• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

29.08.2023

17:36

Sahranjen Prigožin! Kijev uspešno ubada u srce Rusije! Prepad iznad Crnog mora!

Printscreen/Zvezda novosti

Vesti

Sahranjen Prigožin! Kijev uspešno ubada u srce Rusije! Prepad iznad Crnog mora!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 552. dan.

Bela kuća je nagovestila da bi Kremlj mogao biti odgovoran za Prigožinovu smrt

Bela kuća je nagovestila da bi Kremlj mogao biti odgovoran za smrt šefa Vagner grupe Jevgenija Prigožina. „Svi znamo da Kremlj ima dugu istoriju ubijanja onih koji se protive režimu“, rekla je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer.

Ukrajina: Rusi granatirali Kupjansk, ubijen civil (45)

Ukrajinske vlasti saopštile su da je u ruskom granatiranju grada Kupjanska poginuo 45-godišnji civil. Regionalni guverner Oleh Sinehubov rekao je da je danas poginuo radnik obezbeđenja u fabrici za preradu mesa, koji je pogođen tokom granatiranja. Iz Kupjanska je do sada evakuisano skoro 1.500 stanovnika.

Moskovski sud potvrdio je pritvor Igoru Girkinu

Moskovski sud potvrdio je pritvor Igoru Girkinu, poznatom kao Igor Strelkov, do 18. septembra. „Moskovski gradski sud potvrdio je presudu Meščanskog okružnog suda u Moskvi Igoru Vsevolodoviču Girkinu (poznatom kao Igor Strelkov)“, navodi se u zvaničnom saopštenju suda.

UN upozoravaju na nuklearnu katastrofu

Svet je danas najbliži nuklearnoj katastrofi u poslednjih 100 godina, rekao je predsednik Generalne skupštine UN Čaba Koroši.

Sahranjen Prigožin

Sahrana vođe "Vagnera" Jevgenija Prigožina održana je, prema želji rodbine, samo u njihovom prisustvu i prisustvu njegovih najbližih prijatelja, rekao je za RIA Novosti izvor blizak njemu.

Kijev uspešno ubada u srce Rusije

Veliki uspeh Ruske vojske: PVO sistemi radili bez prestanka, tvrde da su prvi put presreli raketu koja je potopila ''Moskvu?'' 

 

Ukrajinska vojska gađala oblast u DNR

Ukrajinska vojska gađala je jutros kasetnom municijom kalibra 155 milimetara oblast oko Jasinovate u DNR, ispaljena su četiri projektila, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za koordinaciju pitanja u vezi sa ratnim zločinima Ukrajine.

 

(FOTO) ''Dovezli su telo'' Posmrtni ostaci Prigožina dopremljeni na groblje u Sankt Peterburgu!

 

Ruska armija uništava opremu i uporišta Oružanih snaga Ukrajine kod Urožajnog

 

 

 

 

Drama u Rusiji! Pao helikopter Mi-8, ima poginulih!

 

 

 

 

Oboren dron iznad Crnog mora!

Ruski avion oborio je danas ukrajinski dron iznad Crnog mora, kojim je Kijev pokušao da napadne ruske objekte, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Kako se navodi u saopštenju, "osujećen je pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad jedne bespilotne letelice na objekte na teritoriji Ruske Federacije".

"Bespilotnu letelicu uništio je avion pomorske avijacije preko Crnog mora", navelo je ministarstvo, a prenose RIA Novosti. Ruska vojska jutros je sprečila pokušaj Kijeva da izvede napad na rusku teritoriju sa dva drona, saopštilo je ranije Ministarstvo odbrane.

"Snage ruske PVO su uništile ukrajinske bespilotne letelice iznad teritorije Tulske oblasti", navelo je ministarstvo. Ministarstvo odbrane Rusije prethodno je saopštilo da su u ponedeljak uveče iznad Brjanske oblasti snage PVO oborile dve ukrajinske bespilotne letelice.

 

Zvanično! Kremlj otkrio da li Putin dolazi na sahranu Prigožina!

 

Oproštaj od "Duha Kijeva"

Kijev se oprašta od vojnog pilota Andrija Pilščikova poznatijeg kao Đus. On je bio jedan od dvojice ukrajinskih pilota koji su prošlog leta boravili u Vašingtonu kako bi se sastali sa članovima američkog Kongresa i lobirali za isporuku F-16 Ukrajini. 

Njujork post navodi da je Pilščikov bio pripadnik jedinice "Duh Kijeva" koja je od početka rata u Ukrajini branila centralni i severni deo zemlje.

 

 

 

 

Uništen ukrajinski ešelon

Oružane snage Rusije su raketnim udarom kopnenog baziranja uništili ukrajinski ešelon sa municijom u donjeckom pravcu. Likvidirano je 30 ukrajinskih vojnika i 10 jedinica tehnike, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Sad je sve jasno, maske su pale: Moskva tvrdi da zna ko stoji iza terorističkih napada na Rusiju!

 

Opasnost sa severa!

Vežbe ODKB-a u Belorusiji stvaraju rizik od povećanja vojnog prisustva Ruske Federacije i obnavljanja aktivnih operacija na severnoj granici Ukrajine, kaže komandant Združenih snaga Sergej Naev.

- S obzirom na to da Rusija nije ostvarila svoje strateške ciljeve, u budućnosti nije isključeno traženje novih razloga za obnavljanje aktivnih operacija na severnom pravcu. Dakle, organizacija provokacija i sabotaža na ukrajinsko-beloruskoj granici nije isključena - rekao je Naev.

Istovremeno, još nema znakova formiranja šok grupa. A postojeće trupe Belorusije i Ruske Federacije spremne su "uglavnom da sprovode akcije odvraćanja i odbrane na sopstvenoj teritoriji", ocenio je Naev.

On će voditi Putinov 'Vagner'! Zapadne obaveštajne službe spekulišu o novom vođi 'muzičara'

 

Dva drona oborena iznad Tulske oblasti

Pokušaj Kijeva da izvrši teroristički napad na objekte u Rusiji je osujećen, sistemi protivvazdušne odbrane uništili su dva ukrajinska bespilotna letelica iznad regiona Tula, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Jutros je osujećen pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad sa dve bespilotne letelice na objekte u Ruskoj Federaciji. Snage PVO na dežurstvu nad teritorijom Tulske oblasti su ih uništile", navodi se u saopštenju.

Oružane snage Ukrajine u poslednje vreme redovno pokušavaju da napadnu centralni deo Rusije uz pomoć dronova. Ministarstvo odbrane RF saopštilo je da su u ponedeljak uveče na nebu iznad Brjanske oblasti dežurne snage PVO oborile dve ukrajinske bespilotne letelice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija