• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

06.02.2023

06:15

"MORAMO PRISTATI NA USLOVE MOSKVE!" Vašington u TEŠKOJ SITUACIJI, Kinezi ČEKAJU pravi MOMENAT, dugotrajni SUKOB je NAJGORA OPCIJA za SAD!

AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

"MORAMO PRISTATI NA USLOVE MOSKVE!" Vašington u TEŠKOJ SITUACIJI, Kinezi ČEKAJU pravi MOMENAT, dugotrajni SUKOB je NAJGORA OPCIJA za SAD!

Podeli vest

Dugotrajni sukob u Ukrajini će imati strašne posledice po Zapad, ali i po celu planetu, piše kolumnista Ros Dutat u tekstu za Njujork tajms

"Uprkos tvrdnjama različitih izvora i političara da će produženi sukob biti od koristi Ukrajini i Sjedinjenim Državama, u stvarnosti će to skupo koštati Kijev i Zapad, a oni će morati da ga plate ne samo novcem, već i životima mnogih ljudi," smatra Dutat.

Pored potencijalnog rata između NATO- a i Rusije i nuklearnog sukoba, produženi sukob će, prema Dutatu, dovesti do teškog ekonomskog i demografskog stanja posleratne Ukrajine, doneće štetu globalnoj ekonomiji i uticaće na energetski i prehrambeni sektor. Zbog takvog razvoja događaja moguć je scenario u kojem će umirati ne samo Evropljani, već i građani siromašnijih zemalja širom sveta.

Nakon dugotrajnog sukoba, Amerika će biti loše pripremljena za pretnje iz Kine i za bilo koja druga iznenađenja koja ovaj vek još može doneti, tvrdi kolumnista.

On sugeriše da će Zapad, ako želi da izbegne potencijalnu globalnu katastrofu, morati da pristane na uslove Moskve za početak mirovnih pregovora.

„Ali ako sledeća faza sukoba pokaže da je takav kompromis neophodan za postizanje mira, bolje ga je napraviti ranije nego posle mnogo više sezona patnje i smrti“, zaključio je Dutat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 1 godinu

Kako stvari stoje WW3 je pitanje dana. a onda cemo, opet početi da brojimo od 0. Za sve je kriva ljudska pohlepa, onih koji imaju moć, a ta moć im nije prirodno data.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija