• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.07.2024

14:10

Šta se ovo dešava u Rusiji?! Putin iznenada smenio prvog zamenika Lavrova! Svi čekaju saopštenje ministarstva spoljnih poslova!

Reuters, Shutterstock

Vesti

Šta se ovo dešava u Rusiji?! Putin iznenada smenio prvog zamenika Lavrova! Svi čekaju saopštenje ministarstva spoljnih poslova!

Podeli vest

Predsednik Vladimir Putin razrešio je dužnosti prvog zamenika ruskog ministra spoljnih poslova Vladimira Titova koji je na toj funkciji od aprila 2013. godine, a bavio se odnosima sa evropskim zemljama i administrativnim pitanjima.

Razlog za njegovu smenu nije naveden.

Kako se navodi na sajtu ruskog Ministartsva spoljnih poslova, Titov je bio savetnik-ministar ruske ambasade u Švedskoj od 1993. do 1997. godine.

Nakon toga, dve godine je rukovodio odeljenjem Ministarstva spoljnih poslova koje se bavilo odnosima sa Velikom Britanijom, Danskom, Irskom, Islandom, Letonijom, Litvanijom, Norveškom, Finskom, Švedskom i Estonijom.

U periodu od 1999. do 2004. je radio kao ambasador u Bugarskoj, zatim godinu dana kao šef kadrovske službe Ministarstva spoljnih poslova. Od 2005. do 2013. je bio ne funkciji zamenika ministra spoljnih poslova.

Odlikovan je ordenom "Za zasluge pred otadžbinom" trećeg i četvrtog stepena, ordenom Aleksandra Nevskog i Počasnim ordenom, kao i drugim priznanjima. 

Navodi se i da je oženjen i ima sina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija