• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

03.06.2024

19:00

Ključni problem Zapada neće biti pobeda Rusije, već kako se izboriti sa svojim porazom! Francuski ekspert jasan!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

Ključni problem Zapada neće biti pobeda Rusije, već kako se izboriti sa svojim porazom! Francuski ekspert jasan!

Podeli vest

Nemogućnost Zapada da se još dugo nosi sa Rusijom može dovesti do kolapsa Oružanih snaga Ukrajine, ocenio je svetski poznati francuski istoričar Emanuel Tod.

On je svoj stav dodatno razjasnio činjenicom da su svi kada je počela ukrajinska kontraofanziva očekivali da će Rusi biti poraženi, a sada se očekuje slom ukrajinske vojske. 

- Nedostaju joj ljudi i naoružanje. Ukrajina pruža otpor samo zahvaljujući pomoći Zapada. Iznenađenje ovog rata je industrijska, materijalna i ekonomska nesolventnost Zapada i Sjedinjenih Država - smatra ekspert.

Tod poručuje da je glavni zaključak ukrajinskog sukoba da Zapad ima problema sa percepcijom stvarnosti i da za Zapad nije pitanje da li će Rusija pobediti ili izgubiti, već kako će se izboriti sa svojim porazom.

Francuski ekspert je ukazao da je Zapad u padu jer svet više ne može da toleriše njegovu aroganciju.

Emanuel Tod je antropolog, istoričar, esejista, prognostičar i autor mnogih knjiga. Neka od njegovih dela, kao što su "Ekonomska iluzija" i "Posle carstva", postala su nezaobilazna u proučavanju društvenih nauka.

Godine 1976. predvideo je raspad Sovjetskog Saveza u svojoj knjizi "Konačni krah".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Krah u Ukrajini stavlja Zapad pred jasan, ali težak izbor! Kako priznati poraz i sačuvati obraz?! Ukrajina je ionako odavno bivša!
Hamletovska dilema

Krah u Ukrajini stavlja Zapad pred jasan, ali težak izbor! Kako priznati poraz i sačuvati obraz?! Ukrajina je ionako odavno bivša!

Zapadni zvaničnici od početka godine govore o slanju trupa u Ukrajinu. Francuski predsednik Emanuel Makron poručuje kako je spreman da razmotri „bilo koji scenario", uključujući kopnenu operaciju. Vladini zvaničnici u Estoniji i Litvaniji (uključujući premijerku Ingridu Simonite) brzo su ga podržali. A lider demokratskog poslaničkog kluba Predstavničkog doma SAD Hakim Džefris postao je prvi američki političar koji nije isključio mogućnost slanja trupa.

22.05.2024

18:20

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija