• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

27.07.2023

08:34

Putin: Kim Džong Un podržava Rusiju u Ukrajini! Amerikanci zgroženi korupcijom u Kijevu! Ukrajina šalje špijunske dronove!

Tanjug/AP

Vesti

Putin: Kim Džong Un podržava Rusiju u Ukrajini! Amerikanci zgroženi korupcijom u Kijevu! Ukrajina šalje špijunske dronove!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 519. dan.

(HOROR VIDEO) Stravična zaseda kod Bahmuta! Elitni ruski padobranci nemilosrdno pobijeni!

Foto: Printscreen Twitter

 

 

 

(VIDEO) Preokret u Donjecku! Težak udarac za Ruse, Zelenski slavi pobedu!

 

Rusi zarobili francuski tenk na točkovima AMX-10 RC

 

 

 

 

 

Šta sad?! Ukrajina pada najveći ratni test! Putin slavi, i Amerikanci progovorili o katastrofi kod Orehova!

 

Putin: Pjongjang čvrsto podržava Rusiju u specijalnoj operaciji u Ukrajini

 

Pjongjang ostaje solidaran sa Moskvom po nizu pitanja, uključujući i specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, što ukazuje na zajedničku rešenost dve zemlje da se suprotstave kolektivnoj politici Zapada, poručio je danas ruski predsednik Vladimir Putin u čestitki severnokorejskom lideru Kim Džong Unu i učesnicima svečanog sastanka posvećenog 70. godišnjici pobede u Korejskom ratu.

Putin je naglasio da čvrsta podrška Severne Koreje Rusiji po ključnim međunarodnim pitanjima "dodatno naglašava rešenost u suprotstavljanju politici kolektivnog Zapada", prenosi Tass.

U telegramu, objavljenom na sajtu Kremlja, navodi se da takva politika Zapada "sprečava uspostavljanje istinski multipolarnog, pravednog svetskog poretka, zasnovanog na prioritetu međunarodnog prava, nedeljive bezbednosti, poštovanja suvereniteta i nacionalnih interesa država". Ruski lider je severnokorejskom kolegi poželeo i dobro zdravlje.

- Želim vam, gospodine Kim Džong Un, i uspeh u vašem odgovornom radu za boljitak prijateljskog korejskog naroda, a prosperitet i mir svim učesnicima sastanka - naveo je Putin.

 

 

Alarm na Zapadu! Isplivao dokument o Ukrajini koji nije smeo da ugleda svetlost dana!

 

 

Ukrajina šalje špijunske dronove


Pripadnici Ruske garde su u poslednja tri meseca na području LNR presreli više od 60 ukrajinskih špijunskih dronova, rekli su Sputnjiku u toj jedinici.
 

 

Opa! Kako će Rusija reagovati na ovo?! Šok tvrdnja američkog novinara o napadu na Krimski most!

 

Putin posthumno odlikovao novinara RIA Novosti


Predsednik Rusije Vladimir Putin posthumno je odlikovao novinara RIA Novosti Rostislava Žuravljova, objavljeno je na sajtu Kremlja.

"Odlikovati posthumno Ordenom hrabrosti Rostislava Žuravljova, ratnog reportera MIA "Rusija sevodnja" za hrabrost i odvažnost koje je iskazao obavljajući svoju profesionalnu dužnost", navodi se u dokumentu.

Žuravljov je poginuo prošle subote kada su ukrajinske snage kasetnom municijom izvele napad na vozilo sa grupom ruskih novinara.

Istim ordenom odlikovan je i fotoreporter RIA Novosti Konstantin Mihaljčevski, novinar lista "Izvestija" Roman Poljšakov i snimatelj Dmitrij Šikov koji su tom prilikom ranjeni.

 

(FOTO) Prvo da zamene kokain marihuanom! Medvedev na urnebesan način saopštio Ukrajini kako da uđe u NATO!

 

Herš: Ukrajinska vlada jedna od najkorumpiranijih na svetu


Neki američki zvaničnici smatraju ukrajinsku vladu jednom od najkorumpiranijih u svetu, objavio je na svom sajtu američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Simur Herš.

- Ukrajinska vlada je najkorumpiranija i najgluplja vlada u svetu, jedini izuzetak je Nigerija - navodi Herš reči jednog neimenovanog američkog zvaničnika.
 

 

Nož u leđa Ukrajini, sravniće Lavov sa zemljom?! Pukovnik Mekgregor digao Kijev na noge!

 


Brifing Ministarstva odbrane Rusije

- Oružane snage Ukrajine nastavile su sa neuspešnim pokušajima ofanzive u donjeckom, krasnolimanskom i južnodonjeckom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- U donjeckom pravcu odbijeno je devet napada protivnika, uništeno je skladište municije. Ukrajinske snage izgubile preko 210 vojnika.

- Oružane snage Rusije izvele su napade na aerodrome, komandna mesta i položaje ukrajinske vojske, pogone za sastavljanje i skladišta bespilotnih plovila i zapadnog oružja. Cilj napada visoko preciznim oružjem dugog dometa vazdušnog i morskog baziranja je postignut. Svi naznačeni objekti su uništeni.

- Ukrajinska vojska je tokom neuspešne ofanzive kod Rabotina pretrpela velike gubitke i više nije preduzimala aktivna dejstva.

- U krasnolimanskom pravcu odbijen je napad protivnika u pravcu mesta Červona Dibrova. Likvidirano je do 185 ukrajinskih vojnika.

- U južnodonjeckom i zaporoškom pravcu ukrajinske snage su izgubile preko 280 vojnika, 25 tenkova, 10 borbenih vozila pešadije, jedan višecevni bacač raketa RM-70. U kupjanskom pravcu jurišni odredi puka „Zapadne“ grupe trupa zauzeli su povoljnije položaje.

- Protivnik je izgubio preko 35 vojnika Odbijen je napad jurišnog odreda brigade marinaca u DNR. Likvidirano je do 16 ukrajinskih vojnika.

- U krasnolimanskom pravcu ruski odredi su u području Sergejevke od 23. jula napredovali 12 kilometara duž fronta, a tri kilometra u dubinu odbrane protivnika.

- U Hmeljnickoj oblasti uništena su skladišta avionskog goriva.

- U Zaporoškoj oblasti uništeno je skladište goriva 47. mehanizovane ukrajinske brigade.

- U hersonskom pravcu za dan je uništeno do 25 ukrajinskih vojnika i dve haubice D-30. Ruski sistemi PVO presreli su pet projektila „hajmars“ i oborili su 20 dronova.
 

Klanica na frontu, šta je ostalo Ukrajini?! Vojska potvrdila Putinove reči i objavila zastrašujuće podatke!

 

 

Putin se obratio novinarima, šta je izjavio o stanju na frontu čitajte OVDE.

 

 

 

 

Šok u Sankt Peterburgu, pojavio se Prigožin?! CIA potvrdila - bio je u Minsku, a njegovo kretanje unosi nemir i zabunu (FOTO)

 

 

Putin obećao Africi besplatno žito, više o tome OVDE

 

 

Hitna odluka! Rusi pregledali brod sa žitom, pa naleteli na šokantan detalj! Šta se dešavalo u luci Reni kod rumunske granice?!

 

FSB Rusije otkrila je još jedan strani civilni brod koji je ranije mogao da se koristi za isporuku eksploziva u Ukrajinu, saopštila je pres-služba FSB.

 

Šok u Pjongjangu, snimci otkrili, Šojgu došao po moćno Kimovo oružje?! Jedan detalj zapanjio sve, Amerikanci će poludeti! (FOTO)

 

Napad na vojni aerodrom!

Jurij Ignat, savetnik komande vazdušnih snaga ukrajinskih snaga, priznao je da je sinoć, kao i dan ranije, izvršen napad na vojni aerodrom u Starokonstantinovu u Hmeljnickoj oblasti.
Dan ranije ukrajinski portal "Strana" saopštio je da su se čule eksplozije u Starokonstantinovu.
„Potivvazdušna odbrana otežano dejstvuje. Oni napadaju obalnu zonu i infrastrukturu... Vlasti su kasnije prijavile štetu u Odeskoj oblasti... Aerodrom u gradu Starokonstantinov opet ne daje mira ruskoj vojsci. Dakle, danas je ovaj aerodrom na meti", rekao je Ignat medijima.

 

Balicki: Ukrajinci probali da probiju odbranu, pa se povukli

 

Ukrajinske trupe pokušale su da probiju odbranu u regionu Zaporožja, ali su pretrpele značajne gubitke i povukle se, rekao je vršilac dužnosti guvernera regiona Jevgen Balicki na svom Telegram kanalu .
"Neprijatelj je ujutru pokušao da probije odbranu u rejonu Novodanilovke i Novopokrovke. Naše jedinice su odbile pokušaje ofanzive, porazivši neprijateljske jedinice. Neprijatelj je pretrpeo značajne gubitke i povukao se na svoje položaje", napisao je on.

 

 

 

Probijena ukrajinska PVO! Rusi projektilima izveli seriju napada, ekplozije tresle Kijev!

 

Napad na luku u Odeskom regionu, "pazite se kalibara!"

Vazdušna uzbuna tokom noći u južnim regionima Ukrajine, ruski napadi bespilotnim letelicama i "kaibrima" iz Crnog mora, saopštila je komanda "jug".

"Neprijatelj je izveo raketni napad na jednu od luka Odeskog regiona", navodi OK "Jug".

"Projektili 'kalibar' ispaljeni su sa podmornice u Crnom moru na kritično maloj visini, što je otežavalo otkrivanje. Poginuo je civilni službenik u jednu od administrativnih zgrada luke. Oštećena je proizvodna oprema jednog od teretnih terminala", navodi se u izveštaju. 

Po okončanju uzbune u OK "Jug" su upozorili da bi u teškim vremenskim uslovima, u pozadini grmljavine i nevremena, neprijatelj mogao ponovo da pribegne napadima, uključujući i iz mora. 

"Podmorski raketni bacač, stavljen na borbeno dežurstvo, ostaje spreman za upotrebu 'kalibra'. Istovremeno, nije isključena aktivnost jurišnih bespilotnih letelica", napominje OK.

 

Maša tvrdi da je izgubila nevinost sa Prigožinom, ispričala je šok detalje iz hotelske sobe! Procurili bizarni momenti šefa Vagnera!

 

Ruske snage odbijaju napade


Jedinice grupe „Centar“ odbile su devet neprijateljskih napada na pravcu Svatovo i Krasni Liman, likvidiravši više od 150 ukrajinskih vojnika i njihovu opremu, izjavio je za RIA Novosti Aleksandar Savčuk, šef pres centra grupe. Prema njegovim rečima, na ova dva pravca mete Su-34 su bili komandni centri i osmatračnice, kao i dva neprijateljska skladišta municije.

Jedinice ruske grupe "Jug" odbile su napade jurišnih grupa Oružanih snaga Ukrajine u područjima Lisičanska, Aleksandar-Kalinovska i Soledar-Artjomovska, izvestio je portparol centra grupe Vadim Astafjev. Prema njegovim rečima, artiljerija u blizini sela Ivano-Darijevka uništila je pešadijsko vozilo neprijatelja.

Tokom kontrabaterijske borbe uništene su dve samohodne artiljerijske jedinice Krab, kalibra 155 mm kod sela Dilejevka i grada Severska, samohodnu haubicu M109 Paladin, kalibra 155 mm kod grada Krasnogorovka, kao i D-30, haubice D-20 i minobacač 120 mm kod Karlovke, Umanska i Avdejevke. Pored toga, artiljerijske posade grupe uništile su neprijateljski kamionet i skladište municije u oblastima Avdejevke i Nevelskog.

 

Nemci gledaju horor i ne veruju, Ukrajinci rade sve suprotno od onog što su ih učili na poligonima: Poubijaće se!

 

Počela glavna faza kontraofanzive

Oružane snage Ukrajine počele su glavnu fazu kontraofanzive, piše Njujork tajms pozivajući se na dva predstavnika Pentagona.

Kako se navodi, Ukrajina je „krenula u glavnu fazu svoje kontraofanzive“. Navodi se da su Oružane snage Ukrajine „bacile u bitku hiljade vojnika iz rezervi“, od kojih su mnogi obučeni na Zapadu.
Prema drugim izvorima lista, ako bude bila uspešna, nova operacija će trajati od jedne do tri nedelje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija