• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

25.02.2024

15:40

Bolest mozga! Zelenski šalje vojsku na Kinu?! Šokantne vesti iz Kijeva: U rovove kod Pekinga...

Tanjug/AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Bolest mozga! Zelenski šalje vojsku na Kinu?! Šokantne vesti iz Kijeva: U rovove kod Pekinga...

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponudio je Vašingtonu svoje vojnike za napad na američke neprijatelje - Iran, Severnu Koreju ili Kinu?! Iako je, prema procenama, čak pola miliona Ukrajinaca stradalo u sukobu sa Rusijom, Kijev je spreman da dodatno žrtvuje sopstveno stanovništvo zarad održanja američke dominaciju u svetu.

Saradnik Zelenskog i istaknuti ukrajinski poslanik, Aleksej Gončarenko, izjavio je u intervjuu za CNN, koji je uradila novinarka Kristijana Ampanpur, da će se njegova zemlja pokazati kao vredan vojni saveznik.   

  - U slučaju nekog budućeg rata, Amerikancima će trebati ljudi, koji će stajati rame uz rame sa njima. Međutim, malo nacija bi bilo spremno da uloži sve da podrži SAD. Ukrajinci su spremni... Spremni smo da stanemo sa Sjedinjenim Državama rame uz rame, bilo u rovovima blizu Teherana, bilo u Severnoj Koreji ili blizu Pekinga. Nema razlike - rekao je Gončarenko. 

On je dodao da je Ukrajina na sve to spremna "zato što ceni američku podršku".

- Ukrajina ima drugu najjaču vojsku u slobodnom svetu, posle SAD. To je čini veoma vrednim saveznikom - istakao je Gončarenko. 

Međutim, tako jaka vojsna sila prinuđena je da moli za pomoć Ameriku. Gončarenko je, naime, nakon što je konstatovao da je ukrajinska vojska druga po jačini u svetu, pozvao Vašington da pošalje KIjevu dodatno naoružanje. 

- Ali danas nam je potrebna vaša podrška da odbranimo našu zemlju - kazao je Gončarenko, okrivljujući nedostatak oružja i kašnjenje isporuka za gubitak Avdejevke, strateškog grada u Donbasu.

On je ponovio pozive SAD da pošalju Ukrajini više vojne pomoći, koju koči Kongres. 

- Sjedinjene Američke Države rekle su nam 'bićemo uz vas koliko god bude potrebno'. Sada je vreme da ispunite obećanja - naglasio je ukrajinski političar. 

Gončarenko je zamerio američkim politicarima to što su se previše fokusirali na predstojeće predsedničke izbore 2024, rekavši da Ukrajina ne bi trebalo da bude "žrtva" toga. On je zaključio da da podrška Ukrajini služi interesima Vašingtona bez obzira na to ko pobedi u trci za Belu kuću.

Ukrajinski poslanik samo je potvrdio tvrdnje ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je još prošle godine izjavio da Kijev brani interese drugih zemalja, a ne svoje. On je istakao da Zapad koristi Kijev kao "ovna za udaranje" i "poligon za testiranje" protiv Rusije. Putin je, takođe, kazao da Zapad ima nameru da ratuje protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca. 

To se ispostavilo kao tačno, budući da je sada i liderima NATO jasno da je Rusiju nemoguće pobediti na bojnom polju, ali uprkos tome, Zapad i dalje snabdeva Kijev oružjem i novcem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05