• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2024

21:14

Napadač pogodio nekoliko organa! Operacija uspešna, Fico pri svesti

Reuters

Vesti

Napadač pogodio nekoliko organa! Operacija uspešna, Fico pri svesti

Podeli vest

Slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi posle sednice vlade u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistično od Bratislave, prenose slovački mediji.

Premijer je prevezen u bolnicu, a napadač je uhapšen.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke rekli su da je reč o atentatu.

Lokalni mediji, prenose da je nepoznati napadač počeo da puca iz gomile u trenutku kada je Fico, posle sastanka, izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Očevici kažu da se čulo pet pucnjeva.

Fico je helikopterom prebačen u bolnicu u Banjskoj Bistrici. List "Pravda" prenosi da je sa nekoliko hitaca pogođen u stomak i grudni koš i da se nalazi u teškom stanju.

Povodom napada se oglasila i predsednica Slovačke Zuzana Čaputova koja je oštro osudila "brutalni i bezobzirni" napad na premijera

"Šokirana sam. Robertu Ficu želim puno snage u ovom kritičnom trenutku i da se što pre oporavi", navela je Čaputova.

Slovački premijer se više puta izjasnio protiv pružanja vojne pomoći Ukrajini. On je takođe istakao da ne podržava članstvo ove zemlje u NATO-u i da će iskoristiti pravo veta ako se takvo pitanje bude razmatralo. Osim toga, premijer je naveo da je Slovačka zainteresovana za dobre odnose sa Rusijom i obećao da će preduzeti korake u tom pravcu.

22:38

Vicepremijer Slovačke: Fico će preživeti

Slovački vicepremijer Tomas Taraba izjavio je večeras da veruje je premijer Robert Fico van životne opasnosti i da će ''preživeti'' pokušaj ubistva do kojeg je došlo ranije danas.

"Srećom, koliko ja znam, operacija je prošla dobro, i pretpostavljam da će na kraju preživeti. On je trenutno van životne opasnosti", rekao je Taraba za "Bi-Bi-Si".

On je istakao da je napadač pucao iz velike blizine.

"Bio je teško povređen. Jedan metak prošao je kroz stomak, a drugi je pogodio zglob ruke. Odmah je prebačen u bolnicu i na operaciju", rekao je Taraba.

Optužio je opoziciju u zemlji da je koristila ''lažne narative'' i da je o Ficu govorila "gotovo kao o čudovištu", ocenivši da takvi komentari nemaju mesta u demokratiji.

21:18

Opoziciona stranka negira da je napadač imao ikakve veze s njima

Lider prozapadne opozicione stranke Progresivne Slovačke Mihal Šimečka negira da je čovek koji je pokušao da ubije premijera Roberta Fica povezan sa njihovim pokretom.

"Upozoravamo na širenje lažnih informacija o napadaču, nedvosmisleno negiramo da je bio član našeg pokreta, uopšte nema veze sa našom strankom, niti sa članovima naše stranke", saopšteno je iz stranke, prenose RIA Novosti.

20:33

Ministar spoljnih poslova Slovačke: Svi verujemo da će premijer uspeti u ovoj teškoj borbi

Ministar spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Juraj Blanar izrazio je danas zahvalnost na upućenim izrazima solidarnosti i podršci nakon atentata na predsednika Vlade Roberta Fica.

"Svi verujemo da će u ovoj teškoj borbi, premijer uspeti", navodi se u saopštenju ministra spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Juraja Blanara u vezi atentata na Fica koje je Tanjugu prosledila Ambasada Slovačke.

Premijer je u veoma teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, dodaje se.

"Najoštrije osuđujem ovaj podmukli čin protiv predsednika Vlade koji ujedno predstavlja i napad na demokratiju", saopštio je ministar Blanar.

20:26

Ministar unutrašnjih poslova Slovačke: Jasna politička motivacija napadača

Napadač je pucao sa jasnom političkom motivacijom, rekao je ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok i dodao da je napadač odlučio je da napadne Roberta Fica posle predsedničkih izbora.

"Želim da pozovem javnost, novinare i sve političare da prestanu sa širenjem mržnje", zatražio je ministar.

On je pozvao sve da prestanu da podržavaju "gnusni čin bez presedana" na društvenim mrežama, upozorivši da će organi reda preduzeti mere. "Nijedno od dela koje sugeriše zločin iz mržnje neće proći nekažnjeno", rekao je on.

Zamolio je sve, bez obzira da li su "opozicija ili koalicija", da "prestanu da gomilaju napade mržnje na društvenim mrežama i u medijima".

Ministar je pozvao i novinare da smire situaciju, jer, prema njegovim rečima, mnogi od njih šire i mržnju.

20:11

Ministar odbrane Slovačke: Stanje i dalje teško, operacija traje

Prema rečima ministra odbrane Roberta Kalinjaka, premijer Fico je i dalje na operaciji i njegovo zdravlje je i dalje veoma ozbiljno, prenosi slovačka "Pravda".

Ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok pozvao je ljude da ne šire mržnju na društvenim mrežama, a u slučaju odobravanja ovog akta policija će se pozabaviti njihovim izjavama. Ministar je naveo da će biti pojačana zaštita funkcionera i političkih predstavnika i koalicije i opozicije, kao i pojedinih medija.

19:53

Tokajev oštro osudio atentat

Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev osudio je pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica i izjavio da odbija ovaj teroristički akt, prenosi pres-služba šefa države.

"Povodom atentata na slovačkog premijera Roberta Fica, predsednik Kasim-Žomart Tokajev je izrazio oštru osudu i odbacivanje ovog kukavnog terorističkog akta, koji se ne može opravdati", navodi se u saopštenju.

19:51

Makron "šokiran" atentatom

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je na društvenoj mreži Iks da je "šokiran" vestima o napadu na slovačkog premijera Roberta Fica.

"Šokiran pucnjavom na slovačkog premijera Roberta Fica. Oštro osuđujem ovaj napad. Moje misli i podrška idu njemu, njegovoj porodici i slovačkom narodu", napisao je Makron.

19:48

Lokalni mediji: Operacija uspešna, Fico pri svesti

Operacija slovačkog premijera Roberta Fica bila je uspešna, njegovo stanje je stabilno i pri svesti je, prenose lokalni mediji.

19:30

U bolnici se okupilo nekoliko članova slovačke vlade, nije jasno ko će govoriti

U bolnici u Banskoj Bistrici, u koju je odveden Robert Fico, nalazi se nekoliko članova vlade - ministar odbrane Robert Kalinjak, ministarka zdravlja Zuzana Dolinkova i ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok. Još nije jasno ko će govoriti na brifingu, prenosi slovački portal "Iz minuta u minut".

Novinari prolaze bezbednosnu proveru pre ulaska u bolnicu.

19:22

Zaharova: Rusija odlučno osuđuje atentat

Ruska Federacija najoštrije osuđuje napad na slovačkog premijera Roberta Fica, kojeg zna kao prijatelja Rusije, i želi mu brz oporavak, poručila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije Marija Zaharova.

"Mi ga poznajemo kao prijatelja Moskve, koji se u ovo dramatično, istorijsko vreme, u prelomnom trenutku, verovatno se tako može reći, u istoriji čovečanstva, ne boji da izrazi svoje gledište, koje se često ne poklapa sa mejnstrimom kolektivnog Zapada", poručila je Zaharova u na TV "Rusija 1".

19:21

U bolnici se očekuje brifing za novinare u 19:30

U bolnici u Banskoj Bistrici u 19:30 biće održan brifing za novinare u vezi sa napadom na Roberta Fica, najavio je portparol ministra unutrašnjih poslova Matej Nojman.

19:18

Tomaš: Operacija traje dugo jer je napadač pogodio nekoliko organa.

Zdravstveno stanje Roberta Fica je ozbiljno, rekao je ministar rada Erik Tomaš (Glas) za televiziju "Markiza", prenose slovački mediji.

Prema njegovim saznanjima, premijer se i dalje operiše, a operacija traje duže jer je napadač pogodio nekoliko organa.

Ministar nije želeo da iznosi detaljnije informacije.

19:12

Novoizabrani predsednik Slovačke: Ovo je pretnja slovačkoj demokratiji

Novoizabrani predsednik Slovačke Peter Pelegrini poručio je da pokušaj ubistva premijera predstavlja pretnju svemu što je do sada krasilo slovačku demokratiju.

"Šokiran sam do čega može dovesti mržnja prema drugačijem političkom mišljenju. Ne moramo u svemu da se slažemo, ali postoji mnogo načina da se na demokratski i legalan način izrazi svoje neslaganje", napisao je Pelegrini na Telegramu.

On je istakao da pokušaj ubistva jednog od najviših ustavnih zvaničnika predstavlja neviđenu pretnju za slovačku demokratiju.

"Ako različite političke stavove budemo izražavali oružjem na trgovima, a ne na biračkim mestima, ugrozićemo sve što smo zajedno gradili 31. godinu slovačkog suvereniteta", napomenuo je on.

On je istakao da premijeru želi brz oporavak.

"I iskreno se nadam da će ovakvi besmisleni i surovi postupci postati predmet opšte osude", dodao je Pelegrini.

19:03

Slovački mediji objavili detalje o napadaču

Osumnjičeni za atentat na slovačkog premijera Roberta Fica identifikovan je kao Juraj Cintula, 71-godišnji pesnik i osnivač ''Pokreta protiv nasilja'', prenela je slovačka "Pravda".

Kako prenose slovački mediji, Cintula legalno poseduje pištolj iz kojeg je pucao na Fica.

Cintula živi u mestu Levice, a jedan je od osnivača književnog kluba "Duh", u kojm je aktivan od 2005. godine.

Napisao je tri zbirke poezije, jedan roman i zbirku priča, a od 2015. član je Udruženja slovačkih književnika.

U žižu javnosti prvi put dospeo je 2016, kada je, dok je radio kao obezbeđenje u robnoj kući, napadnut. Tada mu je mlađi muškarac naneo povrede na glavi, zbog čega je dugo odsustvovao s posla.

Nakon toga, pokrenuo je peticiju za osnivanje Pokreta protiv nasilja.

"Nasilje je česta ljudska reakcija, jedan oblik izražavanja običnog nezadovoljstva stanjem stvari. Budimo nezadovoljni, ali ne i nasilni'', pisalo je u tekstu te peticije.

Pokret je pozivao na suprotstavljanje nasilju bilo koje vrste, "od vanrednog stanja do fizičkog ili psihičkog nasilja u porodici".

Cintula važi za veliog kritičara vlasti u Slovačkoj, a najviše je kritikovao Fica zbog toga što, prema njegovim rečima, nije činio dovoljno da zaustavi kockanje u zemlji.

18:48

Izvor za "Pravdu": Lekari ne mogu da pronađu izvor krvarenja

Slovački portal "Pravda", pozivajući se na anonimni izvor, piše da je premijer pogođen u stomak i da mu je metak prošao kroz crevo.

Izvor tvrdi da Fico krvari u trbušnoj duplji i da lekari ne mogu da pronađu izvor krvarenja.

18:41

Slovački parlament pojačava mere bezbednosti

Slovački parlament će pojačati mere bezbednosti nakon što su ovonedeljni sastanci za atentat na premijera otkazani, navodi se u zvaničnom saopštenju.

"Kao odgovor na oružani napad na slovačkog premijera Roberta Fica, Parlament pojačava mere bezbednosti", navodi se u poruci na sajtu parlamenta.

18:40

Bajden osudio "stravičan čin nasilja"

Predsednik SAD Džozef Bajden je u saopštenju poručio da je "uznemiren" izveštajima o napadu na Roberta Fica.

Bajden je rekao da se on i njegova supruga Džil mole za Ficov brzi oporavak i da su njihove misli sa porodicom slovačkog premijera i narodom Slovačke, prenosi "Gardijan".

"Osuđujemo ovaj stravičan čin nasilja. Naša ambasada je u bliskom kontaktu sa Vladom Slovačke i spremna da pomogne", dodao je Bajden.

18:24

Operacija i dalje traje, Fico ima krvarenje u stomaku

Operacija Roberta Fica i dalje traje, pre sat vremena je dopremljen u bolnicu, prenose slovački mediji. Ističe se da Fico ima unutrašnje krvarenje u stomaku.

18:06

Putin: Čudovišni zločin za koji nema opravdanja

Sa nezadovoljstvom sam saznao za pokušaj ubistva na Roberta Fica. To je čudovšini zločin za koji ne postoji opravdanje, poručio je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin u telegramu koji je poslao svojoj slovačkoj koleginici Zuzani Čaputovoj.

18:05

Embargo na informacije o zdravlju Fica

Postoji embargo na informacije o zdravstvenom stanju Roberta Fica. Kako prenosi "TV Markiza", oduzeti su mobilni telefoni bolničkog osoblja.

17:59

Filipo: Fico bio protivnik naoružavanja Kijeva, zahtevajte istinu o napadu

Lider francuske opozicione partije "Patriote" Florijan Filipo je na društvenoj mreži Iks zahtevao da se dođe do istine o atentatu na slovačkog premijera zbog njegovog stava o Ukrajini.

"Fico je otvoreni primer borca za mir, koji odbacuje politiku NATO i EU o naoružavanju i finansiranju Kijeva. Zahtevajte istinu o ovom napadu! Podržite borce otpora protiv evroglobalizacije", napisao je Filipo.

17:45

Premijer Moldavije osudio pokušaj ubistva

Premijer Moldavije Dorin Rečen osudio je pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica.

"Duboko ožalošćen što saznajem za incident sa premijerom Robertom Ficom. Političkom nasilju nema mesta u našem društvu. Želim mu brz i potpuni oporavak. Naše misli su sa narodom Slovačke u ovom teškom trenutku", napisao je Rečen na Iksu.

17:44

MSP Slovačke: Pokušaj ubistva će biti pažljivo istražen

Ministar unutrašnjih poslova Slovačke izjavio je da će atentat na premijera biti pažljivo istražen.

17:43

Gutereš osudio pokušaj ubistva

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš odlučno je osudio napad na premijera Slovačke, saopštila je njegova kancelarija.

17:35

Pojavio se snimak atentata na Fica

Na društvenim mrežama pojavio se snimak atentata na premijera Slovačke Roberta Fica.

 

 

17:28

Meloni: Duboko sam šokirana vestima o kukavičkom pokušaju ubistva

Italijanska premijerka Đorđa Meloni rekla je da je šokirana vestima o pokušaju atentata na slovačkog premijera Roberta Fica.

"Duboko sam šokirana vestima o kukavičkom pokušaju ubistva premijera Slovačke Roberta Fica, sve moje misli su sa njim, njegovom porodicom i prijateljskim narodom Slovačke", napisala je Meloni na društvenim mrežama.

Meloni je u ime italijanske vlade "najoštrije osudila" sve oblike nasilja i podrivanja osnovnih principa demokratije i slobode.

17:13

Sijarto za RT: Fico potreban slovačkoj i EU politici, molimo se za njega

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto rekao je za RT da je pokušaj atentata na premijera Roberta Fica "šokantan i zapanjujući".

"Ko bi rekao da se ovako brutalan napad može desiti u centralnoj Evropi", zapitao se Sijarto i dodao da se Mađarska nada Ficovom brzom oporavku i da se moli za njega.

"Robert Fico je potreban slovačkoj i evropskoj politici", istakao je Sijarto.

Foto: EPA

 

17:09

Predsednica Slovačke zamolila javnost da se suzdrži od ishitrenih zaključaka

Predsednica Slovačke Zuzana Čaputova potvrdila je da je policija privela napadača koji je pokušao da ubije republičkog premijera Roberta Fica.

Ona je zamolila javnost da se uzdrži od ishitrenih zaključaka i sačeka informacije od organa reda, uz napomenu da je sada najvažnije pružanje zdravstvene nege premijeru Ficu.

17:02

Slovački mediji: Policija identifikovala napadača

Prema nezvaničnim informacijama, atentator na slovačkog premijera Roberta Fica je pisac i pristalica opozicione stranke Progresivna Slovačka Juraj Cintula, rođen 1953.

Kako piše slovački medij "Aktulit", napadač je imao pištolj u legalnom posedu. Policija ga je privela nakon napada.

Muškarca je policija uhapsila odmah nakon napada. Trenutno je u pritvoru, slučaj je preuzela Nacionalna kriminalistička agencija.

 

 

16:57

Sunak: Šokiran sam ovim strašnim vestima

Britanski premijer Riši Sunak rekao je da je šokiran vešću o pokušaju atentata na njegovog slovačkog kolegu Roberta Fica i izrazio podršku njemu i njegovoj porodici.

"Šokirani ovim strašnim vestima. Naše misli su sa premijerom Ficom i njegovom porodicom", napisao je Sunak na Iksu.

16:54

Švedski premijer osudio napad na Fica

Švedski premijer Ulf Kristerson osudio je napad na slovačkog kolegu.

"Osuđujem današnji brutalni napad na premijera Fica. Ovo je napad na naše demokratskog društvo", napisao je Kristerson na društvenoj mreži Iks.

16:50

Predsednik Poljske: Šokiran sam atentatom na Fica

Povodom atentata na slovačkog premijera oglasio se i predsednik Poljske Andžej Duda.

"Šokiran sam pokušajem ubistva slovačkog premijera Roberta Fica. Brutalnost ovog napada je nezamisliva. Moje misli i molitve su sa Ficom, njegovom porodicom i narodom Slovačke", napisao je Duda na društvenoj mreži Iks.

16:43

Ruska duma: Atentat na Fica je pucanje na odnose Rusije i Slovačke

Poslanik ruske Državne dume Konstantin Zatulin izjavio je da ne veruje da je pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica bio nesrećan slučaj, već daje atentat udarac na rusko-slovačke odnose.

"Ne verujem u slučajne pokušaje da se ubiju šefovi vlada, iako znamo mnogo primera iz života različitih zemalja kada su pokušali da prikažu atentate premijera, kao dela pojedinaca koji se ni sa kim nisu konsultovali", kazao je Zatulin.

Prema njegovim rečima, atentat na premijera Slovačke može biti povezan sa njegovim stavom o situaciji u svetu i Evropi.

"Što se tiče ovoga što se sada desilo, mislim da nećemo biti daleko od istine ako kažemo da ovo nije samo pucanj na Fica i Slovačku, već i na rusko-slovačke odnose. Znamo još jedan primer, a to je Mađarska, koja je takođe stalno izložena napadima. Fico je vrlo dobro znao da većina Slovaka, barem polovina, saoseća sa Rusijom, uprkos kampanji obmane koja vlada u Evropi", ukazao je.

Kako je dodao, Ficova pozicija se nije dopala čelnicima EU, a on sam je beskrajno bio podvrgnut ucenama i pretnjama.

16:36

Stoltenberg: Šokiran sam atentatom

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je "šokiran atentatom na Roberta Fica" i poželeo mu brz oporavak.

Foto: Reuters

 

16:34

Šolc osudio atentat na Fica

Nemački kancelar Olaf Šolc je osudio atentat na slovačkog premijera Roberta Fica i izjavio da nema mesta za nasilje u evropskoj politici.

"Duboko sam potresen vestima o nasilnom pokušaju ubistva premijera Slovačke Fica. Nema mesta za nasilje u evropskoj politici. Tokom ovih sati, moje misli su usmerene na Roberta Fica, njegovu porodicu i građane Slovačke", napisao je Šolc na društvenoj mreži Iks.

16:29

Snimak sastanka slovačke vlade pre atentata

U medijima se pojavio snimak dela sastanka slovačke vlade, posle kog je izvršen atentat na premijera Fica.

 

 

16:27

Ficova stranka: Naredni sati odlučujući za stanje slovačkog premijera

Slovačka populistička stranka Smer-SSD Roberta Fica saopštila je da će "narednih nekoliko sati biti odlučujući za njegovo stanje".

16:23

Jedan metak pogodio Fica u stomak, drugi u ruku

Prema pisanju slovačkog portala "Aktualiti", jedan od metaka pogodio je Fica u stomak, drugi u ruku, a kako se navodi povrede nisu opasne po život.

Ranije su pojedini slovački mediji objavili informacije da je slovački premijer pogođen u stomak, grudni koš i nogu.

16:19

Predsednica Slovačke obratiće se javnosti povodom atentata na Fica

Predsednica Slovačke obratiće se javnosti povodom atentata na Fica, prenose slovački mediji.

16:14

Oglasila se Vlada Slovačke: Fico je u stanju životne opasnosti

Povodom atentata na premijera oglasila se i Vlada Slovačke koja je saopštila da je Fico u teškom stanju i da mu je život ugrožen.

"Danas je nakon sastanka vlade u Handlovi izvršen atentat na premijera Slovačke Republike Roberta Fica. Premijera koji se nalazi u stanju životne opasnosti trenutno transportuju helikopterom u bolnicu u Banjskoj Bistrici, jer bi transport do Bratislave trajao predugo", navodi se u saopštenju.

16:03

Objavljena fotografija Fica neposredno pre atentata

U medijima se pojavila i fotografija slovačkog premijera koji je neposredno pre atentata razgovarao sa okupljenim građanima.

16:00

Mediji: Vučić i Orban narednih dana posetiće Fica

U naredna dva-tri dana predsednik Srbije Aleksandar Vučić i mađarski premijer Viktor Orban posetiće premijera Slovačke, nezvanično saznaju "Novosti".

15:58

Orban: Šokiran sam napadom na mog prijatelja Fica

Mađarski premijer Viktor Orban prokomentarisao je pokušaj ubistva Roverta Fica.

"Duboko sam šokiran gnusnim napadom na mog prijatelja, premijera Roberta Fica. Molimo se za njegovo zdravlje i brz oporavak! Bog blagoslovio njega i njegovu zemlju!", naveo je Orban na Iksu

 

 

15:54

Dodik: Zatečen sam, molim se da dobiješ ovu životnu bitku

Zatečen sam vešću o napadu na mog prijatelja Roberta Fica, napisao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Nadam se da će dobiti ovu životnu bitku i molim se za to", napisao je Dodik na Iksu.

 

 

15:53

Lokalni mediji: Atentator rodom iz grada Ljevice

Napadač koji je upucao Fica  je rodom iz slovačkog grada Ljevice, prenosi TV Joj. 

Policija istražuje motive napada.

15:49

Slovački premijer van životne opasnosti

Stanje ranjenog premijera je teško ali se on nalazi van životne opasnosti i uskoro će biti operisan, prenosi "Pravda".

Kako slovački portal prenosi, premijera prebacuju u bolnicu u gradu Banjska Bistrica.

15:42

U slučaju dužeg odsustva Fica, menjao bi ga neko od četiri potpredsednika vlade

Ukoliko bi slovački premijer Robert Fico duže vremena bio odsutan, menjao bi ga neko od četiri potopredsednika slovačke vlade, prenosi slovački portal "Denik N".

Prema Zakonu o nadležnostima, u tom slučaju zastupao bi ga potpredsednik Vlade, kojeg imenuje predsednik Vlade.

Kako se navodi, u Vladi su trenutno četiri potpredsednika, od kojih je jedan ministar odbrane Robert Kalinjak (Smer)koji je u istoj stranci kao i Fico.

Potpredsednici vlade su i ministarka ekonomije Denisa Sakova, Peter Kmec, kao i ministar zaštite životne sredine Tomaš Taraba.

15:42

"Robo, dođi ovde"

Slovačka "Pravda" prenosi da je napadač pre nego što je ispalio više hitaca u Fica povikao: "Robo, dođi ovde!"

15:39

Hapšenje napadača

Foto: Reuters

 

15:38

Vučić: Šokiran sam, dragi prijatelju, molim se za tebe i za tvoje zdravlje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se nakon atentata na slovačkog premijera Roberta Fica.

"Šokiran sam atentatom na Roberta Fica, velikog prijatelja Srbije i mog lično. Dragi prijatelju molim se za tebe i za tvoje zdravlje", objavio je predsednik Vučić na Iksu.

 

 

15:37

Ranjen je onaj koji je podržao SVO i Putina

Glavna urednica medijske grupe "Rusija sevodnja" i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan prokomentarisala je atentat na Fica.

"Ranjen je onaj koji je rekao da je SVO nastala kao rezultat divljanja ukrajinskih neonacista i da ruski predsednik Vladimir Putin nije imao drugog izbora. Eto kako oni rade", napisala je Simonjan na Telegramu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija