• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.06.2024

06:10

Udarno! Rusija zbrisala tri bunkera puna NATO oficira?! Šokantan udar na zapadu Ukrajine, čekali F-16, a sa neba došlo...

Shutterstock, Pngwing

Vesti

Udarno! Rusija zbrisala tri bunkera puna NATO oficira?! Šokantan udar na zapadu Ukrajine, čekali F-16, a sa neba došlo...

Podeli vest

Ruska vojska izvela je masovni napad na poligon Oružanih snaga Ukrajine u Javorovskom, udaljenom 30 kilometara od Lavova. Prema izveštajima ruskih medija i Telegram kanala, u napadu su poginuli strani instruktori koji su obučavali ukrajinske vojnike.

Napad je izvršen raketama Kinžal, a u napadu su uništena tri bunkera. U tim bunkerima su bili smešteni komandno mesto ukrajinskog vazduhoplovstva, centar za obuku i spavaonica za nekoliko stotina vojnih lica.

Novinari su napad nazvali „očaravajućom operacijom uništavanja infrastrukture stvorene za američke borce“. Na poligonu se radilo na pripremi za prijem aviona F-16.

„Ukrajince su ovde obučavali instruktori iz Holandije, Češke i Španije, svi su živeli u bunkerima“, piše Moskovski komsomolec.

Još nema tačnih podataka o broju poginulih vojnih lica na poligonu. Izvori navode brojke od 380 do 410 ljudi.

Ranije su mediji izvestili da su oficiri NATO-a ubijeni tokom napada na poligon u Javorovskom u oblasti Lavov. Vojni dopisnici precizirali su da bi broj poginulih mogao da premaši 150 ljudi.

Jutros je prijavljen masovni udar ruskih oružanih snaga na poligon. Od početka postojanja Severnog vojnog okruga, na ovom objektu su stacionirani strani instruktori iz raznih zemalja, gde su obučavali ukrajinske vojnike.

Napad je izvršen aerobalističkom raketom Kinžal. Sam poligon je nazvan „ključnim logističkim čvorištem ukrajinskih oružanih snaga“ koje je uključeno u transfer zapadne vojne opreme.

Uništenje mete dogodilo se skoro odmah nakon što su ukrajinski izvori javili da se francuske trupe prebacuju u oblast Lavov. Drugi kontingent, prema Resident.ua, bio je stacioniran u Odesi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr
Veštaci na potezu

Roditelji ubeđeni: Kosta K. je bio potpuno uračunljiv! Maloletni ubica hladnokrvno prijavio masakr

Snežana Dunjić, punomoćnik porodice Dukić čija je ćerka Adriana ubijena 3. maja prošle godine u masakru u OŠ "Vladislav Rinikar", predložila je danas u nastavku parničnog postupka protiv porodice Kecmanović da se veštacima, koji će procenjivati ponašanje maloletnog ubice Koste K., dostavi i audio snimak njegovog razgovora sa operaterom policije kada je prijavio zločin.

20.06.2024

15:33

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50