• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.02.2023

07:00

UKRAJINSKA BABA VANGA IZ SOFIJE BACA VUDU MAGIJU NA PUTINA! Bugari joj se smeju jer iglama bode lutku sa likom predsednika Rusije

printscreen

Vesti

UKRAJINSKA BABA VANGA IZ SOFIJE BACA VUDU MAGIJU NA PUTINA! Bugari joj se smeju jer iglama bode lutku sa likom predsednika Rusije

Podeli vest

Šefica ukrajinske diplomatske misije u Sofiji, seksolog Olesja Ilaščuk (47), tvrdi da ima magične moći i da je napravila vudu lutkicu sa likom ruskog predsednika, koju svako veče bode iglama

Ukrajinska ambasadorka u Bugarskoj, seksolog Olesja Ilaščuk (47) ratuje protiv Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina vudu magijom! Ona se na svom Telegram kanalu pohvalila da ima "magične moći", te da je napravila vudu lutkicu sa Putinovim likom, koju svakodnevno bode iglama.

Bez kvalifikacija

Ilaščukova, koja je krajem prošle godine podigla veliku prašinu nakon što je postavljena na mesto ambasadora bez ikakvog diplomatskog i političkog iskustva, objavila je na Telegramu vudu lutku sa zabodenim iglama, čija je glava zamagljena da se lik ne bi video. U postu ispod fotografije sugerisala je da se radi o Vladimiru Putinu.

Odmor za mozak

Rečeno mi je da posedujem magične moći, pa čak i neku takozvanu crnu magiju. Da bih odmorila mozak, večeras sam napravila lutku
Olesja Ilaščuk

"Rečeno mi je da posedujem magične moći, pa čak i neku takozvanu crnu magiju. Da bih odmorila mozak, večeras sam napravila lutku. Izvinite, morala sam da joj sakrijem glavu jer je u pitanju fotografija jednog našeg zajedničkog neprijatelja, koji je započeo rat protiv Ukrajine. Svi vi odlično znate ko je u pitanju", napisala je Ilaščukova.

Štićenica šefa kabineta Zelenskog

Bivši ukrajinski ambasador u SAD i Francuskoj Oleg Šamšur izjavio je za zapadne medije da Olesja Ilaščuk nije primer profesionalizma, kakav je sada Kijevu potreban. On je sugerisao da je ona štićenica šefa kabineta ukrajinskog predsednika Andreja Jermaka.

- Pretpostavljam da je glavni kriterijum za njenu postavku bilo lično poznanstvo, lična bliskost i, očigledno, lojalnost - kazao je Šamšur.

Foto: printscreen

Crna magija

Ona je zatim opisala šta radi sa lutkom:

"Sada dolazim do lutke i zabijam iglu u nju... I u duši postaje malo lakše, da ne bih zastala ni na sekund i da bih maksimalno efikasno radila svoj posao."

Taj njen post izazvao je podsmeh u Bugarskoj, u kojoj je Ilaščukova podigla veliku prašinu čim je došla. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski postavio ju je za ambasadorku u Sofiji 23. decembra, a Bugari su na to burno reagovali. Dolazak Ilaščukove smatrali su uvredom, budući da ona nema nikakve kvalifikacije za poziciju diplomate. Mediji su objavili informacije sa njenog profila na Fejsbuku, na kojem je kao profesija Ilaščukove navedeno: klinički psiholog, sistemski porodični terapeut, seksolog konsultant i geštalt terapeut. Osim toga, ona se na toj društvenoj mreži predstavljala i kao "moderni hipnotizer".

Zna engleski

Još više besa izazvala je u Bugarskoj nakon što su mediji saznali da se zapravo bavila prodajom nakita, i to u firmi "Džema", povezanoj sa ukrajinskim oligarhom Ivanom Rinžukom, koji je 2011. uhapšen zbog pranja novca i uzimanja mita u vrednosti od 250.000 dolara. Ilaščukova je u toj firmi od 2010. do 2014. bila menadžer, a onda je do 2021. bila navedena kao suosnivač.

Posle svega ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova bilo je prinuđeno da Olesji Ilaščuk stane u zaštitu zbog napada u Bugarskoj. Kijev je objavio da je novopostavljena ambasadorka u Sofiji završila Fakultet za istoriju "Jurij Fedkovič" na Nacionalnom univerzitetu u gradu Černovci, na zapadu zemlje. Takođe je navedeno da je kvalifikovani prevodilac i da tečno govori engleski jezik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija