• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

17.07.2024

23:24

Lavrov otkrio čega se Amerika plaši! Ako Rusija pobedi i Balkan će biti slobodan! Srbijo, misli o ovome!

Reuters

Vesti

Lavrov otkrio čega se Amerika plaši! Ako Rusija pobedi i Balkan će biti slobodan! Srbijo, misli o ovome!

Podeli vest

Ako se Zapad urazumi i „izleči od manije superiornosti", biće moguć nekakav dijalog, ali Moskva ni za kim neće trčati, to nije njena tradicija, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

- Neverovatno je da se Evropska unija, koja je formirana kako bi osigurala blagostanje svih članica i stabilnost, sada u potpunosti pretvorila u dodatak NATO. I ništa manje agresivno, a ponekad čak i agresivnije, zahtevaju da se Rusija porazi. I kakav tu strateški dijalog može biti - i bilo koji drugi dijalog. Iako, ponoviću, ako se i kada naše kolege urazume, izleče od te manije superiornosti, sopstvene veličine i nekažnjivosti, sešćemo da razgovaramo, saslušaćemo šta će nam reći, ali da trčimo za njima i da ih nagovaramo - to nije naša tradicija - istakao je Lavrov.

On je takođe podsetio na reči američkog predsednika Džozefa Bajdena.

- Američki predsednik je nedavno rekao: Ako Rusija pobedi u Ukrajini, onda će se Poljska udaljiti, a druge zemlje, sve do Balkana, osećaće se nezavisnije i ponašaće se samostalnije. Tu se, ako bolje razmislite, krije dublja misao - dakle, u Ukrajini treba pobediti Ruse da bi SAD zadržale celu Evropu u potpunosti pod svojom komandom - konstatovao je Lavrov.

Takođe je dodao da SAD u novom svetskom poretku moraju da odustanu od ambicija da sve rešavaju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija