• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.01.2024

10:25

(VIDEO) Šok na frontu! Rusi užasnuti, kako je ovo moguće?! Američko oklopno vozilo napalo moćni ruski tenk, rezultat je iznenađujući!

Twitter

Vesti

(VIDEO) Šok na frontu! Rusi užasnuti, kako je ovo moguće?! Američko oklopno vozilo napalo moćni ruski tenk, rezultat je iznenađujući!

Podeli vest

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kome se vidi kako oklopno vozilo američke proizvodnje "Bredli" uništava ruski tenk T-90.

Snimak se kasnije proširio društvenim mrežama, ali se u međuvremenu samo znalo da je savremeni ruski tenk T-90 uništila ukrajinska 47. mehanizovana brigada.

Ukrajinski ministar odbrane Rustem Umerov je sada pokazao snimak na sastanku sa predstavnicima zemalja koje podržavaju Ukrajinu i rekao da je snimak primer „asimetričnog pristupa i strateške superiornosti nad neprijateljem na bojnom polju“.

Na snimku se vidi kako ukrajinska posada američkog borbenog vozila Bredli zaustavlja savremeni ruski tenk T-90M. Tokom sukoba, jedan ruski tenk je oštećen, a potom i uništen dronovima. Ruski vojnici su posle eksplozije pobegli iz tenka.

Bredli se iznenada našao pored tenka, ponestalo im je granata.

- U ovoj bici ukrajinska posada se suočila sa dva neočekivana izazova. I našla je način da reši oba. Prvi problem je bio to što se posada Bredlija iznenada našla u neposrednoj blizini ruskog tenka – ne više od 150 metara – što je onemogućilo da koristi protivtenkovsko oružje. Međutim, jedinica je odmah upotrebila protivoklopni top kalibra 25mm - rekao je Umerov.

Umerov kaže da je drugi problem nastao kada su momci ostali bez protivtenkovskih granata. Njihovo rešenje je bilo da zaslepe neprijatelja standardnom municijom uništavanjem optičkog sistema tenka.

- Ovo je bio tek drugi put da je Bredlijev operater koristio svoje borbeno vozilo. Ključna činjenica koju treba da znate je da je tim upravo stigao sa treninga u Nemačkoj. A ova obuka ih je učinila dovoljno kompetentnima da znaju ne samo gde da ciljaju, već i da donesu sve ispravne odluke u borbi uprkos stresu. Uprkos prostom ljudskom strahu. Pored toga, borbeno vozilo je imalo dovoljno tehnoloških mogućnosti da zaustavi poznati ruski tenk u bliskoj borb - rekao je ukrajinski ministar.

Dve ključne odluke

Ukrajinski ministar tvrdi da je ovaj slučaj pokazao da je strateška prednost Ukrajine u kombinaciji ljudi, tehnologije i obuke jer omogućava braniocima da „donose prave odluke u pravo vreme“.

On je naglasio da je ishod mogao biti potpuno drugačiji da ukrajinski vojnici nisu bili obučeni da donesu jednu od dve odluke, ali je posada napravila pravi izbor.

- Ovako to funkcioniše: kombinacija efikasne obuke, efikasne opreme i efikasnih operatera vam na kraju daje odlučujuću prednost. I ovo je recept za naš asimetrični pristup. To je ono što će nam dati stratešku prednost. To je snaga koju potrebno je pobediti neprijatelja koji ima više resursa.Cilj Ukrajine je da što brže razvije svoju odbrambenu industriju. To možemo samo zajedno, u ovom savezu - rekao je ukrajinski ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija