• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

25.02.2024

15:40

Bolest mozga! Zelenski šalje vojsku na Kinu?! Šokantne vesti iz Kijeva: U rovove kod Pekinga...

Tanjug/AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Bolest mozga! Zelenski šalje vojsku na Kinu?! Šokantne vesti iz Kijeva: U rovove kod Pekinga...

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ponudio je Vašingtonu svoje vojnike za napad na američke neprijatelje - Iran, Severnu Koreju ili Kinu?! Iako je, prema procenama, čak pola miliona Ukrajinaca stradalo u sukobu sa Rusijom, Kijev je spreman da dodatno žrtvuje sopstveno stanovništvo zarad održanja američke dominaciju u svetu.

Saradnik Zelenskog i istaknuti ukrajinski poslanik, Aleksej Gončarenko, izjavio je u intervjuu za CNN, koji je uradila novinarka Kristijana Ampanpur, da će se njegova zemlja pokazati kao vredan vojni saveznik.   

  - U slučaju nekog budućeg rata, Amerikancima će trebati ljudi, koji će stajati rame uz rame sa njima. Međutim, malo nacija bi bilo spremno da uloži sve da podrži SAD. Ukrajinci su spremni... Spremni smo da stanemo sa Sjedinjenim Državama rame uz rame, bilo u rovovima blizu Teherana, bilo u Severnoj Koreji ili blizu Pekinga. Nema razlike - rekao je Gončarenko. 

On je dodao da je Ukrajina na sve to spremna "zato što ceni američku podršku".

- Ukrajina ima drugu najjaču vojsku u slobodnom svetu, posle SAD. To je čini veoma vrednim saveznikom - istakao je Gončarenko. 

Međutim, tako jaka vojsna sila prinuđena je da moli za pomoć Ameriku. Gončarenko je, naime, nakon što je konstatovao da je ukrajinska vojska druga po jačini u svetu, pozvao Vašington da pošalje KIjevu dodatno naoružanje. 

- Ali danas nam je potrebna vaša podrška da odbranimo našu zemlju - kazao je Gončarenko, okrivljujući nedostatak oružja i kašnjenje isporuka za gubitak Avdejevke, strateškog grada u Donbasu.

On je ponovio pozive SAD da pošalju Ukrajini više vojne pomoći, koju koči Kongres. 

- Sjedinjene Američke Države rekle su nam 'bićemo uz vas koliko god bude potrebno'. Sada je vreme da ispunite obećanja - naglasio je ukrajinski političar. 

Gončarenko je zamerio američkim politicarima to što su se previše fokusirali na predstojeće predsedničke izbore 2024, rekavši da Ukrajina ne bi trebalo da bude "žrtva" toga. On je zaključio da da podrška Ukrajini služi interesima Vašingtona bez obzira na to ko pobedi u trci za Belu kuću.

Ukrajinski poslanik samo je potvrdio tvrdnje ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je još prošle godine izjavio da Kijev brani interese drugih zemalja, a ne svoje. On je istakao da Zapad koristi Kijev kao "ovna za udaranje" i "poligon za testiranje" protiv Rusije. Putin je, takođe, kazao da Zapad ima nameru da ratuje protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca. 

To se ispostavilo kao tačno, budući da je sada i liderima NATO jasno da je Rusiju nemoguće pobediti na bojnom polju, ali uprkos tome, Zapad i dalje snabdeva Kijev oružjem i novcem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija