvi pretedent na Belu Kuću ispred Demokratske stranke

Analitičari u SAD, ali i u Svetu, ističu da je odavno odlučeno da žena postane predsednik SAD. Pokušaj sa Hilari Klinton nije uspeo - izgubila je izbore od Trampa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 1 godinu

ocito je Obama malo krvi napravio pa treba i zena njegova da zube okrvi ,straso sta ova Amerika radi

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17