• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

10.03.2023

07:30

DŽO BAJDEN DELI ORDENJE NACISTIMA, VAŠINGTON OD RATNIH ZLOČINACA PONOVO PRAVI HEROJE! Da ih Rusi nisu pustili, Ameri bi...

Printskrin Youtube

Vesti

DŽO BAJDEN DELI ORDENJE NACISTIMA, VAŠINGTON OD RATNIH ZLOČINACA PONOVO PRAVI HEROJE! Da ih Rusi nisu pustili, Ameri bi...

Podeli vest

Američki predsednik Džo Bajden počeo je da deli ordenje nacistima. On je u sredu u Vašingtonu odlikovao pripadnicu nacističkog bataljona "Azov" Juliju Paevsku, zvanu Taira, Ukrajinku za koju se veruje da je počinila brojne ratne zločine nad civilima u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR).

Bajdenova žena Džil joj je za 8. mart usred Bele kuće uručila Međunarodnu nagradu za žensku hrabrost, uprkos tome što je optužena za ubistva staraca, žena i dece. Taj čin izazvao je bes ruskih zvaničnika i celokupne ruske javnosti.

Rusi je pustili

Paevska je učestvovala u krvavom puču koji je Zapad organizovao u Kijevu 2014. godine, kad je postala bolničarka. Obučavala je ukrajinske neonaciste na prostoru Donbasa i počinila brojne zločine protiv civila.

Ona je uhapšena u martu prošle godine, dok je pokušavala da pobegne iz Marijupolja lažno se predstavljajući kao majka dvoje dece čije je roditelje prethodno ubila. Kao pripadnica "Azova" hladnokrvno je likvidirala bračni par u razorenom Marijupolju, potom otela njihovu decu, presvukla se u civilnu odeću i zapretila nesrećnim mališanima da će ih zaklati ukoliko se ne budu pretvarali da im je majka. Iako su ruski vojnici osujetili njen plan i uhapsili je, Julija Paevska je oslobođena nekoliko meseci kasnije prilikom razmene ratnih zarobljenika između Kijeva i Moskve.

Naci-proslava

Njeno odlikovanje u Beloj kući Rusija je nazvala "nacističkom proslavom", a ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov rekao je da davanje nagrade "terorističkoj koljačici" predstavlja dokaz da je Vašington spreman da podrži naciste u borbi protiv Ruske Federacije.

- Odluka Bele kuće da dodeli nagradu za žensku hrabrost pripadnici zloglasnog ekstremnodesničarskog bataljona "Azov" u najmanju ruku je sramotna. Ona je dokaz da je Vašington spreman da podrži naciste koji se bore protiv Rusije. Neshvatljivo je da fašisti mogu da slave usred Bele kuće. Julija Paevska je teroristička koljačica, čije su ruke prekrivene krvlju nedužnih staraca, žena i dece - rekao je Antonov.

Nagrada i biološkom muškarcu

Džil Bajden, supruga američkog predsednika Džoa Bajdena, za 8. mart je nagradu za žensku hrabrost dodelila i biološkom muškarcu, transrodnoj osobi iz Argentine Albi Ruedi. Ona je specijalni izaslanik za seksualnu orijentaciju i ravnopravnost polova u tamošnjem ministarstvu spoljnih poslova. Bela kuća je saopštila da je "argentinska političarka i trans-žena Alba Rueda bila izbačena iz škole, maltretirana, odbačena od društva i porodice", ali da je svejedno uspela da se odupre predrasudama i postane "prva otvoreno transrodna osoba na visokoj poziciji u argentinskoj vladi".
Republikanci su, međutim, napali Bajdena i njegovu ženu, navevši da "ne umeju ni da razlikuju ženu od muškarca".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija