• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

13.04.2023

13:26

(VIDEO) IRCI POBESNELI, NOVI GAF BAJDENA, KAKO BAŠ OVO DA IM KAŽE?! Američki predsednik ponovo pomešao babe i žabe, a onda je usledio još jedan biser!

EPA

Vesti

(VIDEO) IRCI POBESNELI, NOVI GAF BAJDENA, KAKO BAŠ OVO DA IM KAŽE?! Američki predsednik ponovo pomešao babe i žabe, a onda je usledio još jedan biser!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden uspeo je u Republici Irskoj da napravi novi gaf.

On je pažljivo tretirao sve istorijske i trenutno politički osetljive teme tokom prvog dela posete Irskoj ove sedmice, prisustvujući obeležavanju 25 godina od postizanja sporazuma za obezbeđivanje trajnog mira za Severnu Irsku, ali je, ipak, posustao.

On je, nakon što je u sredu došao iz Severne Irske u Republiku Irsku, pobrkao novozelandski ragbi tim "Ol bleks" ("All Blacks") sa ozloglašenom britanskom vojnom jedinicom "Blek end tans" ("Black and Tans") koja se borila protiv Irske republikanske armije (IRA) pre jednog veka, objavio je danas Politiko.

Na kraju govora u pabu u sredu uveče, Bajden je, u društvu irskog ministra spoljnih poslova Majkla Martina i daljeg rođaka slavnog ragbi igrača Roba Kernija, pokušao da uputi pohvalu jednom od Kernijevih najvećih sportskih dostignuća kada je irska ragbi reprezentacija pobedila Novi Zeland prvi put u 111 godina, u novembru 2016. u Čikagu. 

Tim Novog Zelanda je poznat po imenu "All Blacks", u vezi sa bojom njihovih uniformi.

"On je pakleni ragbi igrač i razbio je 'Black and Tans'", rekao je Bajden, uz smeh publike.

"Blek end tans" su bili pomoćna jedinica britanskih bezbednosnih snaga koje su se borile protiv IRA pobunjenika u njihovom ratu za nezavisnost od Velike Britanije od 1919. do 1921. godine.
Njihovo ime je označavalo improvizovane i nedosledne boje njihovih uniformi. Bajdenov gaf je, međutim, izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama u Irskoj. 

 

"Najveći poklon koji Irska želi od Džoa Bajdena je gaf sa potpisom", napisao je komičar Oliver Kalan na Tviteru.

Bajdenova pomoćnica Amanda Slot rekla je danas da je svima u Irskoj koji su ljubitelji ragbija bilo jasno o čemu je američki predsednik govorio. Bajden je napravio i drugi gaf: Kernija je nazvao Keer-nei, a ne kako to Irci izgovaraju Kar-nei, ali taj gaf je ostao u senci prvog.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija