• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2024

23:00

Hvata ga panika! Neočekivana izjava Stoltenberga o Rusiji i Ukrajini! Putinova izjava ulila strah u kosti svima!

Shutterstock

Vesti

Hvata ga panika! Neočekivana izjava Stoltenberga o Rusiji i Ukrajini! Putinova izjava ulila strah u kosti svima!

Podeli vest

NATO ne planira da raspoređuje svoje vojnike na ukrajinskoj teritoriji, iako članice Alijanse imaju pravo da Kijevu pružaju svestranu podršku, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.

- Ukrajina u skladu sa međunarodnim pravom ima pravo na samoodbranu. Mi imamo pravo da podržavamo Kijev. Saveznici pomažu Ukrajini na razne načine. NATO nema planove da raspoređuje svoje snage u Ukrajini - istakao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Finskoj.

Prema njegovim rečima, NATO radi na tome da obezbedi stabilnu, dugoročnu podršku Ukrajini, kao i neophodno dugoročno finansiranje.

Generalni sekretar je takođe podvukao da je NATO tokom svoje 75. godišnje istorije uspevao da spreči oružani sukob sa Moskvom i moći će to da čini i u budućnosti.

On je takođe ocenio da Alijansa, kao ni ranije, ne vidi da Rusija predstavlja direktnu vojnu pretnju članicama bloka.

Stoltenberg je naglasio da je Rusija sada „previše zauzeta ukrajinskim sukobom“, gde su usmerene snage, uključujući i sa granica sa zemljama NATO na severu.

- Nakon okončanja borbenih dejstava, Rusija može da obnovi svoje snage, ali to ne znači da primećujemo direktnu pretnju po države-članice - zaključio je on.

Predsednik Finske Aleksandar Stub takođe je istupio protiv preterano oštre retorike koja se tiče verovatnoće oružanog sukoba NATO i Rusije i potvrdio da njegova zemlja ne namerava da šalje vojnike u Ukrajinu.

Prethodno, francuski premijer Gabrijel Atal u intervjuu TV „Frans 2“ poručio je da Francuska ne namerava da šalje svoje vojnike u Ukrajinu.

On je dodao da takvih planova nema i da je o toj temi mnogo diskutovano.

Prethodno, ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je tokom razgovora sa predstavnicima stranih medija na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu da Moskva može asimetrično da odgovori na isporuke oružja dugog dometa Ukrajini.On je ocenio da Rusija može da isporučuje svoje dalekometno oružje regionima sveta iz kojih će biti delikatnih napada na zemlje koje snabdevaju oružjem Ukrajinu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija