• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.06.2024

11:10

Moskva slavi! Rusi razaraju Makrona kao nikada do sada! Stigao novi šokantni predlog iz Rusije: Menjaj ime...

reuters/tanjug

Vesti

Moskva slavi! Rusi razaraju Makrona kao nikada do sada! Stigao novi šokantni predlog iz Rusije: Menjaj ime...

Podeli vest

Poraz stranke francuskog predsednika Emanuela Makrona, "Renesansa", na izborima za Evropski parlament predstavlja veliki neuspeh samog Makrona i njegove politike, izjavio je Aleksej Puškov, šef komisije Saveta federacije za informativnu politiku i saradnju sa medijima, na svom Telegram kanalu.

- Predsednikovanje Makrona u Francuskoj donelo je rezultat ka kojem je on sam sigurno vodio zemlju - veliki poraz njegovog pokreta 'Renesansa' na izborima za Evropski parlament i pobedu 'Nacionalnog okupljanja' Marin Le Pen... U suštini, ovi izbori su postali ne toliko poraz njegove bezlične 'Renesanse/Propasti', koliko poraz samog Makrona i njegove politike - napisao je Puškov.

On je takođe istakao da je politika Makrona i njegove stranke vodila Francusku ka "propasti". Pored toga, prema njegovom mišljenju, na poraz Makronove stranke uticala je i ideja rata protiv Rusije u Ukrajini, "sa kojom se bavio poslednje vreme."

- Makronov pokret bi bilo ispravnije nazvati 'Propast', a ne 'Renesansa', jer upravo ka propadanju vodi Francusku - zaključio je on.

Ranije je televizijski kanal BFMTV, pozivajući se na procene kompanije Elabe, izvestio da desničarska stranka "Nacionalno okupljanje" preliminarno vodi na izborima za Evropski parlament u Francuskoj, osvojivši 32% glasova. Na drugom mestu je stranka "Renesansa" predsednika Makrona sa 15,4% glasova. U svetlu niskih preliminarnih rezultata svoje stranke, Makron se obratio Francuzima putem video poruke u kojoj je najavio raspuštanje Nacionalne skupštine i sazivanje vanrednih parlamentarnih izbora, čiji će prvi krug biti održan 30. juna.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija