• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

22.02.2024

13:16

Bela kuća ili starački dom?! Otkrivene šokantne stvari o Bajdenu! Ovako on provodi običan dan: Budi ga mačka, ne radi pre 10, vežba da hoda...

Tanjug/AP

Vesti

Bela kuća ili starački dom?! Otkrivene šokantne stvari o Bajdenu! Ovako on provodi običan dan: Budi ga mačka, ne radi pre 10, vežba da hoda...

Podeli vest

Britanski list Dejli Mejl objavio je analizu kako američki predsednik Džozef Bajden provodi jedan običan dan. Od mačke koja ga budi u sedam sati ujutro, do koraka koje njegovo osoblje preduzima kako bi osigurali njegovu stabilnost na nogama i sprečili padove koji bi mogli da budu fatalni. Kada se detaljno pogleda šta sve Bajden radi tokom dana, postavlja se pitanje: Da li je on zaista sposoban za još jedan mandat?

Džo Bajden se obično budi u 7:00 ujutru u glavnoj spavaćoj sobi na drugom spratu Bele kuće i obično su tu samo on i njegova mačka. Vilou, četvorogodišnja američka kratkodlaka mačka, služi kao predsednički budilnik koji puzi po Bajdenu da ga probudi, rekao je za Dejli Mejl insajder iz Bele kuće.

U ovo vreme ujutru, prva dama Džil Bajden, je već ustala.

8:00: Jutarnje vežbe sa fizioterapeutom

Bajden počinje svoj 45-minutni trening oko 8:00 ujutro, često sa fizioterapeutom.

On se navodno fokusira na vežbe balansiranja kako bi se borio protiv sve težeg hoda, što je prvi primetio lekar iz Bele kuće u Bajdenovom fizičkom pregledu 2021.

- Predsednikov hod je primetno sporiji i manje tečan nego što je to bio pre godinu dana ili više - primetio je tada dr Kevin O'Konor.

Bajden je slomio stopalo tokom predsedničke kampanje 2020. i savetovano mu je da nosi ortopedske čizme za hodanje, ali je navodno odbio da poštuje lekarska uputstva, što je, kako se smatra, pogoršalo njegovo stanje.

Sada, Bajdenova šetnja i učestalost njegovih padova  nisu samo zabrinjavajuća opasnost po zdravlje, ali nesrećna politička odgovornost.

Bajdenovi saradnici izrazili su zabrinutost da je on na samo jedan ozbiljan pad od izborne katastrofe.

Da bi ublažio taj rizik, predsednik Sjedinjenih Drćava se odlučio za patike otporne na klizanje, a ne za cipele koje obično idu uz italijansko odelo od 2.000 dolara.

10:00: Ovalni kabinet

Ne postoji tipičan dnevni red za predsednika Sjedinjenih Država, ali Bajdenov javni raspored pokazuje da redovno počinje svoj službeni dan za svojim stolom u 10:00.

Kao što su to radili svi drugi američki predsednici, Bajden prvo prima poverljivi dnevni bezbednosni brifing o pretnjama sa kojima se zemlja suočava.

Foto: EPA

 

Većinu javnih događaja predsednika, bilo da se radi o primedbama o ekonomiji ili pozdravima stranog lidera, osoblje zakazuje između 10.00 časova. i 16:00 časova

Bajdenovo vreme: Često kasni

U utorak popodne prošle nedelje, Bela kuća je ažurirala Bajdenov raspored i najavila da će govoriti u 13:15. o usvajanju zakona o nacionalnoj bezbednosti od strane Senata.

Njegov govor je počeo sa zakašnjenjem više od sat vremena.

Jedna zajednička karakteristika Bajdenovog predsedničkog mandata je da uprkos pokušajima osoblja da „uredi“ njegov dan, on često kasni.

Bajdenove beleške

Ako Bajden ima govor da održi tokom dana, on će razmotriti nacrt sa glavnim piscem govora i članovima svog tima.

Takođe ga saradnici obaveštavaju o vestima dana u slučaju da odluči da odgovori na bilo kakva pitanja novinara koji su ga vikali.

Predsednik nosi „listove sa puškicama“ koje mu prave njegovi pomoćnici, a koji sadrže teme za razgovor i druge beleške koje mu mogu zatrebati.

Tokom 2022. godine, tokom javnog obraćanja rukovodiocima industrije vetra, predsednik je nehotice otkrio jednu od svojih 'puškica' pred kamerama otkrivajući detalje njegovih uputstava.

Kraj

Često se predsednikov zvanični radni dan završava u 17:00. kada Bela kuća postavi takozvani 'poklopac' za štampu, što znači da predsednik više neće imati javnih događaja.

Bajden retko održava večernje događaje, radije provodi noći u rezidenciji Bele kuće.

Uveče će ostati u Ovalnom kabinetu do oko 19:00, nakon čega odlazi na večeru sa prvom damom.

Kako navodi Dejli mejl, predsednik Amerike na spavanje ide u 23:00 časa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija