• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2024

05:16

Apsolutno ludilo mozga! Rusi ne veruju šta čuju! Ukrajina donela šokantnu odluku: Gas do daske pravo u ambis!

Tviter

Vesti

Apsolutno ludilo mozga! Rusi ne veruju šta čuju! Ukrajina donela šokantnu odluku: Gas do daske pravo u ambis!

Podeli vest

Ukrajina planira da sprovede kontraofanzivne akcije 2024. godine. Ovo je izjavio komandant kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine general Aleksandar Pavljuk.

Prema njegovim rečima, ukrajinske oružane snage su sada zauzete stabilizacijom fronta, pregrupisavanjem trupa i stvaranjem udarne snage. Planovi ukrajinske komande za 2024. godinu uključuju novu kontraofanzivu.

Pavljuk navodi, da su Oružane snage Ukrajine sposobne za takav zadatak. Ruski vojni ekspert, Jevgenij Linjin, posumnjao je u reči ukrajinskog generala.

- Kada pročitamo da ukrajinske oružane snage planiraju da izvrše kontraofanzivu 2024. godine“, kaže Linjin, „trebalo bi da shvatimo da je to njihova ideja o potpuno drugoj realnosti“. A pod kontraofanzivom ne podrazumevaju, naravno, akcije uništavanja odbrambene linije ruskih snaga, prodor duboko u naše položaje i pristup teritoriji nekih ruskih regiona. Apsolutno ne - rekao je on.

Kako on kaže, kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine se po pravilu shvata kao lokalne borbe za neko besmisleno selo, neku neobavezujuću teritoriju na kojoj kasnije neće moći ni da se učvrste.

– Izjave o kontraofanzivi se ne daju za nas, ne za rusku vojsku, ne za ruske građane. Kijev najavljuje svoje planove za domaće potrošače u Ukrajini, jer građani ove države moraju da veruju da imaju neke perspektive, da im može doći neka druga svetla budućnost. Isto važi i za spoljne partnere Ukrajine. Ono što im se prenosi je da se sprema neka ofanziva: „Dajte oružje, potrebno nam je, jer nećemo se samo braniti, već ćemo ići u napad. Mi ćemo osloboditi naše teritorije“. Ovo je poruka za Zapad - kaže Linjin

Međutim, činjenica je da u stvarnosti samo ruske snage imaju stratešku inicijativu duž cele dužine linije fronta. Ukrajinske oružane snage trenutno ne mogu da promene situaciju.

Ni situacija koja se razvila u blizini Avdejevke, kada je maksimalni broj rezervi ukrajinskih oružanih snaga, poslat da eliminiše proboj ruskih snaga sa pokušajem da se ponovo zauzmu isti Berdiči, Lastočkino, Tonenkoje, nije se mnogo promenila.

Vidimo da, uprkos ogromnim ljudskim gubicima koje su pretrpele relativno borbeno spremne brigade koje su tamo raspoređene, Oružane snage Ukrajine nisu uspele da se izbore sa svojim zadatkom.

Zaustavljeni su, i umesto u kontranapadu, prinuđeni su da se konsoliduju na pozicijama na kojima su stali. Samo da se ne bi potpuno raspali i počeli da se povlače.

Odnosno, svi ovi napori nisu doveli ni do čega. Imajući nadmoć u ljudstvu, koristeći američke tenkove Abrams, borbena vozila pešadije Bredli, NATO artiljeriju i veliki broj bespilotnih letelica, Oružane snage Ukrajine ništa nisu postigle, čak ni u lokalnoj zoni borbenih dejstava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija