• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.06.2023

22:06

KAMIKAZE UNIŠTAVAJU UKRAJINCE, BRUTALNA VAZDUŠNA BORBA: RUSKI SU-35 OTKRIO I UNIŠTIO AVION VSU! Kijev doprema artiljeriju ka Hersonu (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

KAMIKAZE UNIŠTAVAJU UKRAJINCE, BRUTALNA VAZDUŠNA BORBA: RUSKI SU-35 OTKRIO I UNIŠTIO AVION VSU! Kijev doprema artiljeriju ka Hersonu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

U subotu 3.juna u Ukrajini se nastavlja 465.dan rata sa Rusijom.

 

Borbe na Svetlodarskom frontu: Kamikaze
4. brigade uništavaju opremu VSU (VIDEO)

Bespilotne letelice Kamikaze boraca LPR iz Južne grupe snaga uništavaju skladišta i opremu ukrajinskih militanata.

 

 

 

Vazdušna borba: Ruski Su-35 otkrio i uništio 
avion Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

 

 

Snimci moderne kratkotrajne vazdušne borbe koja se odvija na velikim udaljenostima. Neprijateljski avion vidljiv na radaru udaljen je na desetine kilometara.
Tokom jednog od naleta za pokrivanje bombardera i jurišnih aviona, ruski pilot lovca je otkrio i uništio avion ukrajinskig ratnog vazduhoplovstva.

Peskov: Putin otvoren za postizanje
ciljeva mirnim putem, Zapad to odbija

Ruski predsednik Vladimir Putin ostaje otvoren za svaki kontakt koji bi omogucěio postizanje ciljeva "specijalne vojne operacije" mirnim putem, ali Zapad ne pruža takvu šansu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
"Predsednik Putin je bio, jeste i bicěe otvoren za svaki kontakt kako bismo postigli naše ciljeve drugim sredstvima, osim putem specijalne vojne operacije", rekao je Peskov u razgovoru za TV Rusija 1.
Kako je naveo, zemlje kolektivnog Zapada trenutno ne pružaju takvu opciju.

(FOTO/VIDEO) SU-30 IZNENADA PRESREO "NEVIDLJIVI" F-35, PILOT AMERIČKOG LOVCA OTKRIO KAKAV "PAKAO" JE PROŠAO! Da li je Rus koristio EW Hibini?!

Kijev jasan, nemamo sa čim na Ruse

Zamenik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Igor Žovkva smatra da Ukrajina nema dovoljno naoružanja da bi počela kontraofanzivu.
"Ako želite da pokrenete uspešnu kontraofanzivu potrebno vam je sve što imate na raspolaganju, artiljerija, oklopna tehnika i tenkovi. Mi ih nemamo dovoljno", rekao je on u izjavi za britanski "Tajms".

Ukrajinska vojska doprema artiljerije ka Hersonu

Ukrajinska vojska dopremila je na front u pravcu Hersona dodatne artiljerijske snage, saopštio je vršilac dužnosti Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.
„Neprijatelj je sve više počeo da koristi artiljeriju. Njihove artiljerijske snage su dopunjene iz Zaporoške, Odeske i Nikolajevske oblasti. Dopremljena im je i municija", kazao je on.
Saljdo je doda i da ruske snage uspevaju da nadjačaju ukrajinsku vojsku u tom duelu, kao i da se sistematski uništavaju ukrajinske artiljerijske baterije i skladišta za granate.

Uništene haubice kojima su snage
Kijeva gađale levu obalu Dnjepra

Ruski artiljerijci uništili su ukrajinsku haubicu D-30 u blizini Hersona, kao i jednu haubicu „akacija", prenose mediji.
U tom napadu je likvidirano i pet ukrajinskih vojnika, a još troje je ranjeno.
Tim naoružanjem su snage Kijeva gađale levu obalu reke Dnjepar u Hersonskoj oblasti.

(VIDEO) ŠOK OTKRIĆE! NEMAČKI VOJNI PILOTI TRENIRALI KINEZE, UČILI IH NATO BORBENOJ TAKTICI! Berlin poludeo, Peking se pravi nevešt!

Saldo: Ukrajina čuva VBR van zone konflikta

V.d. gubernatora Hersonske oblasti Vladimir Saldo izjavio je da ukrajinska vojska krije višecevne bacače raketa "hajmars" i plaši se da ih prebacuje blizu zone sukoba.

Nastavljeno bombardovanje Belgodoske oblasti

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinske snage od jutros gađaju mesta Šebekinskog okruga u Belgorodskoj oblasti Rusije, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov.
Prema njegovim rečima, dve osobe su poginule a dve ranjene.

Novi problem za Kijev

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova je izjavio kako je inspekcijom 4.800 skloništa utvrđeno da otprilike 20% njih "nije prikladno za korišćenje", a 252 su zatvorena.

Čečeni u žestokim borbama

Jurišne grupe odreda specijalnih snaga Ahmat nastavljaju žestoke borbe na taktičkom pravcu ka Marinki, dok jedinice 1. armijskog korpusa nastavljaju borbe kod Avdejevke, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.
- Na Donjeckom pravcu najžešće borbe vode jurišne grupe odreda specijalnih snaga Ahmat u centralnom delu Marinke, kao i jedinice 1. armijskog korpusa u oblasti Avdijevke Donjecke Narodne Republike - saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Lukašenko: Pogrešili smo, trebalo je dokrajčiti Ukrajinu

Foto: EPA

Jedina greška" Rusije i Belorusije je bila što „ovo pitanje nismo rešili 2014. ili 2015. godine, kada Ukrajina nije imala vojsku i kada nije bila spremna", rekao je Aleksandar Lukašenko.
On pominje 2014. godinu jer je tada Rusija pripojila Krim, a njihove snage su zauzele teritoriju na istoku Ukrajine.
 „Videli smo da ovo dolazi", rekao je on, mislecmi na rusku intervenciju.

I ZELENSKI JE UKAPIRAO - NAJZAD! POJEDINE ČLANICE NATO SE TOLIKO BOJE RUSIJE DA NE ŽELE UKRAJINU U ALIJANSI! "Dobar dan Kolumbo"!

Sijarto: Rat ne može da se reši na bojnom polju

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto poručio je danas da se rat u Ukrajini ne može rešiti na bojnom polju.
"Svi konačno treba da shvate da ovaj rat ne može da se reši na bojnom polju", napisao je Sijarto na Fejsbuku i istakao da se do dogovora može doći samo za pregovaračkim stolom, prenosi agencija MTI.  

Oboreni Su-27 i Mi-8

Foto: Printskrin video

Ruski sistemi PVO oborili su ukrajinski lovac Su-27, vojni helikopter Mi-8, 16 dronova, dve rakete "storm šedou" i sedam granata HIMARS. To je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije.
"Ruski PVO sistemi oborili su avion Su-27 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini sela Koptevo u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i ukrajinski helikopter Mi-8, koji oboren je u blizini sela Razdolivka", navodi se u saopštenju.


Ukrajina je objavila procenu ruskih žrtava

 

 

 

Rusija: Vratićemo se u "START" pod jednim uslovom

Prigožin je problem!

Bivši general: Ukrajinska kontraofanziva će biti veoma impresivna

Penzionisani američki general Dejvid Petreus rekao je da bi ukrajinska kontraofanziva bila veoma impresivna i da bi mogla da uspe, dodajući da su Ukrajinci odlučni da oslobode svoju zemlju.

Petreus, koji je ranije bio direktor CIA-e i predvodio međunarodne snage u Iraku i Avganistanu, nedavno je boravio u Kijevu, gde se sastao sa predsednikom Zelenskim i njegovim saradnicima.

Borelj: Ukrajina propada bez pomoći Zapada

Ukrajina kreće u kontraofanzivu! 

Vazdušna  uzbuna u Kijevu

Juče su se u Kijevu i okolnim područjima oglasile uzbune za vazdušni napad.

Mađarska objavila mapu Ukrajine bez Krima

RIA Novosti: Ruski avioni uništili komandni centar ukrajinske brigade

Avijacija južne grupe ruskih trupa pogodila je komandno mesto 81. aeromobilne brigade ukrajinske vojske u Severskoj oblasti, tvrdi za RIA Novosti Vadim Astafjev, šef pres-centra grupe Jug.

- Avijacija južne grupe snaga nanela je poraz komandnom mestu 81. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine kod naselja Seversk - rekao je on.

Snimak akcije ruskih padobranaca

 

 

Ukrajinske trupe počinju obuku na američkim tenkovima Abrams

SAD su počele obuku ukrajinskih snaga na svojim modernim tenkovima Abrams, ali upozoravaju da ti tenkovi neće biti spremni na vreme za najavljivanu kontraofanzivu Kijeva.

Oko 200 ukrajinskih vojnika započelo je tokom vikenda 12-nedeljni kurs napredne obuke tenkova u Nemačkoj. Vojnici uče kako da voze vozila, kao i da pucaju i izvode operacije sa oružjem.

Dodatnih 200 vojnika se obučava za održavanje tenkova. Govoreći u Francuskoj, na obeležavanju 79. godišnjice Dana D, general američke vojske Mark Mili rekao je da su "tenkovi veoma važni, i u odbrani i u ofanzivi".

Rekao je i da će "moderni tenkovi i prateća obuka biti fundamentalni za uspeh Ukrajine".

Prigožin: Rusi pokušali da dignu u vazduh Vagnerovce

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin, koji se u poslednje vreme često sukobljavao sa ruskim vojnim vrhom, optužio je rusku vojsku da je pokušala da digne u vazduh njegove ljude. 

Prigožin je danas na Telegramu rekao da su njegove trupe pronašle desetak lokacija na kojima su pripadnici Ministarstva odbrane RF postavili eksploziv, uključujući protivtenkovske mine, rekavši da su im to naredili pretpostavljeni, piše Skaj njuz.

Foto: twitter.com/printscreen

Jevgenij Prigožin

Prigožin tvrdi da tako nešto nije imalo za cilj da odvrati neprijatelja, s obzirom da su mine bile postavljene na prostoru iza linije fronta.

- Prema tome, pretpostavljamo da su eksplozivne naprave bile namenjene Vagnerovim jedinicama koje su napredovale ka cilju - rekao je on.

- Ništa nije eksplodiralo i niko nije povređen. Pretpostavljamo da se radi o pokušaju javnog bičevanja - dodao je on. Ministarstvo odbrane Rusije nije komentarisalo ove najnovije optužbe na račun Prigožina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 10 meseci

Koji je to snimak akcije ruskih padobranaca???????????? to neka vježba daleko u pozadini jer da su na ratištu odavno bi cijela ekipa bila mrtva :D samo vi pišete budalaštine

milan lala

pre 10 meseci

NATO i SAD prodaju na kredit oruzije Ukraini i podgraevaju Ukrainsku fantaziju da moze vojno pobediti Rusiju. Kako se moze vojno pobediti nuklearna super sila a da se pri tome ne unisti citava planete i civilizacija ? Naivno i iznad svega koruompirano Ukrainsko rukovodstvo gura Ukrainu u samounistenje. NATO i SAD su svesni da Ukraina nemoze pobediti Rusiju ali im odgovara da Ukraina bez obzira na zrtve i stradanje ratuje sa Rusijom da bi se ekonomski slabila Rusija. Rezultat ovog rata bice nestanak Ukraine sa karte sveta.

Ja

pre 10 meseci

Podrska Ukrajini u borbi protiv fasisticke Rusije ciji ambasador danas poziva na krvoprolice na Balkanu.

STIŽE MAJKA SVIH BITAKA! Kijev je spreman, datum određen, cilj postavljen! "UDARAC FENIKSA 30. APRILA" - Medvedev jezivo zapretio!
Planeta

STIŽE MAJKA SVIH BITAKA! Kijev je spreman, datum određen, cilj postavljen! "UDARAC FENIKSA 30. APRILA" - Medvedev jezivo zapretio!

Dok ruski mediji javljaju da je predsednik Vladimir Putin neočekivano i nenajavljeno posetio štab "vojne grupe Dnjepar" na Hersonskom pravcu i štab Nacionalne garde "Istok" u nedavno anektiranoj regiji Lugansk, ukrajinski premijer iz Vašingtona najavljuje da "kontraofanziva počinje uskoro", a portal Njuzvik donosi iz tajnih dokumenata Pentagona koji su procurili da je ofanziva kodnog naziva "Udarac Feniksa" planirana za 30. april.

18.04.2023

15:22

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17