• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

06.02.2023

20:39

ŠTA SE TO DEŠAVA?! NAJJAČI ZEMLJOTRES U PRETHODNE 24 GODINE POGODIO NJUJORK! Najpre Turska, Sirija, Kazahstan, a sada i Amerika!

Vesti

ŠTA SE TO DEŠAVA?! NAJJAČI ZEMLJOTRES U PRETHODNE 24 GODINE POGODIO NJUJORK! Najpre Turska, Sirija, Kazahstan, a sada i Amerika!

Podeli vest

Zapadni deo države Njujork pogodio je najjači zemljotres u prethodnih nekoliko decenija, što je uznemirilo građane tog regiona nenaviknute na takve potrese.

Podsetimo, katastrofalan zemljoters pogodio je Tursku Siriju , Kazahstan i region male Azije. Stradalo je vipše hiljada ljudi, a materijalna šteta je ogronma!

Zemljotres jačine 3,8 stepeni nije izazvao ozbiljniju štetu, a dogodio se oko 12.15 po srednjeevropskom vremenu (6.15 po lokalnom), preneo je AP. 

Američki geološki institut je objavio je da tako jak zemljotres nije pogodio taj region bar 24 godine. Identična snaga zemljotresa zabeležena je u tom regionu u novembru 1999. godine, kada je izmereno 3,8 stepeni. 

Podrhtavanje tla trajalo je nekoliko sekundi i nateralno je stanovnike da izađu do prozora, a onda da traže na internetu pojašnjenja. 

- Osetio sam kao da je automobil udario u moju kuću u Bafalu. Skočio sam iz kreveta - rekao je izvršni direktor okruga Iri Mark Polonkarc. 

Zemljotres se osetio u radijusu od 50-ak kilometara, uključujući i u oblasti Nijagarinih vodopada, koji se nalaze na 35 kilometara razdaljine putem. Centar za zemljotrese u Kanadi, koji je izmerio potres jačine 4,2 stepena, naveo je da se potres osetio u južnom Ohaju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija