• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.03.2023

14:37

TURSKA POPUSTILA POD PRITISKOM SAD! Obustavljen tranzit robe za Rusiju

Pixabay

Vesti

TURSKA POPUSTILA POD PRITISKOM SAD! Obustavljen tranzit robe za Rusiju

Podeli vest

Turska je ovog meseca naglo zaustavila tranzit robe koja je pod sankcijama u Rusiju jer Evropska unija i SAD vrše pritisak na saveznike da podrže mere uvedene protiv Rusije, piše Blumberg.

Turska ne izvozi robu pod sankcijama EU i SAD u Rusiju od 1. marta i neće prevoziti robu koja je već stigla pre tog datuma za Moskvu.

Takođe, i premijer Mađarske Vikotr Orban najavio je da će ta zemlja morati da preispita svoj budući odnos sa Rusijom, zbog promenljive geopolitičke realnosti u vezi sa invazijom na Ukrajinu.

Ovo je samo još jedan u nizu dokaza da je Srbija šampionski izdržala sve pritiske, zahvaljujući čvrstom stavu predsednika Vučića, i nije uvela nijednu jedinu sankciju Rusiji. I pored neodgovornih kritika onih koji bi da se predstave kao rusofili, Srbiji niko nema šta da zameri.

Da je Srbija jedina zemlja koja se nije priključila nijednoj deklaraciji u vezi sa sankcijama Rusiji, podsetio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Ćirilica".

Viktor Orban je naš veliki prijatelj, moj drug, poštujem ga i mnogo toga sam naučio od njega. Ima jedna neverovatna strvar - on je idol mnogima ovde i govore - "Što mi nismo kao Orban". A zamislite da smo mi kao Orban, bilo je 46 deklaracija kojima se uvode sankcije Rusiji, Srbija je jedina zemlja koja se nije priključila nijednoj deklaraciji. Da sam se priključio jednoj, a ne 46, bio bih najgore đubre na svetu, ali to nije problem za sve druge koji su se priključili svim deklaracijama, u svih 10 ili 11 paketa sankcija, samo Srbija nije, a ja sam izdajnik, a svi ostali su mnogo veliki rodoljubi - rekao je Vučić.

Takođe, stav Srbije je jasan, a predsednik Vučić ga je više puta ponovio - Ukrajina je prijateljska zemlja Srbiji, ali to ne znači da je Srbija neprijatelj Rusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Daneee

pre 1 godinu

Od kada postoji svet Pascetu i turcinu se neveruje

Vejo

pre 1 godinu

Ne zovu vas džabe dezinformer.Turska upravo sada pregovara sa Rusijom o kupovini lovačkih aviona pete generacije.Čim zinete,slažete.

ratko

pre 1 godinu

A STA OCEKIVATI OD SMRDLJIVOG TURCINA NEGO TO I TREBA DA IH AMERIKA ZEZA KAD SU DA NE KAZEM STA

gordana

pre 1 godinu

Zapad Srbiju ne sme ni da uslovljava sankcijama prema Rusiji, jer nas je taj isti Zapad bombardovao iz ciste zabave osiromasenim uranijumom 1999. godine.Pobio narod , unistio skole, vrtice, mostove, fabrike itd.Zapad vodi preciznu matematiku i zna, da je Srbija ostecena za najmanje 150 milijardi dolara.To je racunica za materijalnu stetu.Oni zrtve bomardovanja smatraju kolateralnom stetom, znaci mi smo 0-le.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija