• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2024

11:40

Kakav šok za ukrajinsku vojsku! Došli kod Harkova i zatekli skandalozan prizor: Nije bilo ničega...

Shutterstock/Reuters

Vesti

Kakav šok za ukrajinsku vojsku! Došli kod Harkova i zatekli skandalozan prizor: Nije bilo ničega...

Podeli vest

Duž granice sa Rusijom, sa strane Harkovske oblasti, nije bilo minske ograde o kojoj su vojnicima Oružanih snaga Ukrajine govorili komandiri, izjavio je za RIA Novosti ukrajinski graničar Aleksandar Ilnicki, koji je zarobljen na harkovskom pravcu.

- Na tim mestima (sistem odbrane Harkova) može se reći da je jednostavno postojala velika rupa. Vrlo je lako ući i tamo nema ničeg ozbiljnog. Dovezli su nas i rekli nam da je sve spremno, da je područje minirano - rekao je zarobljeni graničar.

Prema njegovim rečima, sve kretanje odvijano je samo po određenoj ruti i u jednom sektoru, jer su ukrajinski vojnici verovali da je sve oko njih minirano.

- U Krasnom (Harkovska oblast), kada smo stigli, rekli su nam da su šume i polja minirani. Na kraju, ruski vojnici su ušli i ispostavilo se da ništa nije minirano. Ono što su nam govorili da su mine postavljene, bilo je samo da ne bismo šetali okolo i istraživali - dodao je on.

Bivši graničar je istakao da su ruski vojnici ušli sa strane sa koje ih nisu očekivali. Ruske trupe vode aktivne borbe u Harkovskoj oblasti. U nedelju je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ruske trupe zauzele naseljeno mesto Ivanovka.

Ranije je šef lokalne administracije, Vitalij Gančev, izjavio da Oružane snage Rusije kontrolišu oko 40 procenata Volčanska. Generalštab Oružanih snaga Ukrajine je, s druge strane, priznao da su ukrajinske jedinice bile primorane da se povuku na „povoljnije položaje“ u tom području, odnosno da se povuku. Prema Gančevu, među ukrajinskim vojnicima vlada panika zbog tempa napredovanja ruske vojske u dubinu ukrajinske odbrane.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija