• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf

05.06.2024

09:46

Ima li kraja?! Novi napad na političara u Nemačkoj! Kandidata AFD-a izboli nožem, policija hitno reagovala!

Shutterstock

Vesti

Ima li kraja?! Novi napad na političara u Nemačkoj! Kandidata AFD-a izboli nožem, policija hitno reagovala!

Podeli vest

Kandidat stranke Alternativa za Nemačku (AfD) za lokalno veće napadnut je nožem kasno u utorak uveče u gradu Baden-Virtemberg u Nemačkoj.

Političar je povređen, a napadač uhapšen, prenosi Bild. Do incidenta je došlo u 22.45 časova u blizini pijace nakon što je kandidat AfD-a uhvatio osobu kako skida plakat, navodi okružno udruženje AfD-a.

Kada se suočio sa osobom, napadnut je i povređen nožem.

Da podsetimo, 31. maja došlo je do brutalnog napada nožem u Manhajmu. Avganistanac Sulaiman Atae (25) ubio je policajca i ranio nekoliko ljudi tokom napada na nemačkog političara Mihaela Šturcenbergera, bivšeg portparola minhenske CSU, priznatog kritičara islama i člana organizacije Paks Evropa.

Podsetimo, bivša gradonačelnica Berlina, senatorka Franciska Gifaj napadnuta je početkom maja u lokalnoj biblioteci, gde ju je nepoznati muškarac udario sa leđa torbom napunjenom teškim materijalom i potom pobegao.

Napad na Gifaj, koja je sada ministarka Berlina za ekonomiju i članica stranke SPD kancelara Olafa Šolca, lakše je povređena. Napad na Gifaj je poslednji u nizu napada na nemačke političare, prenosi Rojters.

U Nemačkoj su i četiri tinejdžera pod istragom nakon što je nemački član Evropskog parlamenta prebijen dok je lepio plakate u Drezdenu, posle čega je hospitalizovan i operisan u nedelju. Reč je o Matijasu Ekeu, kandidatu Socijlademokratske partije (SPD) levog centra kancelara Olafa Šolca na izborima za Evropski parlament.

Pre tog napada, u istom gradu je napadnut i aktivista Zelene stranke dok je lepio plakate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija