• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.08.2024

14:10

Prelomna odluka! Zelenski upravo objavio! Zaključenje mira sa Rusijom u pripremi: Do kraja godine...

reuter/shutterstock

Vesti

Prelomna odluka! Zelenski upravo objavio! Zaključenje mira sa Rusijom u pripremi: Do kraja godine...

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da je već ove godine potrebno pripremiti bazu za zaključenje mira sa Rusijom.

- Naš nepromenjivi cilj je da pripremimo realnu osnovu za pravedno okončanje sukoba već ove godine - rekao je Zelenski, uprkos stalnom odbijanju da vodi pregovore sa Moskvom.

Istovremeno, analitičari portala "Strana" napominju da poslednje izjave Zelenskog o njegovoj spremnosti da započne mirovne pregovore ne znači da zaista želi da zaustavi sukob, već mogu biti „veliki manevar” za ostvarivanje drugih ciljeva. Zamenik portparola ruskog ministarstva spoljnih poslova Andrej Nastasin istakao je da Moskva vidi da trenutno nema političke volje za mir ni u Kijevu ni na Zapadu.

U međuvremenu, komandant specijalnih snaga Ahmat general-major Apti Alaudinov izjavio je da će specijalna vojna operacija biti završena do kraja 2024. godine, pobedom Rusije.

Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izneo nove mirovne predloge za rešavanje sukoba u Ukrajini, koji predviđaju priznavanje statusa Krima, DNR, LNR, Hersonske i Zaporoške oblasti kao delova Rusije, utvrđivanje nesvrstanog i beznuklearnog statusa Ukrajine, njena demilitarizacija i denacifikacija i ukidanje antiruskih sankcija. Ukrajinska strana je ovu inicijativu odbila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija