• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.01.2024

09:50

Likvidacija krupnih zverki! Bajdenu prekipelo, kreće konačni obračun! Isplivali detalji monstruoznog plana!

Shutterstoc/EPA

Vesti

Likvidacija krupnih zverki! Bajdenu prekipelo, kreće konačni obračun! Isplivali detalji monstruoznog plana!

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden suočava se sa pojačanim pritiskom da se direktno suprotstavi Iranu nakon što je militantna grupa koju Teheran podržava napala američku bazu duž granice Jordana i Sirije, u kome su poginula tri i ranjena 34 američka vojnika, piše danas Blumberg.

Prema izvoru Blumberga koji je upoznat sa stavom Sjedinjenih Američkih Država, jasno je da će odgovor SAD na napad na američku bazu duž granice Jordana i Sirije biti jači od onoga što je Vašington do sada preduzimao otkako je izbio sukob u Gazi.

Prvi put su američki vojnici ubijeni neprijateljskom vatrom na Bliskom istoku od početka rata u Gazi.

Jedan od mogućih odgovora koje bi SAD mogla da preuzme jeste tajna akcija u kojoj bi Vašington izveo napad na Iran, kojim bi se jasno poslala poruka, ali bez prisvajanja zasluga za njega.

Dok se kao druga opcija pominje mogućnost da bi Bajdenova administracija mogla da gađa iranske zvaničnike, kao što je to učinio bivši američki predsednik Donald Tramp kada je naredio ubistvo generala Kasema Sulejmanija u Bagdadu 2020. godine.

Blumberg piše da bi odluka o načinu na koji će SAD odgovoriti na napad njene baze "Toranj 22", mogla da bude jedna od najvažnijih koje će odlazeći američki predsednik Bajden doneti za vreme svog mandata.

Bajden će, kako piše američki medij, morati da donese delikatnu odluku kojom će se počinioci kazniti, a sa druge strane, Vašington neće dovesti u direktnu konfrontaciju sa Teheranom.
Dodatno, u svoj proračun, Bajden će morati da uzme u obzir napade SAD na položaje jemenskih Huta.

Američki predsednik Džozef Bajden saopštio je da će "odgovarati" oni koji su krivi za napad na bazu SAD u Jordanu, na granici sa Sirijom, optuživši za taj napad dronom "radikalne militantne grupe koje podržava Iran". 

Islamski otpor u Iraku, krovna grupa nekoliko naoružanih militantnih frakcija koje podržava Iran, preuzela je odgovornost za napade na sirijsko-jordanskoj granici.

Kasnije je misija Irana u UN saopštila da Teheran "nema veze" sa napadom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Pobeda i totalno razarenje svega! Putinu će vrata Evrope otvoriti ovaj čovek?! Haos na Zapadu, Ukrajina je ništa u odnosu na ono što sledi!
KONAČNI OBRAČUN

Pobeda i totalno razarenje svega! Putinu će vrata Evrope otvoriti ovaj čovek?! Haos na Zapadu, Ukrajina je ništa u odnosu na ono što sledi!

Nakon što je dugo očekivana ukrajinska kontraofanziva propala i uz smanjenje zapadne vojne podrške, sada postoje realni strahovi da bi Vladimir Putin mogao da pobedi i uništi Evropu, piše Dejli mejl. Pobeda Rusije ne bi značila samo „uništenje” Ukrajine i njenog naroda – bila bi „katastrofalna” za Zapad i preokrenula globalni svetski poredak, upozorava Oleksandar Daniljuk, saradnik Odeljenja za odbranu i bezbednost Ministarstva odbrane Ukrajine.

29.01.2024

09:20

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija