• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

01.03.2024

23:25

NATO ulazi u rat ako Ukrajina izgubi! Smrt! Ruski tenkovi jurišaju

Reuters

Vesti

NATO ulazi u rat ako Ukrajina izgubi! Smrt! Ruski tenkovi jurišaju

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 737. dan

Ovaj čovek može spasiti svet!

 

Francuska šalje specijalce i vojsku u Ukrajinu?!

 

NATO će zaratiti ako Ukrajina izgubi

 

Nemačka ponovo poslata smrtni neprijatelj Rusije

 

Objavljen snimak o planiranom napadu na Krimski most

Ruski tenkovi jurišaju na Krasnogorovku (VIDEO)

Neranjivi tenkovi 5. brigade, primajući udarac za udarcem, jure napred, jurišaju na grad-tvrđavu Oružanih snaga Ukrajine - Krasnogorovku.

 

 

Uprkos brojnim pogocima, tenkisti su završili svoj borbeni zadatak, podržavajući napad, tokom kojeg je pešadija ušla u naselje i stekla uporište.

Podsetimo, nedavno su jedinice 5. brigade probile odbranu VSU i upale u grad Krasnogorovka, koji se nalazi između Donjecka i Marjinke.

Ćerka Navaljnog se oprostila od oca

Orlovka i Novomihajlovka u Ruskim rukama

Na ruskim telegram kanalima pojavili su se navodi o zauzimanju da naselja. N jednom piše "Izvori potvrđuju: Orlovka je naša! Naselje se čisti i u tokuje potraga za minama."

Drugi prenosi da su ruski vojnici su podigli rusku zastavu iznad Novomihajlovke, obeležavajući zauzimanje novih granica. Jedinice grupe Vostok nastavljaju sa jurišom i napredovanjem unutar sela.

 

 

Holandija spremna na sve mogućnosti

1000 km rovova oko Kijeva

Oko ukrajinske prestonice Kijeva stvoreno je nekoliko odbrambenih linija. Njihova dužina je oko hiljadu kilometara, saopštila je vojna uprava grada Kijeva.

Prema ukrajinskim vlastima, prva linija odbrane nalazi se na znatnoj udaljenosti od Kijeva. Tu su izgrađeni sistemi za gašenje požara i inženjerski objekti. Gradska vojna uprava nije saopštila kako je organizovana odbrana glavnog grada Ukrajine iz severnog pravca.

Vazdušna opasnost na Krimu

Obustavljen saobraćaj preko Krimskog mosta, a u Sevastopolju je proglašena vazdušna opasnost.

U Sevastopolju deluje PVO, sve službe su u stanju borbene gotovosti, rekao je gubernator Mihail Razvožajev.

Oborena još dva drona

Ruska PVO je tokom dana oborila još dva ukrajinska drona iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

London traži od Berlina isporuku raketa Taurus Kijevu

Britanska vlada pokušava da ubedi Nemačku da isporuči Ukrajini krstareće rakete velikog dometa "taurus" kojima se mogu izvoditi napadi na teritoriji Rusije, javlja agencija Blumberg pozivajući se na svoje izvore.

-Britanska vlada je nezvanično pozvala da isporuči te rakete vladi u Kijevu, navodi američka agencija.

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je ranije da je uzdržan po pitanju isporuke ovih raketa jer njima mogu biti pogođeni i ciljevi u Moskvi.

Šok iz Nemačke! Objavljen tajni razgovor najviših oficira Bundesvera, planirali strašan scenario za Rusiju, jedan detalj sve zapanjio!

 

Putin: Nemamo planove za razmeštanje nuklearnog oružja u kosmosu!

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponovio je na sednici Saveta bezbednosti Rusije da Moskva nema planove za razmeštanje nuklearnog oružja u kosmosu.

- Već smo razmotrili dezinformacije sa Zapada povodom navodnih naših planova o razmeštanju nuklearnog oružja u kosmosu. Kažem navodnih jer takve planove, kao što sam već rekao i kao što znamo, nemamo - rekao je Putin.

On je predložio da se na sastanku razmotre predlozi za neutralizaciju pretnji u kosmosu.
 

 

"Posedujem snimak!" Ruska novinarka šokirala sve: Oficiri Bundesvera snimljeni kako kuju pakleni plan protiv Rusije!

 

Strašno svedočenje ukrajinskog vojnika!

Ukrajinac Vasilij Kulačuk kojeg su zarobile ruske snage rekao je za Sputnjik da su ga u Ukrajini mobilisali iako je imao dijagnozu o podvojenoj ličnosti i druge probleme sa zdravljem.

"Dali su mi ratni raspored i otišao sam. Neću da lažem, imam ozbiljne probleme sa zdravljem", naveo je on i dodao da je pred rat, između ostalog, bio na lečenju u psihijatrijsko-neurološkom dispanzeru gde su mu postavili dijagnozu o podvojenoj ličnosti.
Kulačuk ima 51 godinu a mobilisan je u februaru 2023. godine. Predao se 26. januara u Zaporoškoj oblasti.

(FOTO) Četiri slike koje sve objašnjavaju! Ko je sve hteo da pokori Rusiju i kako su prošli! Istorija se ponavlja!

Uništena 4 drona

Ruski PVO sistemi uništili su četiri ukrajinska drona - jedan u Belgorodskoj oblasti i tri u oblasti Nižnji Novgorod, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

"Spremni smo!"

Rusija je spremna da u Ukrajinu prebaci ostatke zarobljenika koji su poginuli u padu IL-76 u Belgorodskoj oblasti, izjavila je ruski ombudsman Tatjana Moskalkova.

- Da, spremni smo, sve što je potrebno za ovo sa proceduralne tačke gledišta je dostupno... Tela se mogu preneti po procedurama koje postoje - rekla je Moskalkova.

Prema njenim rečima, Ukrajina se već obratila Rusiji u vezi sa transferom tela. Ombudsman je dodao da Ruska Federacija ima DNK svih žrtava.

Počinje! Zelenski dobio katastrofalne vesti iz SAD! Nije ni svestan šta se upravo dešava na frontu: Rusi zauzimaju...

 

Rusi u naletu na zaporoškom poravcu

Ukrajinske trupe na zaporoškom pravcu nalaze se u uslovima ruskog pritiska, teško je reći kako će se ponašati, rekao je za RIA Novosti regionalni guverner Jevgenij Balicki.

- Teško je reći kako će se neprijatelj ponašati u uslovima našeg napada. Za sada ga testiramo u našem pravcu na slabe tačke, pa će vojska reći svoje. Ali, kako vidim, duh je dobar, raspoloženje je jako - rekao je on za RIA Novosti.

Dan ranije rusko ministarstvo odbrane je saopštilo da su jedinice Dnjeparske grupe obezbedile uporišta u Rabotinu u Zaporožju. U resoru su napomenuli da je operacija juriša na položaje Oružanih snaga Ukrajine organizovana u saradnji svih vidova i rodova vojske, izvršeno je vazdušno i kopneno izviđanje i izvršena snažna artiljerijska priprema.

Rabotino je selo na prvoj liniji fronta u Zaporoškoj oblasti. Kijevske vlasti to predstavljaju kao glavno dostignuće kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine od juna prošle godine na pravcu Zaporožja. Da bi ga zauzela, Ukrajina je uvela u borbene brigade sa zapadnom obukom iz strateških rezervi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija