• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.12.2023

08:45

(UZNEMIRUJUĆE) Ukrajina slavi brutalno ubistvo ovog čoveka! Stao na žulj Zelenskom i ekipi, likvidirali ga usred Moskve!

Printscreen/Telegram

Vesti

(UZNEMIRUJUĆE) Ukrajina slavi brutalno ubistvo ovog čoveka! Stao na žulj Zelenskom i ekipi, likvidirali ga usred Moskve!

Podeli vest

Ukrajinski mediji objavili su uznemirujuće snimke sa mesta ubistva bivšeg narodnog poslanika Ilje Kive koji je prebegao u Rusiju.

Izvori Кanala 24 tvrde da iza "specijalne operacije" stoji ukrajinska SBU i da je akcija dugo pripremana.

Na jednoj od fotografija vidi se telo opozicionara koje leži u snegu i svuda okolo mrlje od krvi. Medji su takođe objavili i fotografije pištolja zakačenog na drvo iz koga je navodno ubijen.

Objavljen je i snimak koji je navodno snimio atentator dok je čekao da naiđe Kiva.

 

 

Kanal 24 navodi da je Kiva ubijen u Moskvoskoj oblasti nedaleko od mesta na kome je snimao propagadne poruke protiv Ukrajine.

Foto: Printscreen/Telegram

 

Kiva je prema rečima izvora Kanala 24 bio jedna od prioritetnih meta i likvidiran je uprkos brojnom obezbeđenju.

Foto: Printscreen/Telegram

 

- Ovo je signal svim izdajnicima i ratnim zločincima koji su prešli na stranu neprijatelja. Rusija vas neće zaštititi - rekao je izvor iz obaveštajnih službi.

Foto: Printscreen/Telegram

 

Oglasila se i SBU na svom kanalu na Telegramu.

"Služba bezbednosti Ukrajine sprovodi mnoge uspešne specijalne operacije, tajno i prećutno, kako bi donela zasluženu kaznu vojnim zlikovcima i neprijateljima Ukrajine. Načelnik SBU Vasil Maljuk je ranije rekao da je njihova jedina perspektiva smrt i to možemo da prenesemo okupatorima i njihovim saučesnicima. Vasilj Maljuk je takođe više puta isticao da će neprijatelji Ukrajine definitivno platiti za svoje zločine i pred Bogom i pred ukrajinskim narodom po zakonu i moralu. Situacija sa likvidacijom Ilje Kivija dodatno potvrđuje te reči. A svi detalji specijalnih operacija SBU biće otkriveni posle naše skore pobede", navela je SBU.

Kiva je pronađen 6. decembra mrtav u Podmoskovlju u parku hotela u selu Suponevo. Ruske vlasti su navele da su na telu pronađene dve rane od metka i najavile početak istrage.

Kiva, bivši policajac i političar, tokom prethodnih godina se često pojavljivao u ruskim državnim TV emisijama i kritikovao poteze Kijeva i iznosio optužbe na račun ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija