• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.07.2024

22:04

Dronovi napali Belgorodsku oblast! Rusi izveli udar kod Nikopolja! Uzbuna na ruskoj teritoriji!

Tanjug/AP

Vesti

Dronovi napali Belgorodsku oblast! Rusi izveli udar kod Nikopolja! Uzbuna na ruskoj teritoriji!

Podeli vest

Rat u Ukrajini 860. dan

Rusi priredili šok Britancima! Ovo ranije nisu videli: Čudan manevar ruski podmornica iznenadio sve!

 

Oštećen infrastrukturni objekat u Nikopoljskom okrugu


U Nikopoljskom okrugu Dnjepropetrovske oblasti Ukrajine oštećen je infrastrukturni objekat, saopštio je na Telegram kanalu šef regionalnog saveta Nikolaj Lukašuk. Pored njega, oštećeno je još nekoliko zgrada.

Zvaničnik nije precizirao o kojim objektima je reč.

 

Katastrofa za ceo svet! Vest o Ukrajini odjeknula kao bomba: Ni Rusi ni Amerikanci neće stati, svi čekaju prelomni događaj, a onda...


Dronovi napali četri naselja u Belgorodskoj oblasti

Ukrajinski dronovi izveli su napad na četiri naselja u Belgorodskoj oblasti, šest kuća je oštećeno, javio je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

Kako je pojasnio šef regiona, još tri drona su napala poljoprivredno preduzeće, automobil se zapalio.

 

Usred rata i sankcija! Udarna objava svetske banke o Rusiji! Zapadni mediji ćute, ovo mora da se sakrije!


Brifing Ministarstva odbrane Rusije

Ukrajina je tokom prethodnog dana izgubila do 1.800 vojnika;

Ruska vojska pogodila je devet aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva;
Grupa „Sever“ odbila je dva kontranapada snaga za specijalne operacije i pomorsku pešadiju ukrajinske vojske;

Jedinice grupe „Dnjepar“ porazile su živu silu i tehniku tri brigade ukrajinske vojske;

Grupa „Istok“ zauzela je povoljnije položaje i odbila napad ukrajinske vojske, neprijatelj je izgubio do 110 vojnika;

Jedinice grupe „Centar“ poboljšale su taktički položaj i odbile šest kontranapada, a ukrajinska vojska izgubila je do 440 vojnika;

U zoni odgovornosti grupe „Dnjepar“ poginulo je i ranjeno 70 ukrajinskih vojnika;

Grupa „Jug“ poboljšala je položaj duž linije fronta, ukrajinska vojska izgubila je više od 635 vojnika;

Grupa „Zapad“ porazila je tri brigade ukrajinske vojske, neprijatelj je izgubio više od 475 vojnika i tri skladišta municije;

Sistem PVO je oborio 81 dron, uključujući „Bajraktar TB2“;

Grupa „Istok“ likvidirala je do 110 ukrajinskih militanata, dve američke haubice i dva samohodna topa;
 



Opa! Otkrivena šokantna stvar o ukrajinskoj vojsci! Vlasti sve priznale, ovo više ne može da se krije!

Borbena grupa "Jug" odbranila liniju Kalinjin

Rusko vojno osoblje grupe „Jug“ porazilo je ukrajinske trupe u blizini Kalinjina u DNR, a takođe je odbilo protivnapad, gubici su iznosili više od 635 vojnika, saopštilo je u utorak rusko Ministarstvo odbrane .

- Jedinice grupe snaga „Jug“ poboljšale su situaciju duž linije fronta, a takođe su porazile ljudstvo i opremu 56. motorizovane pješadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonu naselja Kalinjin, u Donjeckoj Narodnoj Republici - navodi se u izveštaju ruskog vojnog resora. Pored toga, odbijen je kontranapad jurišnih grupa 214. odvojenog bataljona „Opfor“.

- Neprijatelj je izgubio više od 635 vojnika, dva borbena oklopna vozila i 16 vozila - pojasnilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napominje se da su tokom kontrabaterijske borbe, haubica FH-70, proizvedena u Velikoj Britaniji , haubica M198, proizvedena u SAD , top D-20, haubica L-119 proizvedene u Velikoj Britaniji i dve AN/TPK- haubice američke proizvodnje Pogođeno je 50 kontrabaterijskih radarskih stanica. Pored toga, šest skladišta poljske municije je uništeno u roku od 24 sata.

Slom britanske vojske? Analitičari upozoravaju, zaostajemo za Rusijom!

Proglašena raketna opasnost u Belgorodu i Šebekinu

Na teritoriji Belgoroda, Belgorodskog okruga i grada Šebekina proglašena je raketna opasnost, navodi Telegram kanal gradske uprave.

RSČS: Pažnja! Grad Belgorod i Belgorodski okrug, Šebekinski gradski okrug, Šebekino. Opasnost od projektila. Spustite se u podrum ili podzemni prostor - ističe se u poruci.

Dopisnik RIA Novosti javlja da u Belgorodu radi sirena i da se na nebu čuju eksplozije.

Kijev pokušava ovo da sakrije, ali vojska je "samo nestala"! Pitanje je trenutka, Herson preuzimaju Rusi?!

Borbena grupa "Centar" odbila šest kontranapada

Jedinice grupe snaga Centar poboljšale su svoj taktički položaj, odbile šest napada, Oružane snage Ukrajine izgubile su do 440 vojnika i dva oklopna vozila, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

- Jedinice grupe snaga „Centar“ poboljšale su taktičku situaciju i porazile formacije 47. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine i 109. brigade tehničke odbrane u rejonima naselja Rozovka, Novgorodskoe i Novoselka Prve Donjecke. Narodne Republike - navodi se u rezimeu ministarstva.

Kako je saopšteno iz resora, odbijeno je šest kontranapada jurišnih grupa 23., 31., 41., 110. mehanizovane i 95. vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Primećen neočekivan detalj u ponašanju Zelenskog! Ovo dosad nije radio, nešto krupno se sprema: Više ne pominje...

Oboren dron iznad Brjanska

Još jedan ukrajinski dron uništen je iznad Brjanske oblasti, javio je regionalni guverner Aleksandar Bogomaz na svom Telegram kanalu.

- Još jedan pokušaj kijevskog režima da izvrši teroristički napad pomoću bespilotne letelice i  zaustavljen je još jedan avion tipa aviona nad teritorijom okruga Trubčevski od strane snaga protivvazdušne odbrane ruskog Ministarstva odbrane - rekao je guverner.

Prema rečima Bogomaza, žrtava i razaranja nije bilo, na licu mesta rade operativne i hitne službe.

Nož u leđa! Ukrajinski vojnici došli na položaj u Časovom Jaru, tamo ih dočekao šok!

Povlačenje u Volčansku

Ruska vojska potiskuje Oružane snage Ukrajine u Volčansku u oblasti Harkov, svakim danom napreduje, neprijatelj više nije u stanju da se suprotstavi bilo čemu, izjavio je načelnik Glavne uprave za vojno-politički rad Ministarstva odbrane Rusije. , komandant odreda specijalnih snaga Ahmat, general-major Apti Alaudinov, na Prvom kanalu.

Neprijatelj je na severu reke Volčanke, mi ga guramo nazad, uništavajući svaki dan veoma veliki broj neprijatelja je i uništavajući ga, to jest, neprijatelj u Volčansku nam se već suprotstavlja „ne može ništa - rekao je Alaudinov.

Rusi rasklopili američko oružje! Ono što su našli unutra ih je zaintrigiralo! Evo šta Zapad šalje Ukrajini!

Iskander uništio sedam ukrajinskih aviona

Ruske trupe uništile su sedam ukrajinskih aviona tokom raketnog napada na aerodrom Mirgorod u Poltavskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane .

-Posade OTRK-a „Iskander-M” Oružanih snaga Ruske Federacije izvele su grupni raketni udar na parking aviona Oružanih snaga Ukrajine na aerodromu Mirgorod.

U udaru je uništeno pet operativnih višenamenskih lovaca Su-27, a oštećena su još dva, koja su bila u remontu, precizirano je u Ministarstvu odbrane.

Foto: Reuters

 

Kakav preokret! Cela Evropa se okreće Putinu! Đavo odneo šalu, narod neće da gine u besmislenim ratovima!

Raketni udar u Donjecku

Selo Makijevka pogođeno je projektilom koji je došao iz nepoznatog pravca, a izvori sa terena tvrde da još nema zvaničnih informacija o strukturnoj šteti ili stradanju ljudstva.

 

Rusi rešili da završe sve! Ovo će prvo uraditi Americi, a onda je na redu Kijev: Moskva kreće u realizaciju svih planova SVO!

Masovno dezertiranje na frontu

Vlada u Kijevu ne može da se nada da će pokrenuti ofanzivne operacije bez više ljudstva, ali čak ni regrutovanje u zatvoru nije zadovoljilo njene potrebe, prema izveštajima Volstrit džornala i Di Velta. Prema američkom Žurnalu, izgleda da ni Ukrajina ni Rusija nisu spremne za odlučujući iskorak.

- Za Ukrajinu, posle neuspele protivofanzive prošlog leta, za sada je zadatak da upotrebi sveže zapadno oružje da zadrži položaje - navodi se u saopštenju.
Kijev ima „male izglede da postigne mnogo više od držanja linije fronta u narednim mesecima“ i odlučio je da udari na Krim raketama dugog dometa koje su isporučile SAD umesto toga, navodi Žurnal.

Prema jednom neimenovanom zapadnom bezbednosnom zvaničniku, Kijev je uspeo da nadoknadi gubitke i izgradi neke rezerve, ali mu je potrebno „nekoliko puta više da pokrene bilo kakvu veliku ofanzivu.

Pored toga na frontu je Kijev zabeležio da imaju problem sa velikim brojem dezertera koji smatraju sukob bespotrebnim ili beznadežnim.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija