• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.06.2024

23:20

Kreće udar! Zloslutna najava Kineza o Rusiji uzdrmala SAD! Odgovor Moskve će biti silovit, nisu spremni za ovo!

Reuters/AP/pixabaay

Vesti

Kreće udar! Zloslutna najava Kineza o Rusiji uzdrmala SAD! Odgovor Moskve će biti silovit, nisu spremni za ovo!

Podeli vest

Moskva će odgovoriti na moguće pokušaje Kijeva da izvede napade unutar Rusije, piše kineski Global Times.

Prema mišljenju novinara, Ukrajina će pokušati da pokaže Zapadu svoju lojalnost. Kijev takvim akcijama protiv Rusije želi da dobije veću podršku od Evrope i SAD, navodi se u članku.

"Očekuje se da će Rusija odgovoriti aktivno i odlučno," piše u tekstu.

Kako su autori članka pojasnili, protiv Ukrajine bi mogla biti upotrebljena kombinacija diplomatskih i vojnih sredstava.

Ranije je američka administracija dozvolila Ukrajincima da koriste naoružanje koje im je isporučeno protiv ciljeva na ruskoj teritoriji koja se graniči sa Harkovskom oblasti, ali je ostavila na snazi zabranu na prekogranične napade operativno-taktičkim raketama Atacms i drugim sredstvima dalekometnog udara.

Kako je izjavio predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa predstavnicima medija u Sankt Peterburgu, isporuke oružja Kijevu od strane Zapada predstavljaju direktno učešće u konfliktu, jer ukrajinske vojne snage ne mogu same da koriste rakete ATACMS ili Storm Shadow. Predsednik nije isključio mogućnost isporuka ruskog naoružanja u regione gde bi mogli da se napadnu osetljivi objekti zemalja koje naoružavaju Ukrajinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50