• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.11.2023

10:44

Kim video šta Putin radi, pa namagarčio Amere! Špijunski satelit otkrio najveće tajne vojske SAD-a, "Veliki vođa" pregledao snimke!

Beta,Reuters

Vesti

Kim video šta Putin radi, pa namagarčio Amere! Špijunski satelit otkrio najveće tajne vojske SAD-a, "Veliki vođa" pregledao snimke!

Podeli vest

Vojni špijunski satelit, koji je Severna Koreja lansirala u orbitu, snimio je, kako tvrdi Pjongjang, američku vazdušnu bazu i luku Apra na ostrvu Guam u zapadnom Pacifiku i te snimke pregledao je severnokorejski lider Kim Džong Un, objavili su severnokorejski državni mediji.

To je prvo lansiranje satelita otkako je severnokorejski lider u septembru posetio najsavremeniji svemirski lansirni centar u Rusiji, kada je ruski predsednik Vladimir Putin obećao da će pomoći Pjongjangu u izgradnji satelita. 

Kim je rekao da postoji potreba da se lansira veći broj izviđačkih satelita, radi poboljšanja sposobnosti Pjongjanga da se brani i poveća efektivnost svojih vojnih udarnih sredstava.

Novinska agencija KCNA javila je da je severnokorejski lider pregledao snimke poslate sa satelita, tokom posete satelitskom kontrolnom centru Nacionalne službe za vazduhoplovnu tehnologiju, preneo je Jonhap.

KCNA je navela da će satelit zvanično početi da radi 1. decembra.

Južnokorejski premijer Han Dok-su rekao je danas da će Seul delimično suspendovati vojni sporazum potpisan sa Severnom Korejom 2018. godine.

To saopštenje dolazi nakon što je Pjongjang objavio da je u utorak uspešno lansirao vojni satelit.
Kim je nadgledao lansiranje, navodi KCNA i ističe da će Pjongjang u budućnosti lansirati još satelita, prenosi Rojters.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija