• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2023

17:45

TRAGEDIJA JE BLIZU! Global Tajms: Kada isporuče avione Ukrajini, počinje rat u celoj Evropi

Informer/Fotomontaža

Vesti

TRAGEDIJA JE BLIZU! Global Tajms: Kada isporuče avione Ukrajini, počinje rat u celoj Evropi

Podeli vest

Ne samo da bi takav potez izazvao oštar odgovor Rusije, kažu analitičari, već bi i primorao Moskvu da brže upotrebi naprednije oružje.

Kineski vojni ekspert Sun Džonping ocenio je da je velika verovatnoća da će Velika Britanija napraviti presedan i biti prva koja će poslati borbene avione u Ukrajinu.

Prema njegovim rečima, potreba za brzim uvođenjem aviona u borbena dejstva zahtevaće direktno učešće pilota NATO- a, što će alijansu učiniti učesnikom u sukobu.

- Štaviše, malo je verovatno da će borci biti raspoređeni u Ukrajini. Njihova baza će najverovatnije biti susedna zemlja kao što je Poljska. Dakle, ove evropske države će biti direktno uključene u sukob - rekli su novinari za Global Tajms.

Takvo ponašanje evropskih država moglo bi da se pretvori u tragediju za ceo kontinent, smatra Sun Džonping. Istovremeno, zapadne zemlje gotovo otvoreno nastavljaju „toksično“ takmičenje za intenzivnije napumpavanje kijevskog režima oružjem.

- Ovo je sada posebno evidentno u Evropi, gde se države takmiče da ponude Kijevu vojnu opremu i pokažu svoj diplomatski autoritet - rekao je Džang Hong, mlađi istraživač na Institutu za studije Rusije, Istočne Evrope i Centralne Azije pri Kineskoj akademiji društvenih nauka.

Ranije u sredu, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je tokom govora u britanskom parlamentu lično zatražio od Londona borbene avione.

Kako prenosi Sky News, pozivajući se na portparola Dauning strita, britanski premijer Riši Sunak dao je instrukcije ministru odbrane Benu Volasu da sazna koju opremu bi ta zemlja potencijalno mogla da prenese Kijevu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 1 godinu

A ko će da napadne celu Evropu? Rusi? Pa nisu u stanju godinu dana da osvoje oblasti koje su kao prisvoili a kamoli celu Evropu da napadnu...svakom psihijatru je jasno šta je u pitanju kad neko krene da preti i da se hvali....

Predragm

pre 1 godinu

Kako doskociti Rusima jer imaju nuklearno oruzje i misle da su time zasticeni? Treba krenuti na Rusiju direktnim ulaskom na njenu teritoriju jer tada ne moze bacati atomske bombe na sebe. Mogu bacati Rusi nuk. bombe na Evropu i Usa ali ce biti osvojena od drugih naroda kojima je ovo prilika zivota. Za pocetak dovesti 5-10 miliona izbeglica iz Sirije i 50-100 miliona Afrikanaca kojima ce Rusija biti nova domovina. Ne treba dozvoliti 140 miliona Rusa od toga 70 miliona muskaraca da drze tako veliku teritoriju sa tolikim rudnim bogastvom i gasom. ZEMLJA PRIPADA SVIMA. Teorija o zlatnoj milijardi ljudi na zemlji ce se konacno ostvatiti

Dragi

pre 1 godinu

O kakvoj tragediji vi pišete? Tragediji...za koga? Svetski rat! Šta ima tu loše za male zemlje i za male narode?

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija