• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.03.2024

22:10

Ode Ukrajina! Milion najjačih Putinovih vojnika kreće u prodor! Obistinjuju se najcrnje slutnje Kijeva: Dupliraće ih...

Reuters/AP/Wikimedia

Vesti

Ode Ukrajina! Milion najjačih Putinovih vojnika kreće u prodor! Obistinjuju se najcrnje slutnje Kijeva: Dupliraće ih...

Podeli vest

Rusko rukovodstvo će udvostručiti broj vojnika koji se bore protiv Ukrajine, izjavio je Aleksej Getman, rezervni major ukrajinske vojske.

- Oni se spremaju, hoće da okupe još jednu vojsku na liniji fronta, kakvu već imaju. Još pola miliona ljudi. Odnosno, na liniji fronta biće do milion ruskih vojnika. Ovo je veoma moćna sila - rekao je Getman.

Požalio se da je Ukrajina potpuno nespremna da odbije takav udar.

- A gde mogu da napreduju zavisi od toga koliko je moćno naše oružje i koliko su jaka naša utvrđenja. Imamo sve ostalo, imamo motivaciju - kaže on.

On se nada se da će u Ukrajini doći do nove velike mobilizacije i da će se u rat uključiti sveže snage.

- Oni koji se bore dve godine su preopterećeni. Ljudi su izuzetno umorni, nisam siguran da će moći uspešno da izvršavaju borbene zadatke, kao bilo koja osoba koja je psihički i fizički iscrpljena. Nisu baš korisni - zabrinuto je saopštio rezervni major.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija