• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tvfront

09.06.2024

09:10

Drama! Ameri otkrili koji ruski grad razaraju: Izvedena simulacija nuklearnog udara, svet čeka reakciju Moskve!

Shutterstock/AP

Vesti

Drama! Ameri otkrili koji ruski grad razaraju: Izvedena simulacija nuklearnog udara, svet čeka reakciju Moskve!

Podeli vest

Snage NATO pokušavaju da ugroze najzapadniji region Rusije. Tako su nedavno ruski izvori izvestili da je američki strateški bombarder B-52H Stratofortress simulirao nuklearni udar na Kalinjingradsku oblast.

Navodno je avion stigao iz Severnog mora, preleteo Dansku i Švedsku, približio se vodama Baltika, prešao ih i završio kod obala Letonije i Litvanije.

Brojna javnost i mediji sugerišu da su lokacije jedinica Baltičke flote i drugih vojnih objekata u Kalinjingradskoj oblasti postale uslovne mete američkog vazduhoplovstva.

Možda je upravo ovaj slučaj objavljen u američkom časopisu Military Watch krajem maja. Novinari iz SAD tvrde da bombarder nije bio jedini – bilo ih je dva. Štaviše, iz nekog razloga jedan od njih je leteo sa isključenim transponderom na avionu, održavajući tajnost.

Par aviona je, tvrdi časopis, gotovo u potpunosti obleteo perimetar granica Kalinjingradske oblasti dok je patrolirao. Bombarderi su poleteli iz britanske vazdušne baze u Ferfordu.

Oni su deo 69. skvadrona, 5. bombarderskog vinga. Stalna lokacija ove jedinice je država Severna Dakota (SAD).

Međutim, ovaj slučaj nije neobičan; ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. Tako se u martu prošle godine skoro isti incident dogodio sa B-52 koji je leteo u blizini granica Kalinjingradske oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija