• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Fox

02.03.2024

12:17

Vatra guta stotine automobila kao hepo kockice! Dramatični snimci stravičnog požara u Teksasu! (VIDEO)

Printskrin

Vesti

Vatra guta stotine automobila kao hepo kockice! Dramatični snimci stravičnog požara u Teksasu! (VIDEO)

Podeli vest

Snažan požar izbio je na auto otpadu Grand Prerie u Andersonu kod Hjustoana u Teksasu, a snimak sa lica mesta pokazuje stotine vozila u plamenu dok kulja gust crni dim.

Uzrok požara se još istražuje. Vlasti kažu da nema izveštaja o ekološkoj zabrinutosti zbog požara.

Vatra je pod kontrolom, ali će ekipe ostati da nadgledaju gašenje svih žarišta, saopštila je vatrogasna služba.

Podsetimo, na hiljade goveda je nastradalo u ogromnom požaru u Teksasu, drugom najvećem požaru u istoriji SAD. U požaru, koji je zahvatio preko 1,1 milion hektara, istopljeni su stubovi rasvete i uništene kuće, preneo je Bi-Bi-Si.

Potvrđeno je da su dve osobe nastradale, a ugašeno je tek pet odsto vatrene buktinje. Stanovnici na severu Teksasa upozoreni su da bi požar mogao da se pogorša tokom vikenda, podstaknut niskom vlažnošću i jakim vetrovima.

Najveći deo požara u Teksasu, uključujući masivni požar u Smokihaus Kriku, nalazi se u Teksas Penendleu, severnom regionu države gde se nalazi veliki broj rančeva. Zemlja nije gusto naseljena i milioni krava, teladi i bikova se uzgajaju u ovoj oblasti. Veruje se da je na hiljade životinja uginulo, izjavio je juče komesar za poljoprivredu Teksasa Sid Miler.

- To je samo moje predviđanje, ali biće 10.000 onih koji će umreti ili ćemo morati da izvršimo eutanaziju nad njima - rekao je on.

Prema američkom Ministarstvu poljoprivrede, u Teksasu se nalazi 12 miliona goveda.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija