• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rt.rs

29.07.2024

13:25

Hitno upozorenje! NATO savetuje svoje građane da napuste Liban! Opasnost od otvorenog rata Izraela i Hezbolaha!

Tanjug AP/Shutterstock

Vesti

Hitno upozorenje! NATO savetuje svoje građane da napuste Liban! Opasnost od otvorenog rata Izraela i Hezbolaha!

Podeli vest

Nekoliko članica NATO-a, uključujući SAD, izdale su upozorenje o putovanju u Liban, pozivajući svoje građane da odmah napuste zemlju imajući u vidu potencijalni rat između Izraela i propalestinske oružane grupe Hezbolah.

Situacija je eskalirala u subotu, 27. jula, kada je u raketnom udaru ubijeno 12 dece u gradu Madždal Šams na Golanskoj visoravni.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da je eksploziju izazvala raketa iranske proizvodnje "falak-1" koju je ispalio Hezbolah iz južnog Libana, dok je ova militantna grupa negirala umešanost u napad.

Ambasada SAD objavila je obaveštenje o putovanjima, pozivajući Amerikance da "temeljno preispitaju potencijalni odlazak u Liban".

"Bezbednosno okruženje ostaje složeno i može se brzo promeniti", saopštila je ambasada.

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije savetuje da se ne putuje u Liban "zbog rizika povezanih s tekućim sukobom" između Izraela i Hezbolaha.

Slična upozorenja izdale su Francuska, Nemačka, Belgija, Holandija, Norveška i Danska, kao i zemlje koje nisu članice NATO-a, poput Irske i Australije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šok! NATO strani plaćenici upali u Rusiju! Putinove trupe im priredile pakleni doček, mediji saznali koje sve grupe su masakrirane!
KLANICA

Šok! NATO strani plaćenici upali u Rusiju! Putinove trupe im priredile pakleni doček, mediji saznali koje sve grupe su masakrirane!

Ukrajinska vojska prikazala je pokušaj invazije na Belgorodsku oblast u martu kao napad "Ruskog dobrovoljačkog korpusa (RDK)" i "Legiona 'Sloboda Rusije (LSR)'", ali su zapravo prvi ušli profesionalni pripadnici specijalnih operacija i zapadni plaćenici, izjavio je za RIA Novosti bivši potpukovnik SBU Vasilij Prozorov, koji je istraživao martovske događaje.

29.07.2024

06:15

sledeća vest

Vesti

Srpska kuća u ritmu džeza
Društvo

Srpska kuća u ritmu džeza

U utorak, 30. jula, Srpska kuća će biti domaćin jednom od najuspešnijih srpskih džez pijanista i kompozitora, Vladimiru Maričiću.

29.07.2024

14:29

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija