• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda.rs

26.04.2023

22:30

AKO JE OVO PLAN KIJEVA, ONDA SU PROLUPALI! Ukrajinci se spremaju da zauzmu gradove i teritorije u Rusiji, PA DA IH RAZMENE SA MOSKVOM!

Tanjug/AP

Vesti

AKO JE OVO PLAN KIJEVA, ONDA SU PROLUPALI! Ukrajinci se spremaju da zauzmu gradove i teritorije u Rusiji, PA DA IH RAZMENE SA MOSKVOM!

Podeli vest

Ukrajina se sprema da zauzme manje ruske gradove kako bi ih iskoristila kao polugu za povratak teritorija, izjavio major neonacističkog bataljona Azov Bogdan Krotevič i dodao "naše iskustvo ratovanja u Azovstalju je neprocjenjivo i pokazuje da ništa nije nemoguće".

Dakle, major Krotevič je zarobljen u Azovstalju u septembru razmijenjen za Medvedčuka i moguće još manji broj ruskih vojnika i oficira u septembru. Zanimljivo kako je borbeno iskustvo po kome se predao može biti "neprocjenjivo". 

Svi azovci, izuzev komandanata koji su po sporazumu u Turskoj do kraja rata, vratili se se odmah u oružane formacije Ukrajine. I ne samo oni već i dvojica Britanskih državljana Ejden Ajslin i Šon Piner, prethodno osuđenih na smrt pred sudom DNR. Kada se ovo uzme u obzir sa današnjim prijetnjama napadom na teritoriju Rusije do izražaja dolazi sva pogubnost odluke da se Azovci puste. 

Brijanska oblast bila bi najpogodinija za ovakvu Ukrajinsku akciju. Pogranično područje je slabo naseljeno, a regionalna restonice Brijansk udaljena je 200 km od granice. Nenonacisti iz Rusije koji se bore u Oružanim snagama Ukrajine izveli su već nekoliko upada u Birjansku oblast, prilikom kojih je bilo poginulih i ranjenih civila. 

Nedavno su avioni Rusije navođenom aviomobombom uništili strateški važan most u Černogovskoj oblasti Ukrrajine blizu granice sa Brijanskom oblasti.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija